Per dvejas ankstesnes Eurolygos rungtynes „Barcelonos“ naujokas K. Seraphinas vidutiniškai rinko po 20 taškų, tačiau šį kartą „Žalgirio“ gynyba galingą prancūzą sugebėjo kiek nuraminti. Stengėsi ir Antanas Kavaliauskas, ir Brandonas Daviesas, ir P. Jankūnas, o šis darbas davė vaisių. K. Seraphinas aikštę paliko per 22 min. surinkęs 13 taškų, atkovojęs 2 kamuolius ir 2 kartus suklydęs.

Kolegoms greitai prisirinkus pražangų, didžiąją laiko dalį su K. Seraphinu baudos aikštelėje stumdėsi P. Jankūnas, pripažinęs, kad tai jam buvo neįprasta patirtis.

„K. Seraphinas praktiškai vsias rungtynes stovėjo atsirėmęs į mane. Žmogus tikrai daug sveria, turi daug fizinės jėgos – didelė masė. Tikrai buvo labai sunku“, – dvikovą su galingu, NBA lygoje ilgus metus rungtyniavusiu 27-erių oponentu apibūdino P. Jankūnas, pats šiose rungtynėse ant parketo praleidęs 26 min., pelnęs 4 taškus (2/7 dvit.) ir sugriebęs 7 atšokusius kamuolius.

„Tiesą sakant, jo sudėjimas nustebino ir mane“, – Krepšinis.lt pripažino ir „Žalgirio“ treneris Š. Jasikevičius.

„Manau, kad jis net už Borisą Diaw didesnis“, – priminus kitą galingo stoto prancūzą, teigė P. Jankūnas.

Paklaustas, kokį įspūdį paliko komandos draugo Aarono White‘o surengtas dėjimų šou į „Barcelonos“ krepšį, P. Jankūnas prisipažino nelikęs nustebintas.

„Jeigu atvirai, jūs dar nežinote, koks A. White‘as yra atletiškas ir kaip galingai gali dėti kamuolį. Pamažu jis pradeda ne mesti į krepšį, o dėti visada, kada gali. Galbūt ir treneriai jau to pradėjo prašyti. Kai žmogus turi tokį šuolį, reikia tiktai šokti ir dėlioti, – 203 cm ūgio amerikiečio gebėjimais žavėjosi „Žalgirio“ kapitonas. – Apskritai komandoje turime daug atletiškų žaidėjų. Manau, kad dėjimų ateityje bus dar daugiau.“

Anot P. Jankūno, pergalę Barselonoje lėmė Š. Jasikevičiaus sudėliotas ir krepšininkų įvykdytas rungtnių planas.

„Manau, kad šį kartą pavyko atlikti planuotus dalykus. Klaidų neišvengėme, bet noras kovoti, agresyvumas davė vaisių.“

Prasidėjus antrai rungtynių pusei „Barcelona“ greitais perdavimais bandė ištampyti žalgiriečių gynybą ir link krepšio siuntė vieną tritaškį po kito. Nors dalis metimų buvo atlikta iš gerų padėčių – šeimininkai ne retai metė nedengiami – kamuolys tinklelį skrodė tik labai retais atvejais.

Snaiperių komanda laikoma „Barcelona“ realizavo vos 6 iš 22 tolimų metimų (27,3 proc.). Savo ruožtu „Žalgiris“ iš toli metė kur kas rečiau, bet taikliau (5/14 – 35,7 proc. tritaškių).

„Ne, mes tikrai nerizikavome palikdami juos laisvus. Žinome, kokie geri metikai žaidžia Barselonos komandoje. Jie tiesiog darė derinius ir išeidavo taip, kad kartas nuo karto likdavo laisvi žaidėjai“, – pripažino P. Jankūnas.

Suveikė ir sėkmės faktorius?

„Jeigu nepataikė, reiškia gynyba buvo gera“, – nusišypsojo „Žalgirio“ veteranas.

Poilsio po efektingos pergalės prieš „Barceloną“ (81:75) žalgiriečiai beveik neturės. Trečiadienį jų laukia skrydis į Kauną, kur ketvirtadienio vakarą teks stoti į mūšį su dar viena Ispanijos komanda – Madrido „Real“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)