„Dabar Europoje yra labai daug konkurencingų rinktinių. Daugiau jau nėra silpnų varžovų ir lengvų rungtynių. Per pastaruosius keletą metų Europos krepšinio lygis labai pakilo. Dabar rungtynių pradžioje jau sunku pasakyti, kas nugalės. Svarbiausia yra gerai pasirengti turnyrui fiziškai.

Tokio tipo turnyrai yra labai specifiniai. Per trumpą laiką turi pasiekti gerą fizinę formą. Jos viršūnė privalo būti per tas dvi varžybų savaites. Priešingu atveju, liksi nemaloniai nustebęs (juokiasi). Mūsų sėkmingas pasirodymas priklauso nuo to, kokios formos mes būsime ir kokia bus psichologinė atmosfera. Viskas priklauso tik nuo mūsų, o ne nuo varžovų“, – FIBA.com sakė M. Kuzminskas.

„EuroBasket 2017“ turnyrą šią vasarą Lietuvos rinktinė pradės Tel Avive, kur žais B grupėje kartu su Vokietija, Ukraina, Izraeliu, Gruzija ir Italija. Pastarąsias dvi ekipas „Kuzminskas and Co“ įveikė Europos čempionato atkrintamųjų etape prieš dvejus metus.

„Norėtume pasiekti pusfinalius, o vėliau žiūrėsime, ką dar nuveikti. Jei pasieki pusfinalį, tada jau viskas įmanoma. Mes visada esame pasirengę kovai dėl pirmų trijų vietų. Siekiame, kad Europos čempionatas artėjančią vasarą būtų dar vienas sėkmingas mums turnyras“, – kalbėjo M. Kuzminskas.

Lietuvos rinktinės puolėjas labai vertina pergales, pasiektas su rinktine.

„Laimėti titulą su rinktine veikiausiai yra vienas geriausių dalykų karjeroje ir aš noriu dar kartą išgyventi šią patirtį prieš tai, kai baigsiu žaisti nacionalinėje komandoje. Mes esame maža šalis ir labai mylime krepšinį, todėl būtų nuostabu iškovoti medalius ir titulus, patekti į istoriją ir siekti, kad lietuviai mumis didžiuotųsi. Mes iškovojome sidabro medalius dviejuose pastaruosiuose Europos čempionatuose, bet mes norime dar daugiau pergalių. Titulas – tikrai būtų vienas mūsų tikslų ateityje“, - pabrėžė M. Kuzminskas.

Prie Lietuvos rinktinės vairo Dainius Adomaitis neseniai pakeitė Joną Kazlauską.

„Mes visi tikime nauju treneriu ir galime siekti su juo pergalių. Aš tikiu, kad treneris D. Adomaitis padės mums tobulėti. Jis yra vienas geriausių Lietuvos strategų. Mūsų tikslas yra vienas – sunkiai dirbti ir dar kartą įrodyti, kiek talentų turi Lietuvos krepšinis. Pastaraisiais metais mes žaidėme neblogai ir treneris D. Adomaitis tikrai puikiai atliks savo pareigas“, - nauju rinktinės vedliu neabejojo M. Kuzminskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)