„Šį kartą žaidimas buvo nelabai geras, tačiau svarbiausia pergalė. Norisi gerinti žaidimą, tačiau tai mums sunkiai sekasi. Daliname per daug lengvų tašku. Galime ir pralaimėti, tačiau atrodyti solidžiau. Žaidėjams esu pasakęs, kad aš pasiruošęs kentėti ir kankintis, kad tik būtų pergalių. Gal jau geriau laimėti žaidžiant blogai nei pralaimėti rungtyniaujant labai gerai ir protingai“, – filosofavo treneris.

Jau po dviejų kėlinių savo karjeros rezultatyvumo rekordą (20 tšk. per vienerias rungtynes) pakartojęs Edgaras Ulanovas po ilgosios pertraukos pridėjo vos 2 taškus, tačiau to užteko, kad šios Eurolygos rungtynės puolėjui taptų rezultatyviausiomis. Š. Jasikevičius tvirtino prieš rungtynes tikėjęs, jog krepšininkas vėl sugrįš prie sau įprastai naudingo žaidimo.

„Tikėjau, kad Edgaras pagaliau sužais, nes paskutinėse treniruotėse jis atrodė labai gerai ir agresyviai. Nežinau, kiek jį stabdo traumos, suprantu, kad jų Edgaras nėra turėjęs daug, todėl nežino, kaip į tai reaguoti. Jei jis išliks sveikas – bus toks pat svarbus faktorius, koks buvo iki šiol.

Iš kiekvieno krepšininko aš reikalauju energijos ir atsidavimo. Galima žaisti geriau, galima blogiau, tačiau reikia laikytis žaidimo plano. Patikėkite manim, ši Eurolyga yra labai aukštas lygis. Negalime lyginti su tuo, kuriame anksčiau žaidė Dee Bostas ar Brandonas Daviesas. Čia visai kitas žvėris“, – sakė Š. Jasikevičius.

„Anadolu Efes“ iki ketvirtadienio rungtynių buvo viena geriausiai dėl atšokusių kamuolių kovojanti komanda Eurolygoje (vid. 37,1 atkovoto kamuolio per rungtynes). Tačiau šįkart žalgiriečiai siautėti po krepšiais Turkijos klubui neleido. Atvirkščiai, šeimininkai karaliavo po Stambulo ekipos krepšiu ir sugriebė 40 kamuolių (iš jų 12 puolime), o varžovai – 29.

„Tai buvo vienas iš faktorių, kuris lėmė pergalę. Ypač pirmoje pusėje dominavome ir tai leido mums pirmauti. Daug kas susidėjo ir į kovingumą, o dėl to aš neturiu jokių priekaištų žaidėjams, tačiau vėl gi, kiekvieno kamuolio svarbos nesupratimas mūsų komandoje yra didžiulis.

Puolimui priekaištų neturiu, tačiau gynyboje yra rimtų nesklandumų. Šiais metais turime vieną įžaidėją, kuris žino mūsų sistemą – Keviną Pangosą. Jis yra mūsų komandos vedlys, kuris organizuoja puolimą, tačiau gynyboje mes per daug praleidžiame, būna aibės taktinių klaidų. Dirbame sąžiningai, tačiau progreso šitoje vietoje aš matau mažai“, – komandą kamuojančią problemą išskyrė strategas.

Karjeros rungtynes Eurolygoje sužaidė ir Paulius Valinskas. Gynėjas per daugiau nei 16 min. pelnė 8 taškus ir surinko 14 naudingumo balų. Š. Jasikevičius atviravo, kad nebuvo pratęs tiek daug derinių braižyti šiam krepšininkui.

„Pats buvau nustebęs, kad prireikė tiek derinių jam nubraižyti. Tokių dalykų nesu įpratęs daryti, bet ateityje tai teks daryti kur kas dažniau“, – juokėsi kauniečių strategas.

Artūnas Milaknis rungtynių metu pasitempė nugarą ir mačo baigti nebegalėjo.

„Negaliu pasakyti, kiek tai yra rimta. Tokie dalykai dažniausiai sprendžiasi kitos dienos rytą. Nespėjau sužinoti medicininių testų, tiesiog antro kėlinio viduryje man pasakė, kad jis mums šiandien nebegalės padėti“, – pasakojo treneris.

Tuo metu „Anadolu Efes“ treneris Velimiras Perasovičius kauniečius sveikino su pelnyta pergale.

„Žalgiris nusipelnė šios pergalės. Manau, pirmoje pusėje buvo per didelis skirtumas kovojant dėl atšokusių kamuolių puolime. Svarbiais momentais jie žaidė puikiai. Paskutinėmis sekundėmis pataikomi metimai, žaidimas pick and pop situacijose. Buvome arti, bet taip ir nepavyko persverti rezultato“, – apgailestavo Stambulo komandos strategas.

Kitas Eurolygos rungtynes „Žalgiris“ po savaitės jau žais išvykoje. Kauniečius lapkričio 30 d. pasitiks nesvetinga „Menora“ arena ir jos šeimininkė Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis) ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)