Prieš dvikovą kauniečių strategas Šarūnas Jasikevičius išskyrė stipriąsias priešininkų komandos puses bei įvertino Eurolygos ir Atėnų „Panathinaikos“ vadovo konfliktą.

„Galvoju, kad reikėtų geriau laikytis žaidimo plano negu tai darėme pirmose tarpusavio rungtynėse. Aišku, tiek mes, tiek jie dar nebuvome susižaidę, o ir varžovai iki dabar yra labai stiprūs. Atrodė, kad tose rungtynėse susikūrėme daug metimų, bet nepataikėme. Rytoj reikės žaisti kietai, norėti nugalėti bei išpildyti daugiau detalių“, – kalbėjo „Žalgirio“ treneris.

Jis taip pat prasitarė, kad negaluoja net keli jo auklėtiniai – Beno Udrichas pasitempė koją, o Brandonas Daviesas ir Antanas Kavaliauskas sirguliuoja.

– Kuo varžovai stipresni už „Žalgirį“?

– Kaip ir sakiau prieš pirmąsias rungtynes, „Chimki“ pagal talentą yra finalinio ketverto komanda ir negalvoju, kad iki dabar kažkas pasikeitė. Kiekvienoje pozicijoje žaidžia vieni geriausių Europos žaidėjų, puikūs legionieriai.

– Komandai ketvirtadienį negalės padėti Thomas Robinsonas. Kiek „Chimki“ kainuos šio žaidėjo praradimas?

– Tai dar vienas atletiškas žaidėjas, kuris anksčiau žaidė NBA, o Europoje dominuoja savo fizinėmis savybėmis, todėl praradus tokį krepšininką, kiti žaidėjai turi pasitempti. O šiaip tai, kaip ir sakiau, „Chimki“ yra turnyro lentelės kaimynas ir visi žino šitų rungtynių svarbą.

– Kokie svarbiausi akcentai prieš laukiančią dvikovą?

– Turėsime ką spręsti su jų žaidėjais. Labai sunku yra gintis ir prieš A. Švedą, ir prieš iš toli pataikančius jų žaidėjus. Gynyba ties tritaškių linija bus vienas iš svarbiausių faktorių rytojaus rungtynėse. Kuo mažiau leisim išmesti lengvų tritaškių, tuo mums bus tik lengviau.

– Kai komanda turi tokį lyderį, kaip A. Švedas, ar reikia visą dėmesį sutelkti į jį, ar koncentruotis į kitus žaidėjus?

– Mes stengiamės akcentuoti visas detales, tiek kaip kiti žaidėjai žaidžia be Švedo, tiek kaip jis įsilieja į žaidimą. Taip, kad sakau – svarbu yra kreipti dėmesį į bendrą jų žaidimą.

– Praėjusiose rungtynėse su „Maccabi“ buvo pasiektas „Žalgirio“ komandos rezultatyvių perdavimų rekordas Eurolygoje. Ar tai toks žaidimas, kokio ir tikėjotės prieš prisijungdamas prie Kauno komandos?

– Visada yra smagu, kai tavo treniruojama ekipa žaidžia komandiškai, skirto perdavimus, jaučiama komandinė dvasia. Praėjusiose rungtynėse žinojome, kaip susikurti pranašumus, buvo klausimas, ar pataikysime bei apsiginsime. Panaši situacija bus ir rytoj. Bus labai svarbu, kaip susitvarkysime su gynyba, nes nuo to priklausys mūsų žaidimas puolime.

– Kaip vertinate Atėnų „Panathinaikos“ vadovo veiksmus prieš Eurolygą?

– Aš neįsivaizduoju Eurolygos be „Panathinaikos“ bei be Giannakopoulosų šeimos, kuri yra tiek prisidėjusi prie šio klubo gyvavimo. Galime sakyti, kad nuo Eurolygos susikūrimo PAO yra geriausias turnyro klubas, istorinė komanda su daugybe titulų. Tikiuosi, kad Eurolyga ir Giannakopoulosų šeima ras kompromisą, naudingą abiem pusėm.

Žalgiriečiai turnyro lentelėje dalinasi ketvirtą-šeštą vietas ir „Chimki“ lenkia viena pergale. Penktadienį iškovota pergalė Maskvos srities klubui leistų aplenkti Kauno ekipą komandų rikiuotėje, nes pirmoje tarpusavio dvikovoje Pamaskvėje rezultatu 85:77 pergalę šventė rusai.

Rungtynių su Maskvos srities „Chimki“ pradžia – penktadienį 20 val.

Dabartinė Eurolygos turnyro lentelė:

1. CSKA 17 4 (+224)
2. Olympiakos 14 7 (+27)
3. Fenerbahče 14 7 (+98)
4. Real 13 8 (+128)
5. Panathinaikos 13 8 (+22)
6. Žalgiris 13 8 (+16)
7. Chimki 12 9 (-7)
8. Maccabi 11 10 (-49)
––––––––––––––––––––––––
9. Baskonia 10 11 (+39)
10. Unicaja 8 13 (-72)
11. Brose 8 13 (-94)
12. Crvena Zvezda 8 13 (-104)
13. FC Barcelona 7 14 (+35)
14. Valencia 7 14 (-64)
15. Olimpia 7 14 (-93)
16. Anadolu Efes 6 15 (-106)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)