68-erių S. Pešičius prie „Barcelonos“ komandos vairo vėl pakviestas kaip laikinasis gelbėtojas. Katalonijos klubui 2002-2004 m. jau vadovavęs serbas vasario pradžioje poste pakeitė vilčių nepateisinusį ispaną Sito Alonso ir pasirašė iki sezono pabaigos galiojančią sutartį.

Kaip jau minėta, „Žalgirį“ šiuo metu treniruojantis Šaras ir patyręs krepšinio specialistas iš Serbijos – seni pažįstami.

Jų keliai susikirto dar XXI a. pradžioje, kai būdamas krepšininkas Š. Jasikevičius atstovavo „Barcelonos“ ekipai.

2003-iaisiais S. Pešičiaus treniruojama Katalonijos komanda su Šaru priešakyje per sezoną pasiekė viską, kas tik įmanoma – surinko vadinamąjį „Triplete“ (laimėjo Eurolygą, Ispanijos čempionatą ir Ispanijos karaliaus taurę).

Artėjant antrajai šio sezono „Žalgirio“ ir „Barcelonos“ akistatai, „Mundo Deportivo“ žurnalistas Jose Ignacio Huguetas prisiminė komišką istoriją iš tų laikų, kai Š. Jasikevičius atstovavo S. Pešičiaus treniruojamai „Barcai“.

Anot ispano, tai yra vienas iš komiškiausių epizodų per visą klubo istoriją, o pagrindiniu jo veikėju tapo ne kas kitas, o tuomet 27-erių Š. Jasikevičius, S. Pešičiaus treniruotę pavertęs iki šiol nepamirštamu anekdotu.

Komanda, kurioje kartu su Šaru tuo metu žaidė ryškios Europos krepšinio žvaigždės Dejanas Bodiroga, Gregoras Fučka, Juanas Carlosas Navarro, Roberto Duenasas ir Patrickas Femerlingas, surengė ilgą ir sekinančią treniruotę, tačiau maksimalistui S. Pešičiui to buvo negana.

Serbas nusprendė iš savo žaidėjų išsunkti paskutinį prakaito lašą ir pareikalavo, kad pratybų pabaigoje šie dar papildomai ratais pabėgiotų ant „Palau Blaugrana“ arenos parketo.

Nuvargusiam Šarui tokia idėja nebuvo prie širdies – lietuvis nusprendė griebtis gudrios taktikos, netrukus iš koto išvertusios visus komandos draugus.

Pasak J. I. Hugueto, bendražygiams sukant ratus arenoje, Š. Jasikevičius tyliai „nusimuilino“ nuo bėgimo užduoties. Lietuvis nepastebimai pasitraukė į šalį nuo bėgančiųjų ir prisigretino prie medinio barjero, stovinčio greta aikštelės.

Iškeltomis rankomis Šaras atsistojo greta medinių žmonių maketų, kuriuos savo pratyboms naudojo „Barcelonos“ rankinio komanda, mokydamasi atlikti tiesioginius laisvus smūgius į vartus, retkarčiais skiriamus rungtynių pabaigoje.

Teksto autorius prisimena, kad Šaras kurį laiką stovėjo sustingęs lyg statula, o pro jį bėgantys komandos draugai kurį laiką dar tramdė juoką, tačiau vėliau visi kartu pratrūko kvatotis, greta stovint nieko nesuprantančiam S. Pešičiui.

Smagi istorija tik iliustruoja atmosferą, kuri vyravo tuometinėje titulus skynusioje „Barcelonos“ komandoje.

Tačiau, nepaisant sėkmingo žaidimo, pasibaigus 2002-2003 m. sezonui sutartis tarp „Barcelonos“ klubo ir Š. Jasikevičiaus nebuvo pratęsta.

Ispanijoje manyta, kad vienu iš tokio sprendimo iniciatorių galėjo būti būtent S. Pešičius, tačiau pats serbas tai visuomet neigė ir tvirtino, kad Šaro išvykimą nulėmė finansinės aplinkybės.

Tuomet iš Barselonos lietuvis persikėlė į Tel Avivą, kur su „Maccabi“ komanda dar du kartus tapo Eurolygos čempionu.

Paties Š. Pešičiaus karjera Katalonijoje taip pat neužsitęsė. Po 2003-2004 m., kurio metu „Barca“ apgynė Ispanijos čempionų titulą, bet patyrė fiasko Eurolygoje, Serbijos ir Vokietijos pilietybes turintis specialistas paliko Barseloną ir karjerą pratęsė Romos „Lottomaticos“ klube.

Dabar Š. Jasikevičius su S. Pešičiumi susitiks jau kaip vyriausiasis varžovų treneris, būdamas gerokai palankesnėje situacijoje už savo oponentą. Šaro treniruojamas „Žalgiris“ vieną koją jau yra įkėlęs į Eurolygos atkrintamąsias varžybas, o ne pačius geriausius laikus išgyvenanti „Barcelona“ murkdosi tarp elitinio krepšinio turnyro autsaiderių.

„Žalgirio“ ir „Barcelonos“ akistata ketvirtadienį Kaune prasidės 19.45 val.

Pirmąjį komandų tarpusavio mačą Barselonoje „Žalgiris“ laimėjo 81:75. Tuomet „Barcą“ dar treniravo S. Alonso.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)