Jeigu dauguma tikėjosi, kad šiauliečiai mes iššūkį, tai Klaipėdos „Neptūnas“ nebuvo nusiteikęs juokauti ir Karaliaus Mindaugo taurės turnyro ketvirtfinalyje triumfavo nepadoriu rezultatu 96:58.

„Jaučiame didelę gėdą – toks žaidimas nepuošia krepšinio“, – visų sirgalių už sugadintą krepšinio šventė atsiprašė G. Petrauskas.

„Dėjome į krūmus, pradėjome slapstytis vienas kitam už nugarų. Vieninteliam Assemui Marei, kuris į aikštę žengė puse kojos, galėčiau padėkoti.

Reikia turėti vieną vietą. Lemiamose rungtynėse mūsų žaidėjai tiesiog dingsta. Išsigandai? Perdegei? Vis tiek turi būti kažkoks kietumas. Neturėjome jokio sveiko pykčio“, – pastabas savo auklėtiniams dalijo „Šiaulių“ strategas.

Įdomiausia yra tai, kad per tris šio sezono tarpusavio akistatas net du kartus pajėgesni buvo „Šiauliai“. LKL čempionate Saulės miesto komanda laimėjo paskutinius du mačus – 83:74 ir 73:68. Pirmajame, dar lapkričio pradžioje, klaipėdiečiai pergalę šventė rezultatu 75:68.

Nesuvestų sąskaitų abu klubai turėjo ir nuo praėjusių metų vasario, kuomet apie LKF taurę svajojęs „Neptūnas“ iš Kauno į Klaipėdą kiek netikėtai grįžo jau po pirmos dienos. Tąkart ketvirtfinalyje šiauliečiai, vėliau pasidabinę bronzos medaliais, triumfavo 73:71.

„Galbūt kažkiek ir buvo (pykčio – Krepšinis.lt), bet mes labiau norime taisyti savo žaidimą. Dar turime ką nuveikti šį sezoną“, – pasakojo skaudžią nesėkmę „Žalgirio“ arenoje menantis Martynas Mažeika.

„Buvome susikaupę ir tinkamai skaitėme situacijas. Akcentavome, kad turime laimėti kovą dėl kamuolių, nes dėl šio aspekto jie mus įveikdavo. Aikštėje mačiau tai, ką norėjau“, – spaudos konferencijoje saviškių pasirodymą teigiamai įvertino „Neptūno“ treneris Dainius Adomaitis.

Uostamiesčio ekipa nuo 2007 iki 2015 metų rengtame LKF taurės turnyre tris kartus pateko į geriausių ketvertą, bet ant padovanojimų pakylos tai ir nebuvo užlipusi.

„Neptūnas“ šeštadienį nuo 16 val. „Siemens“ arenoje vyksiančiame pusfinalyje grumsis prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“, kuriam šiame sezone pralaimėjo abu kartus – 62:72 ir 76:80.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)