„Kuo daugiau laiko ten praleidau, tuo pozityviau mąsčiau apie savo galimybes iš tiesų pasiekti tikslą“, – pasakojo E. Mockevičius, paskutiniame NCAA sezone rinkdavęs po 15,7 taško ir 14 atšokusių kamuolių. Pagal pastarąjį rodiklį lietuvis netgi pirmavo visoje JAV studentų lygoje.

208 cm ūgio ir 107 kg svorio milžinas iš Kuršėnų pakankamai galimybių pasireikšti gavo tik dviejuose Vasaros lygos mačuose, tačiau juose, vilkėdamas Bruklino „Nets“ marškinėlius, pasižymėjo po 8,5 taško, 5 atšokusiais kamuoliais ir bloku.

„Žaidimas kiek greitesnis, staigesnis ir fiziškai kietesnis, bet idėja – identiška, – NBA Vasaros lygą ir NCAA pirmenybes sugretino neseniai 24-ąjį gimtadienį paminėjęs aukštaūgis. – Prireiks šiek tiek laiko priprasti, bet persilaužti daug laiko tikrai nereikės. Bent jau taip manau.“

Egidijus Mockevičius NBA vasaros lygoje

Dar prieš pasirodymą Las Vegase, su kitais komandos nariais lietuvis prakaitą liejo bendrose treniruotėse Brukline. Jis savo akimis galėjo pamatyti, kiek pastangų įdeda žaidėjai, jau turintys NBA patirties.

„Kiekvieną dieną visi kovoja iš visų jėgų, – pasakojo visų laikų Evansvilio „Purple Aces“ komandos lyderis pagal atšokusius kamuolius ir blokus. – Kai pamatai, kad vyrukai, kurie jau turi vietą komandoje, varžosi taip kietai, iškart supranti, jog ir pats turi tai daryti – taip išmoksti iš savęs išspausti maksimumą.“

Vasaros lygos turnyras baigėsi liepos viduryje, todėl po jo E. Mockevičius sugrįžo į Evansvilį, kad kiek atsipūstų, bet tuo pačiu ir išlaikytų sportinę formą. Treniruotėms centras pasitelkė „Purple Aces“ sporto sales bei buvusius komandos draugus.

Evansvilio ekipos treneris Marty Simmonsas pastebėjo lietuvio pokyčius. Anot jo, grumdamasis su geriausiais jis užsiaugino pasitikėjimą savimi.

„Kuomet su savo agentu plušėjo Majamyje ir išmėgino save Brukline, jis tapo didesnis, stipresnis ir labiau pasitikintis savimi“, – E. Mockevičiaus transformaciją apibūdino specialistas.

„Jis atrodo neįtikėtinai geros fizinės būklės. Lygiai taip pat maniau, kai jis žaidė Evansvilyje, bet dabar jis atrodo nušlifuotas. Egidijus įdėjo daug darbo, kad paruoštų savo kūną kitam karjeros laipteliui. O kalbant apie įgūdžius, jis tikrai stengėsi patobulėti ties žaidimu aplink perimetrą. Manau, kad jis tiki, jog turės gerą galimybę“, – pridėjo M. Simmonsas.

Į Brukliną krepšininkas iš Lietuvos sugrįžo rugsėjo 4 dieną ir jau beveik savaitę treniruojasi kartu su kitais jaunaisiais „Nets“ nariais. Ekipos veteranai prie jų prisijungs mėnesio pabaigoje, kuomet prasidės treniruočių stovyklą – būtent jos metu ir paaiškės galutinė komandos sudėtis.

Šiuo metu Bruklino klubo sudėtyje yra net 24 krepšininkai, tačiau NBA ekipos sezono metu gali registruoti tik 15 žaidėjų.

„Privalau pasitikėti savo jėgomis, nes kitokiu atveju, ko man išvis ten važiuoti?, – retoriškai klausė E. Mockevičius. – Tai mano pagrindinis tikslas ir aš pasirengęs dėl jo dirbti. Kovosiu dėl vietos sudėtyje. Jai pavyks ją užimti – užimsiu, o jei ne – juk visuomet yra kitų galimybių, kitų progų. Vis dėlto manau, kad esu tinkamoje situacijoje.“

„Nets“ šią vasarą pasisamdė naują trenerį (Kenny Atkinsoną), o naujojo generalinio direktoriaus vieta, dėl kurios kovojo ir lietuvis Artūras Karnišovas, atiteko Seanui Marksui. Tarpsezoniu Bruklino ekipa išsaugojo centrą Brooko Lopezo, o prie jo prisijungė veteranas Luisas Scola ir 2013 metų pirmasis NBA naujokų biržos šaukimas Anthony Bennettas.

Tokia situacija E. Mockevičiui, kaip ir keliems kitiems aukštaūgiams, suteikia galimybę pakovoti dėl atsarginio puolėjo ar centro pozicijos galutinėje „Nets“ sudėtyje.

„Aš tiesiog žinau, kad viskas – mano paties rankose. Jeigu noriu tai pasiekti, privalau atiduoti absoliučiai viską, ką turiu geriausio. Ir būtent tai aš ketinu padaryti“, – kovingumu tryško lietuvis, nors daugelis Bruklino žiniasklaidos ekspertų jam jau ir skiria vietą „Nets“ dublerių komandoje, žaisiančioje NBDL pirmenybėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)