„Be abejo svarbu, kad savaitgalio rungtynės buvo pergalingos, nes antras pralaimėjimas tikrai nebūtų pridėjęs pasitikėjimo savo jėgomis. Gerai, kad laimėjome, bet čia visai kitas turnyras. Norėtųsi, kad po šių rungtynių mūsų pergalių ir pralaimėjimų balansas būtų teigiamas“, – oro uoste žurnalistams pasakojo Gintaras Krapikas.

Tiesa, LKL čempionai į Izmirą išvyko ne pilnos sudėties: Kaune dėl nugaros skausmų liko veteranas Robertas Javtokas, kuris praleido ir principinį mūšį sekmadienį.

„Jis tikrai stengėsi sugrįžti į rikiuotę: ir vakarinėje, ir rytinėje treniruotėse. Bet kadangi mūsų laukia skrydis su persėdimu, tai 210 cm ūgio krepšininkui, dar turinčiam problemų su nugara, tokia kelionė per sunki. Nenorėjome dar labiau aštrinti situacijos“, – apie aukštaūgio netektį pasakojo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris.

„Robis – itin patyręs žaidėjas, įnešantis energijos gynyboje. Jo netektis tikrai skaudi, bet mes stengsimės ją kompensuoti. Manau, kad galime laimėti, nes mūsų komandoje 8-9 žaidėjai kaskart gali pelnyti po 15 taškų – varžovai nežino, kuriam skirti daugiausiai dėmesio. Svarbiausia rungtynių metu atrasti tuos 4-5 krepšininkus, kuriems tą dieną krenta metimai“, – lygiavertės sudėties privalumus įžvelgė „centras“ iš Graikijos Ianas Vougioukas.

Tiesa, šiemet Eurolygoje pirmą kartą ant parketo išbėgs estas Siimas-Sanderis Vene, kuris išsigydė prieš porą savaičių patirtą čiurnos traumą.

G. Krapiko auklėtiniai Eurolygos sezoną pradėjo sudėtinga pergale Lenkijoje prieš Zielona Guros „Stelmet“ komandą (66:62), bet savų žiūrovų akivaizdoje po dramatiškos kovos turėjo pripažinti Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ krepšininkų pranašumą (74:76).

C grupėje žalgiriečiai su „Karsiyaka“ ir dar dviem komandos dalijasi 2-5 vietas. Turkijos čempionai su tomis ekipomis jau žaidė – namuose kiek netikėtai 71:62 pranoko „Barceloną“, bet Graikijoje 73:85 nusileisto Atėnų „Panathinaikos“ klubui.

Varžovų gretose rungtyniauja buvęs „Lietuvos ryto“ legionierius Juanas Palaciosas iš Kolumbijos, Turkijos krepšinio veteranas Keremas Gonlumas ir šalies krepšinio talentas 20-metis Kenanas Sipahni bei penki Eurolygos patirties jau turintys amerikiečiai.

„Jų komandoje – labai daug individualaus žaidimo. Jie ypatingai pasižymi žaibišku puolimu. O ir sirgalių sukuriama aplinka svečių komandai tikrai nepalengvina sąlygų. Jų atliekami greiti metimai ir galingi dėjimai dar labiau pakelia žiūrovų emocijas, kurias jie perdeda į triukšmą. Ne be reikalo ten pernai beveik niekas nelaimėjo. Komanda išties galinga, todėl reikės tą visą pragarą atstovėti“, – apie varžovų stipriąsias puses kalbėjo K. Grapikas.

„Visi žino, kad „Karsiyaka“ turi didelį namų aikštės pranašumą, bet mes stengsimės į tai nekreipti dėmesio ir daryti savo darbą“, – sakė I. Vougioukas.

„Žalgirio“ ir „Karsiyaka“ komandų akistata prasidės ketvirtadienį nuo 18.45 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)