Didžiąją rungtynių dalį priekyje buvęs „Lietuvos rytas“ trečio kėlinio pabaigoje prieš pat sireną praleido Danielio Ewingo tritaškį (44:46) ir nuo to laiko nebesugebėjo susigrąžinti iniciatyvos į savo rankas.

Nors stengėsi iš paskutiniųjų, lemiamomis akimirkomis svečius iš sostinės skandino tikslūs Chriso Loftono dūriai.

„Leidome mesti ir metė. Jis realiai daugiau nieko ir nemoka. Moka, aišku, viską, bet geriausiai moka mesti. Tą šiandien ir parodė“, – 4 tritaškius iš 9 pataikiusio ir 18 taškų pelniusio „Neptūno“ legionieriaus pasirodymą vertino D. Gailius.

Tuo metu patys „Lietuvos ryto“ žaidėjai šaudė tuščiais šoviniais. Ypač iš tolimų distancijų – tikslą pasiekė vos 6 metimai iš 30 bandymų, o tai yra vos 20 proc. taiklumas.

„Būtume atidarę, būtų pasikeitęs žaidimas. O dabar virinom pro šoną, tai taip ir susiklostė“, – piktas rūbinėje buvo 2 metrų ūgio klaipėdietis, pats iš toli pataikęs 2 sykius iš 7, bet iš viso surinkęs 16 taškų, 10 atkovotų kamuolių ir 24 naudingumo balus.

Apskritai, šioje serijoje D. Gailius išlindo iš savo paties šešėlio, kuriame lindėjo pastaruosius keturis mėnesius. Pagerėjusiam puolėjo žaidimui daugiausiai įtakos turėjo klubo vadovų sprendimas nuo komandos nušalinti keturis drausmę pažeidusius amerikiečius. Taip D. Gailiui atsirado kur kas daugiau galimybių pasireikšti.

„Atsirado minučių – atsirado žaidimas. Žaidi, gauni pasitikėjimo – tiek tereikia, – pabrėžė jis. – Treneris skiria minučių, duoda pasitikėjimo, todėl stengiuosi jam už tai atsidėkoti savo geru žaidimu. Aišku, ne visada pavyksta, bet bandau atiduoti, ką galiu.“

Rimas Kurtinaitis, Margiris Normantas

Klaipėdoje krepšininkas ant parketo praleido šiame sezone rekordiškai ilgą laiką – net 36:26 min. Bet ne ką trumpiau Deividas kartu su komandos draugais tūnojo ir „Švyturio“ arenos svečių rūbinėje, kuomet jiems teko klausytis ilgos Rimo Kurtinaičio kalbos.

„Nenusiėmėme kamuolių, patys klaidų pridarėme, vidurio nepersivarėme... Toks jausmas, kad ne jie laimėjo, o mes pralaimėjome, – galvą kraipė D. Gailius. – O treneris davė velnių. Patys suprantame, ką blogai darėme. Bet nėra kada verkti – šeštadienį reikia eiti į paskutinę kovą ir bandyti pasiimti pergalę.“

Prieš lemiamą kovą, kuri vyks „Lietuvos ryto“ arenoje, kiek užtikrinčiau turėtų jaustis būtent jos šeimininkai, „Neptūną“ joje ant menčių abukart paguldę gana lengvai – 19 ir 17 taškų skirtumais.

Visgi svečių arenoje vilniečiai žaidžia kur kas prasčiau. Kas tai lemia?

„Toks jausmas, kad atvažiuojame prisimyžę. Bijome kažką daryti, tarsi būtume tūkstantį kilometrų nuo namų nuvažiavę. Nežinau, pasikeičiame, atsiranda baimė, nežinau... Sunku pasakyti“, – pyko D. Gailius.

Tačiau jis nelinkęs sezono užbaigti tuščiomis ir ketina apginti namų tvirtovę.

„Paskutinės rungtynės bus paskutinės – ir jie, ir mes jau eisime nebeturėdami ko prarasti. Žaisime iš visų jėgų. Manau, kad bus įdomios rungtynės“, – svarstė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)