„Lietuvos ryto“ rėmėjų gretas prieš išvyką į Berlyną papildė bilietų platinimo bendrovė 24fly.com, padėsianti komandai rasti pigiausius ir greičiausius kelionės maršrutus į išvykos mačus.

Nors vilniečiai neturi tokios privilegijos kaip „Žalgiris“ ir pas varžovus vyksta reguliariais reisais, tačiau klubo generalinis direktorius Darius Gudelis pasidžiaugė, kad bent kol kas kelionės į Belgradą ir Berlyną nebuvo sunkios.

„Iš tikrųjų, tai priklauso nuo varžovų. Tikrai sunki kelionė laukia į Krasnodarą, gana nesunki bus į Bilbao. Bet žinote, keliauti vieną kartą per savaitę nėra taip sudėtinga, – pažymėjo vienas komandos vadovų.

– Mes planuojame vieną charterinį reisą į Limožą, nes žaidžiame gruodžio 26 dieną, kai reguliarūs reisai yra sudėtingi, be to, ten ir taip sudėtinga nuskristi, todėl mes prašome jų pagalbos, kad galėtume bent Kalėdinius pusryčius namuose suvalgyti ir 25 dieną išskristi.“

Naujojo rėmėjo, klubui šiame sezone skirsiančio 250 tūkst. eurų, logotipas jau akistatoje su ALBA „įsitaisys“ ant žaidėjų marškinėlių priekio. Ir jeigu ši kompanija kaip reikiant palengvins „Lietuvos ryto“ kelionių vargus, tai aikštėje su visais vargais tvarkytis teks patiems krepšininkams.

O jų komandoje – tikrai nemažai. Negana to, laukia ir galingas varžovas, Vokietijos pirmenybėse savaitgalį ant menčių paguldęs Eurolygoje rungtyniaujantį Bambergo „Brose“ klubą, o Europos taurėje nuskynęs dvi pergales per tris turus.

„ALBA – labai gera komanda: gerai sukomplektuota, trenerį puikiai pažįstame. Man asmeniškai prieš šio trenerio vadovaujamą „Barceloną“ ankstesniais laikais dar ir pačiam teko žaisti. Savo koncepciją treneris iš Ispanijos atsinešė ir į Vokietiją – padarė greitą komandą, – 70-mečio Aito Garcia Reneseso kariauną vertino R. Kurtinaitis, savo kraityje turintis pergale mažiau.

– Bus sudėtinga. Bet ne todėl, kad nusileidžiame savo žaidėjų meistriškumu, o dėl to, kad esame nesėkmingame ruože – eilė traumų, ligos. Vakar treniruotėje Chrisas Krameris negalėjo sportuoti dėl virusinės temperatūros, turime problemų dėl Traviso Petersono nugaros, iki galo neišsigydė sezono pradžioje mums daug padėjęs Martynas Echodas. Turime bėdų, bet neturime kada dairytis – niekas mums negali padėti, tik patys sau. Stengsimės kovoti, nes pergalė mums būtų labai reikalinga.“

– Ar tokie pralaimėjimai kaip šeštadienį patirtas prieš Kėdainių „Nevėžį“ (73:76) kerta per pasitikėjimą savo jėgomis? – Krepšinis.lt paklausė R. Kurtinaičio

– Aišku, sveikatos nepriduoda nei žaidėjams, nei treneriams. Tas pralaimėjimas visiškai neįsipaišo į koncepciją, kurią mes norime su šia komanda padaryti. Bet taip nutinka, nieko nepadarysi – reikia atsikelti ir taisyti savo klaidas.

– Marius Grigonis ALBA komandoje Europos taurėje pagal rezultatyvumą yra tik šeštas (7 tšk.), bet pagal naudingumą – net trečias (12 naud. bal.). Ką varžovų žaidimui lietuvis dar duoda be pelnomų taškų?

– Marius atitinka šiuolaikinį, bent jau mano supratimu, įžaidėją. Jis yra aukštas, gerai vadovauja komandai, nepasiduoda emocijoms, jo sprendimai logiški. Aišku, gali įmesti tritaškių, bet gali jų ir nemesti, jeigu to komandai nereikia – yra taiklus, geras, morališkai tvirtas žaidėjas. Mes žiūrėjome galimybę prieš sezoną jį prisivilioti, bet nepavyko. Tai labai geras žaidėjas, kurį aš gerbiu.

– Ką dar galėtumėte išskirti iš varžovų komandos?

– Nėra išskirtinių žvaigždžių, o yra eilė krepšininkų, kurie įmeta po 9-12 taškų – tai yra baisiausia, nes nėra išryškinto lyderio. Mums reikės gintis kaip komanda ir turėsime juos sustabdyti kaip komandą.

– Ką labiau akcentuosite: puolimą ar gynybą? Nes matėme, kad ALBA gali įmesti ir 111 taškų (prieš „Partizan“), ir 59 (prieš „Lokomotiv“).

– Akcentuojame ir vieną, ir kitą. Trūksta mums sėkmės. Rungtynes su Kėdainiais peržiūrėjome kelis kartus – mes paprasčiausiai neįmetame iš labai patogių padėčių. Ar tai pasitikėjimo stoka, ar kažkokio nuovargio požymis... Su kai kuriomis problemomis, kurias turėjome sezono pradžioje, jau susitvarkėme, todėl tikimės prieš ALBA susitvarkyti ir su savo pataikymu.

ALBA krepšininkų akistata
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)