Abiejų žaidėjų tėvai žaidė NBA. Kobė savo karjerą NBA pradėjo 1996 metais, o Devinas būtent jais gimė. Jų ūgis vienodas (198) cm ir jie abu buvo jauniausi savo metų naujokų biržose pašaukti žaidėjai: K. Bryantas – vos 17-metis, D. Bookeris – 18-metis. Abu jie pakviesti 13-ais šaukimais ir abu avi vardinius K. Bryanto batelius.

Tokius netradicinius šių krepšininkų gyvenimo sutapimas įžvelgė interneto svetainė „Ball is life“. Juokas juokais, bet tai, ką pastaruoju metu demonstruoja „Suns“ gynėjas – išties žavi krepšinio ekspertus.

Pamažu įsibėgėjęs kovo mėnesį amerikietis fiksuoja rekordinius karjeros rodiklius – per 7 mačus jis vidutiniškai pelnė 24,7 taško ir atliko 5,3 rezultatyvaus perdavimo.

O štai paskutinėse dvejose rungtynėse D. Bookeris pasiekė ir du asmeninius rekordus – į „Nuggets“ krepšį įmetė 35 taškus, o prieš čempionę ir vienvaldę lyderę „Warriors“ komandą atliko 11 rezultatyvių perdavimų.

Tiesa, vertėtų pažymėti, kad naujokas atsidūrė reikiamoje komandoje ir reikiamu laiku. „Suns“ šiame sezone – viena blogiausių lygos ekipų, su 17 pergalių ir 49 pralaimėjimais žengianti priešpaskutinėje 14-oje Vakarų konferencijos vietoje.

Be ryškesnių žvaigždžių likusioje komandoje savo galimybės sužibėti sulaukė jaunimas. Ir tuo puikiai naudojasi NBA „Kylančių žvaigždžių“ mače šiemet jau žaidęs D. Bookeris. 19-metis dar nepraleido nei vienerių rungtynių ir iš 60-ies starto penkete pradėjo 35-erias.

Per vidutiniškai ant parketo 26 praleistas minutes jaunuolis renka 12,3 taško ir atlieka 2,2 rezultatyvaus perdavimo.

O štai K. Bryantas savo pirmajame NBA sezone per 16 žaidimo minučių pasižymėdavo 7,6 taško ir 1,3 rezultatyvaus perdavimo. Tiesa, būdamas 19-likos jis jau pelnydavo 15,4 taško. O vėliau su metais šie statistiniai rodikliai nuolat kilo į viršų.

K. Bryantas savo įspūdinga karjera visa galva pranoko savo tėvą Joe, kuris NBA taip ir neįsitvirtino. O ar pavyks D. Bookeriui įgyvendinti tėvo Melvino svajonę pasipuošti NBA čempiono žiedu? Belekia tik laukti. Bet bent kol kas šis jaunuolis – išties daug žadantis talentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)