Žinoma, Lietuvos čempionate „Žalgiris“ gali sau leisti prabangą pralaimėti – kauniečiai tvirtai stovi turnyrinės lentelės viršūnėje, artimiausius persekiotojus lenkdami trimis pergalėmis. Pirmadienio rungtynėse prieš savo buvusio trenerio, Antano Sireikos, kariauną, „Žalgiris“ taip pat akivaizdžiai taupė savo pagrindinius žaidėjus ir daugiau leido pasireikšti jaunesniems ar Eurolygoje mažiau žaidžiantiems krepšininkams.

Vis dėlto, dabartinėje situacijoje „Žalgiriui“ yra labai svarbu išsiugdyti nugalėtojų mentalitetą. Tik tikėdami, kad gali nugalėti bet ką, o ne nunarinę galvas po pralaimėjimų LKL vidutiniokams ar autsaideriams, žalgiriečiai gali tikėtis sėkmės prieš visa galva už save geresnes komandas. Tokias kaip Madrido „Real“.

Šį vakarą Š. Jasikevičius su komanda bandys pasiekti tai, ko prieš du mėnesius nepavyko padaryti Ispanijoje – įveikti Eurolygos čempionus. Taip, „karališkasis“ klubas šį sezoną nedemonstruoja to žaidimo, kuris jiems pernai nutiesė kelią link nugalėtojų taurės. Į Top 16 jie pateko savo grupėje iškovoję 5 pergales per 10 rungtynių ir užėmę tik ketvirtąją vietą.

Ne ką geriau Jono Mačiulio komandai sekasi ir F grupėje, tačiau ji bent jau yra atkrintamųjų varžybų zonoje. Apskritai pažvelgus į „Real“ rezultatus nebūtų galima pasakyti kad jie žaidžia blogai – dauguma pralaimėjimų patirta prieš labai stiprias ekipas. Bene vienintelė išimtis – netikėtas kluptelėjimas Strasbūre. Net pralaimėjimo Belgrade prieš puikų žaidimą šiemet demonstruojančią „Crvena Zvezda“ nebūtų galima vadinti gėdingu.

Kaip bebūtų, 50 proc. pergalių/pralaimėjimų balansas rodo, kad šį sezoną Madridas – kur kas labiau pažeidžiamas, nei anksčiau. Ispanijos pirmenybėse Pablo Laso komanda taip pat nežiba ir po 22 turų užima tik ketvirtą vietą. Tiesa, skirtingai nei „Žalgiris“, „Real“ triumfavo „Karaliaus“ taurės turnyre.

Pirmojo rato rungtynės Madride buvo debiutinės Š. Jasikevičiui ir nors pergalės iškovoti tuomet nepavyko, Kauno komandos sirgalius jos nuteikė optimistiškai. Vis dėlto, nepaisant nedidelio skirtumo galutiniame rezultate, tuomet „Real“ savo sąlygas diktavo viso susitikimo metu ir didelių vilčių iškovoti pergalę „Žalgiris“ neturėjo.

Geriausią sezono mačą kauniečiai tuomet leido sužaisti Madrido komandos simboliui Felipe Reyesui – nuo suolo pakilęs veteranas tuomet per 20 minučių pelnė 24 taškus, surinko 32 naudingumo balus ir tapo geriausiu Eurolygos savaitės žaidėju. Gera žinia „Žalgiriui“ – į Kauną neatvyks po traumos jau pasveikęs Rudy Fernandezas. Tiesa, ir pačiam Rudy Kaunas, tikriausiai, nekelia gerų emocijų, tad, ko gero, sprendimas palankus abiems pusėms.

Ar gali šiandien „Žalgiris“ atsirevanšuoti „karališkajam“ klubui ir antrą kartą šį sezoną iškovoti dvi pergales paeiliui? Pirmiausia kauniečiai privalo turėti omenyje, kad „Real“ yra puikiai subalansuota komanda, kurioje kiekvienose rungtynėse gali iššauti vis kitas žaidėjas. Pridėjus šį faktorių prie esamų lyderių, kurie nuolatos tempia komandą, „Žalgiris“ gynyboje privalės išlaikyti maksimalią koncentraciją visas 40 minučių. O gal net ir daugiau.

Puikiai į Kauno komandos žaidimą įsijungus Jarome‘ui Ranlde‘ui, puolime Š. Jasikevičiui atsirado daugiau galimybių įgyvendinti savo sumanymus. Kaip pastebėjo „Žalgirio“ centras Ianas Vougioukas, Madrido ekipa yra tokia talentinga puolime, kad kartais atsipalaiduoja gynyboje. Būtent nuo to, kaip Kauno komandos trenerių štabas sugebės išnaudoti oponentų gynybos klaidas ir kaip jų paruoštą planą aikštėje įgyvendins žaidėjai, labiausiai ir priklausys „Žalgirio“ galimybės prieš Eurolygos čempionus.

O mane, tiesiogiai komentuojantį „Žalgirio“ – „Real“ rungtynes nuo 19:45 galėsite išgirsti „TonyBet“ lažybose gyvai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)