Rungtynių pirmoji pusė buvo panaši į pasivažinėjimą amerikietiškais kalneliais – vienos komandos spurtą keitė kitas. Mačą „Lietuvos rytas“ pradėjo įmetęs keturis taškus be atsako, tačiau tada pralaimėjo atkarpą 1:17. Tuomet klubai vėl apsikeitė spurtais: vilniečiai – 10:0, kauniečiai – 9:0. Atkakli ir permaininga kova atsispindėjo švieslentėje – „Žalgiris“ pirmavo 36:35.

Po pertraukos susitikimo rezultato kreivė keitėsi tendencingai: „Žalgiris“ didžiąją kėlinio dalį pirmavo 1-4 taškų skirtumu, kol galiausiai Rokas Giedraitis ir Artūras Jomantas taikliais baudų metimais persvėrė rezultatą „Lietuvos ryto“ naudai (49:47). Nuo to laiko svarstyklės kiekvienoje atakoje nusvirdavo tai į vieną, tai kitą pusę. Tiesa, lemiamame ketvirtyje situacija pasikeitė kardinaliai.

9:39 min. – tiek buvo likę laiko, kai paskutinį kartą „Siemens“ arenos švieslentėje degė vienodi skaičiai (56:56). Svečius iš Kauno į priekį truktelėjo du Brocko Motumo tolimi šūviai (64:58). Likus žaisti 3:19 min. „Žalgiris“ pirmavo 71:63, o vilniečiai, nors ir bandė kilti į lemiamą šturmą, išsigelbėti jau nebesugebėjo – 79:72.

„Čia visada malonu laimėti. Nežaidėme gerai, bet tokiose rungtynėse nebūtina žaisti gerai, kad laimėtum. Atrodo, didelę dalį laiko kontroliavome žaidimą, bet dėl savo klaidų negalėjome pabėgti. Tobulėti yra kur, bet tokiose rungtynėse yra svarbu laimėti, ypač išvykose, o paskui reikia eiti dirbti už uždarų sienų, – spaudos konferencijoje kalbėjo Šaras, kurio auklėtiniai paskutiniame ketvirtyje atsilaikė net ir 8 minutes žaisdami su išnaudotu pražangų limitu.

– Komanda žinojo, ką bauduoti, ką ne. Buvo situacijų, kai buvome nekokioje padėtyje, tačiau žaidėjai sugebėjo išlipti. Ketvirtą kėlinį kentėjo, kentėjo, be to, dar pavyko išnaudoti pranašumus: ir Brocko žaidimas po pertraukos buvo puikus, ir Kevino, o užbaigėm, aišku, su Pauliumi. Taip, kad tikrai gera pergalė.“

„Norime padėkoti sirgaliams už nuostabią atmosferą ir palaikymą (susirinko 9980 – Krepšinis.lt). Stengėmės atsidėkoti tuo pačiu: neblogai mums viskas sekėsi, žaidimas tikrai buvo apylygis. Lengvas persilaužymas įvyko, kai paleidome Motumą – tai buvo lemiamas faktorius, nulėmęs rungtynių baigtį. Aišku, X faktorius – Seibutis. Neprisimenu, kada jis paskutinį kartą buvo įmetęs tiek taškų. Žinoma, sveikinimai, bet kodėl prieš mus – nežinau“, – pečiais truktelėjo T. Pačėsas.

Bet 12 taškų surinkęs Renaldas Seibutis ne ką mažiau jėgų atidavė ir gynyboje plušėdamas su „Lietuvos ryto“ lyderiu Davidu Loganu, kuris mačą užbaigė surinkęs 18 taškų.

„Jis darė gana neblogą darbą su Loganu, nors šiaip aš esu nepatenkintas gynyba prieš jį – daug kartų leidome veržtis į jo stipriąją pusę, o po to prasidėjo kažkokia sumaištis mūsų gynybinėse taisyklėse, todėl reikėjo tikrai daug kentėti. O puolime Renaldas gali būti agresyvus, nes daug metų ne tik su gynyba, bet ir su taškais yra tempęs savo komandas. Tikrai labai malonu už jį, nes jis gali žaisti ne tik gynyboje, bet ir puolime, ką jis šiandien ir įrodė tikrai labai svarbiais momentais“, – mintimis dalijosi Š. Jasikevičius.

Sostinės ekipa šiose rungtynėse sulaukė dviejų savo lyderių sugrįžimo: kairės rankos delnikaulio lūžį išsigydęs Artūras Gudaitis nežaidė nuo gruodžio 23 dienos, o po ligos atsigavęs Deividas Gailius – nuo sausio 11-osios.

„Atskirai norėčiau pasveikinti Gudaitį, kuris po tokios pertraukos sužaidė solidžias rungtynes. Matėsi, kaip mums trūko jo indėlio ir koks jis bus naudingas“, – centrą, per 24 minutes pelniusį 11 taškų, atkovojusį 5 kamuolius ir išprovokavusį 6 pražangas, pagyrė T. Pačėsas.

Paskutinį kartą „Lietuvos rytas“ žalgiriečius pranoko beveik prieš metus – 2016 metų vasario 21-ąją, kai Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finale pergale džiaugėsi 67:57.

„Žalgiris“ (20/2) po šios pergalės LKL turnyro lentelėje ir toliau užtikrintai pirmas, o „Lietuvos rytas“ (15/7) rikiuojasi trečias.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)