Sostinės ekipa sutriuškino svečius net 49-ių taškų skirtumu (109:60), tačiau „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis į euforiją nepuolė.

„Visų pirma noriu pasveikinti vyrus su tuo parodytu entuziazmu, kurį jie demonstravo šiandien. Džiugino mane jau mače su „Šiauliais“ tai, kad varžovams leidome įmesti 66 taškus, o „Vytautas“ šiandien įmetė tik 60.

Neblogai atrodėme puolime – su idėja, gerais perdavimais. Žinome, koks „Vytautas“ yra pavojingas, o sekmadienį mačas susiklostė netikėtai lengvai.

Nenoriu sakyti, kas buvo gerai ar blogai, bet dabar daug ką pakeitėme. Kiekvienas treneris turi savo matymą, ką jis nori padaryti. Nėra paprasta sezono viduryje pakeisti žaidimą. Mes vargome keliose rungtynėse. Džiugu, kad nuo sezono pradžios išliko kovingumas. Vyrai charakterį turi.

Manau, dabar pagreitinome žaidimą, man patiko šis mačas. Tačiau nemanau, kad viską jau pasiekėme. Tai tik vienerios rungtynės, kurios yra istorija. Laukia daug rungtynių su pavojingais varžovais. Šiandien gerai, bet mes nežinome, kas bus po savaitės“, – po mačo teigė R. Kurtinaitis.

„Lietuvos ryto“ strategas negailėjo gerų žodžių 20-mečiui Margiriui Normantui. Per beveik 19 minučių gynėjas nei karto neprašovė pro šalį ir pelnė 7 taškus (2/2 dvitaškiai, 1/1 tritaškiai).

„Normantas nėra naujas mūsų žaidėjas. Jis nuo pirmų savo treniruočių tiko tam žaidimo stiliui, tai energingas, užsispyręs krepšininkas. Kartais jis nevaldomas, tačiau man patinka tokie žaidėjai. Aš juos vadinu „laukinukais“. Jis puikiai žaidžia, nejaučia jokių autoritetų“, – po mačo teigė Rimas Kurtinaitis.

Tuo tarpu Virginijus Šeškus, kaip visada, buvo atviras ir nuoširdus. Pasak „Vytauto“ vyriausiojo trenerio, ekipa šiam mačui visiškai nesiruošė.

„Būkim biedni, bet teisingi – nemačiau jokių variantų laimėti prieš „Lietuvos rytą“. Norėjosi pralaimėti bent apie 30 taškų. Nuvylė jaunesnių krepšininkų požiūris į rungtynes. Žaidėme su „Lietuvos rytu“, visgi, tai elitinė Lietuvos krepšinio komanda. Nesimatė akyse bent noro kažką parodyti. Buvo baisių dalykų, apibendrinant – gėda. Galiu pasiteisint tik tuo, kad nebuvome pasiruošę šioms rungtynėms.

Kitą vertus, kitą savaitę mūsų laukia įtempta savaitė: BBL finalas ir LKL mūšis su „Juventus“ ekipa. Tad šiandien truputį pasitaupėme“, – po mačo nelinksmai teigė V. Šeškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)