Savų žiūrovų akivaizdoje žaidę Tenerifės krepšininkai pusfinalyje perlipo Venecijos „Umana“ ekipos barjerą (67:58), o finale ant menčių paguldė Bandirmos „Banvit“ klubą, kurio garbę gina Gediminas Orelikas (63:59).

„Metai buvo nuostabūs, – spaudos konferencijos mintimis dalijosi finalo ketverto MVP titulą atsiėmęs lietuvis. – O Čempionų lygos sezoną užbaigti su titulu – dar nuostabesnis jausmas. Tokie metai – visų 12 žaidėjų ir trenerių indėlis, o raktas į sėkmę – žinoma, mūsų gynyba. Dėl visų esu super laimingas.“

M. Grigonis į Venecijos komandos krepšį įmetė tik 4 taškus, tačiau lemiamame mače suspindėjo visu gražumu – pataikė 4 tritaškius iš 5, surinko 18 taškų ir buvo apskritai pats rezultatyviausias finalo žaidėjas.

„Aš esu toks žaidėjas, kuriam reikia įmesti pirmąjį metimą – kai jį pataikau, būna lengviau. Bet kai žaidi tokios svarbos rungtynėse, visuomet stengiesi atiduoti 110 proc. jėgų. Ir jeigu metimai įkrenta – dar nuostabiau“, – savo pasirodymą komentavo 198 cm ūgio kaunietis.

Jam pakilus nuo kėdės ir žingsniuojant iš konferencijų salės, plojo ir žurnalistai, ir treneris, o vėlų vakarą – ir minia „Iberostar“ sirgalių, susirinkusių miesto aikštėje.

„MVP! MVP! MVP!“, – skandavo jie.

„Birželio mėnesį turėjome svajonę – žinojome, kad turime galimybę laimėti pirmą kartą organizuojamą turnyrą. Tuo metu atostogavau su savo šeima ir draugais bei pasakiau žmonai, jog turime šansą laimėti ir galiausiai tai padarėme, – pasakojo „Iberostar“ treneris Txus Vidorreta.

– Vasaros metu surinkome puikią sudėtį, kuri galėtų varžytis tiek ACB lygoje, tiek Čempionų lygoje ir turėtų šansą visus nustebinti. Ir štai mes čia – vos dvi komandos pateko į finalą, nors turnyrą pradėjo 40, netgi daugiau, jeigu skaičiuosime atrankos varžybas. Abi komandos galėjo laimėti trofėjų, bet tai padarėme mes.“

Bet Ispanijos klubo treneris nepamiršo ir varžovų, čia pat pasveikinęs juos su puikiu sezonu bei nulenkęs galvą prieš trenerį Saša Filipovskį, kuris „Banvit“ komandą ne tik atvedė į Čempionų lygos finalą, bet ir jau padėjo jai triumfuoti Turkijos taurės turnyre.

„Sunkiai dirbome, kovojome kiekvienose rungtynėse. Aišku, kad labai labai norėjome finišuoti pergalingai, bet manau, kad kelias vis tiek yra svarbesnis, o mums jis buvo sėkmingas ir su mokymosi procesu. Už puikų sezoną savo žaidėjus ir komandos personalą galiu tik pagirti“, – mintimis dalijosi slovėnas.

Jo ekipoje finale labiausiai išsiskyrė tradiciniai lyderiai – sezono MVP titulą atsiėmęs Jordanas Theodore'as, pelnęs 17 taškų, ir G. Orelikas, surinkęs dvigubą dublį – 13 taškų ir 13 atkovotų kamuolių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)