Šarūno Jasikevičiaus treniruojamas „Žalgiris“ į Eurolygos atkrintamąsias varžybas pateko antrus metus iš eilės, o šį sezoną tai padarė pačią paskutinę akimirką. Penkerias rungtynes iš eilės laimėję kauniečiai sulaukė parankių rezultatų kitose arenose ir lemiamą, šeštąją pergalę paeiliui įsirašė ne bet kur, o čempiono Madrido „Real“ klubo tvirtovėje, kur moderniosios Eurolygos istorijoje dar nebuvo nugalėję.

Po traumų epidemijos beveik išsveikusi „Žalgirio“ kariauna išplėšė paskutinį, aštuntąjį bilietą į ketvirtfinalį ir kitą savaitę Stambule stos į pirmuosius du mūšius su reguliariojo sezono nugalėtojais.

Krepšinis.lt interviu su P. Motiejūnu – apie pernelyg ankstyvą Kauno atsisveikinimą su Eurolyga, beprotišką, bet ne pačią sėkmingiausią bilietų prekybą, „Fenerbahče“ komplektacijos žingsnius ir lėktuvą, kuriuo žalgiriečiai daugiau niekada nebeskris.

– Pauliau, Nemažas triukšmas ir sirgalių pasipiktinimas kilo po to, kai pirmadienį, vos pradėjus prekiauti bilietais į namų rungtynes su „Fenerbahče“, „lūžo“ pardavimų sistema. Kodėl taip atsitiko?

– Atvirai kalbant, nesitikėjome, kad bus tokio dydžio ažiotažas. Jis buvo kelis kartus didesnis nei per praėjusių praėjusių metų atkrintamąsias varžybas. Mes dirbame su ispanų kompanija, naudojame jos pardavimų platformą. Jie taip pat buvo priblokšti – nors yra prekiavę ir bilietais į Eurolygos finalo ketvertą, su tokiais dalykais kaip sistemos „lūžimas“ nebuvo susidūrę. Tiesiog srautas buvo toks, kad sistema neatlaikė. Tai techniniai dalykai, kuriuos turėjome prognozuoti. Labai atsiprašome žmonių, kad taip nutiko, bet tikrai nelaukėme tokio masto susidomėjimo.

– O nebuvo minčių daryti vardinius bilietus arba riboti bilietų įsigijimo kiekį vienam asmeniui?

– Variantų yra visokių. Tačiau, kaip ir minėjau, pernai viską darėme ant to paties kurpalio, ir viskas buvo sėkmingai. Šiemet ištiko nesėkmė, todėl reikia judėti į priekį. Tikrai per vasarą galvosime, kaip patobulinti prekybos bilietais sistemą.

– Nėra abejonės, kad prie ažiotažo prisidėjo ir tiesiog stebuklingas „Žalgirio“ įšokimas į atkrintamųjų traukinį. Turbūt ir pats vargiai tikėjotės, kad finišuoti pavyks laimint šešerias rungtynes paeiliui?

– Visą sezoną jaučiasi tiesiog nežmoniškas palaikymas, todėl nepaprastai džiugu, kad vėl žaisime namuose. Psichologiškai dauguma žmonių su Eurolyga jau buvo atsisveikinę per 28-ojo reguliariojo sezono rungtynes namie prieš „Daruššafaka“, tačiau vėliau sekė tos dvi pergalės išvykoje ir paaiškėjo, kad tai nebuvo tikrasis atsisveikinimas. Taip susiklosčius aplinkybėms, dabar to atsisveikinimo norisi kur kas skanesnio, kažko panašaus, kaip buvo pernai. Žiūrint optimistiškai, gali būti ir dar dvejos rungtynės, todėl nuotaika labai gera.

Srautas buvo toks, kad sistema neatlaikė. Tai techniniai dalykai, kuriuos turėjome prognozuoti. Labai atsiprašome žmonių, kad taip nutiko, bet tikrai nelaukėme tokio masto susidomėjimo.
Paulius Motiejūnas

Iš tikrųjų, gana sunku patikėti, kad mes tai padarėme, tačiau čia vėl išryškėjo „Žalgirio“ mentalitetas – žaidi rungtynes ir galvoji tik apie jas. Žiūri, kaip išgyventi sunkiame tvarkaraštyje su stipriais varžovais. Išgyvenimo faktorių pajutome tiesiogine ta žodžio prasme – juk buvo situacija, kad šansus žengti toliau prarastume vos tik pralaimėję. Tai išgyvendavome, gaudavome dar vieną savaitę. Ir tokie mes turime būti visą laiką. Lyga labai stipri, ir mes su savo biudžetu ir pajėgumu į kiekvienas rungtynes turime eiti, tarsi jos būtų lemiamos.

Šarūnas Jasikevičius ir Paulius Motiejūnas

– „Fenerbahče“ artėjant atkrintamosioms ėmė skelbti apie sutarčių su žaidėjais pratęsimus. Pranešta apie komandoje liekančius Ahmetą Duverioglu ir Muhammedą Ali, kiek anksčiau paskelbta, kad komandoje iki 2022-ųjų žais vienas jos lyderių Janas Vesely. Galbūt turkai daro kažką panašaus, ką pernai padarėte jūs, pratęsdami sutartį su Brandonu Daviesu ir jį gerokai „užmotyvuodami“ prieš ketvirtfinalio seriją su „Olympiakos“?

– Abu žaidėjai, su kuriais pastaruoju metu sutartis pratęsė „Fenerbahče“, turi Turkijos pasus –
tiek tikras turkas Duverioglu, tiek natūralizuotas Ali. Logiška ir normalu, kad vietinius žaidėjus komanda bando išsaugoti, iš anksto užsitikrinti jų buvimą sudėtyje.

Apskritai, nors „Fenerbahče“ ir turi deklaruojamų finansinių problemų, akivaizdu, kad esamą komandos pagrindą jie bando išlaikyti. Atėjo naujas klubo prezidentas, visus finansinius sunkumus pažadėjo išspręsti, o jų generalinis vadybininkas Mauricio Gherardini tęsia pradėtus darbus – visą laiką yra noras iš jo mokytis.

Tuo lėktuvu, kuris patyrė gedimą, nebeskrisime – prašysime, kad būtų skirtas kitas.
Paulius Motiejūnas

Neslėpsiu, kad mes irgi dirbame, planus dėliojamės – žiūrime, dairomės, bet kol kas pranešti apie naujus žmones ar kontraktus nėra ką. Ne taip, kaip praėjusiais metais. Su dauguma žaidėjų turime galiojančias sutartis, bet beveik visose jose yra tam tikrų išlygų, „pliusų“, išimčių, todėl apie ateitį kalbėti ankstoka.

– Oficialiai paskelbta, kad Eurolyga ilgina sezoną, kad komandų turnyre bus nebe 16, o 18. Nemažėjant rungtynių skaičiui LKL, visiems tampa akivaizdu, kad kitą sezoną žaidėjams krentantis krūvis dar labiau padidės. O tiems, kurie vyks į pasaulio čempionatą, atostogų prieš klubinį sezoną praktiškai nebus – LKL prasidės prabėgus savaitei po čempionato finišo, Eurolyga – dviem su puse savaitės. Sezono viduryje vėl prasidės FIBA „langai“ – šį kartą atranka į Europos čempionatą. Ką galvojate apie susidariusią situaciją?

– Tie žaidėjai, kurie atvyks po pasaulio čempionato, tuo metu bus formos pike. Reikės sukurti atsigavimo aplinką, o vėliau juos iš naujo „užkrauti“. Tačiau panašios patirties jau turime. Treniruočių stovyklą praleidusius žaidėjus pamažu „įvesime“ LKL čempionate, gal kažką pataupysime, o Eurolygoje jau reikės startuoti visa jėga.

Aišku, kiekvieną vertinsime individualiai. Bet kuriuo atveju, bus kam žaisti – bus jaunimo, kai kurie žaidėjai jau bus susirinkę anksčiau, bus ir naujų krepšininkų. O su FIBA kalbėta ne vieną ir ne du kartus – jiems nuolat kartojama, kad svarbi žaidėjų sveikata, kad krūviai didėja, tačiau kol kas nėra jokio kontakto ir atgalinio ryšio.

Psichologiškai dauguma žmonių su Eurolyga jau buvo atsisveikinę per 28-ojo reguliariojo sezono rungtynes namie prieš „Daruššafaka“, tačiau vėliau sekė tos dvi pergalės išvykoje ir paaiškėjo, kad tai nebuvo tikrasis atsisveikinimas.
Paulius Motiejūnas

– Nebe paslaptis, kad grįžtant iš Madrido į Kauną komandai teko išgyventi didžiulį stresą dėl lėktuvo gedimo. Ar ir toliau naudositės įmonės „KlasJet“ paslaugomis, kaip žadate keliauti į Stambulą?

– Faktas, kad keliausime kitu lėktuvu. Tačiau noriu pasakyti, kad su „KlasJet“ santykių tikrai nenutraukiame, su jais bendravome ir bendrausime. Tiesiog dabar situacija yra tokia, kad pasibaigė mūsų sutartis – šį sezoną skraidėme ne tik su jų lėktuvais, o dabar radome mažesnį ir pigesnį variantą. Mūsų santykiai su įmone, nepaisant incidento, išliko aukštumoje – svarbiausia, kad viskas baigėsi gerai. Bet tuo lėktuvu, kuris patyrė gedimą, nebeskrisime – prašysime, kad būtų skirtas kitas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)