Prie „Žalgirio“ prisijungė vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas, rinktinės žaidėjai Mantas Kalnietis, Renaldas Seibutis, Paulius Jankūnas, Lukas Lekavičius ir Robertas Javtokas.

M. Kalnietis neslepia, kad po Europos čempionato laiko poilsiui daug nebuvo, tačiau tai – nieko naujo.

„Visada taip būna, ypač po Europos čempionato, kurie vyksta gana vėlai. Reikia greitai įsijungti į sezoną – nėra laiko. Šią savaitę LKL prasideda. Nėra ką daug ir galvoti“, - sako M. Kalnietis.

„Minimaliai pailsėjome. Gal daugiau psichologiškai, nei fiziškai. Tačiau ne pirmi metai, kad po rinktinės iškart prasideda sezonas. Yra fizinio rengimo treneriai, patys esame patyrę. Bandysime kovoti“, - sako „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas.

Į „Žalgirį“ grįžęs M. Kalnietis sako, kad šį sezoną Kauno ekipos sudėtis atrodo tikrai įspūdingai, tačiau aikštėje žaidžia ne pavardės.

Kaip ir treneris sako: ant popieriaus atrodome gerai, dabar lieka sukurti gerą komandą, kuri žaistų gerą krepšinį, gerą komandinį krepšinį, nes kažkokiomis pavardėms Europos niekaip nenustebinsime. Galime pažiūrėti į kitus sąrašus – tikrai yra geresnių. Bet žaidėjai yra tikrai neblogo lygio ir komandiniu žaidimu galime pasiekti nemažai“, - sako M. Kalnietis.

„Mes negalime prailginti pasiruošimo laiko – jo yra tiek, kiek yra. Jau mūšio eigoje derinsime stygas (…). Mūsų šio sezono stiprybė – ilgas žaidėjų suolelis. Mes tikrai turime labai gerą, lygią sudėtį. Aš galvoju, kad tas mums leis žaisti labai intensyviai, netaupant jėgų, nes ant suoliuko yra jėgos, kuri pakilusi tikrai gali pastiprinti, pagyvinti žaidimą. Vien dėl to, kad atėjo Mantas, kuris mėgsta greitą žaidimą. Yra Renaldas Seibutis, kuris gali tokiame žaidime dalyvauti. Taigi žaidimo braižas turėtų keistis, bet labai norėtųsi, kad nuo to nenukentėtų mums praėjusiais metais gelbėjusi solidi gynyba“, - sako G. Krapikas.

Šį sezoną „Žalgirį“ sustiprins ir jaunimas. Tačiau konkrečios pavardės dar nėra atskleidžiamos.

„Visada naudosimės jų paslaugomis. Iš vienos pusės – jei kas nors gaus traumą ir to reikės. Iš kitos pusės – kaip jie progresuoja sezono metu. Manau tikrai palaikysime glaudesnį ryšį, nei buvo anksčiau ir laikas nuo laiko juos įjungsime į bendras treniruotes. Du iš jų, dėl kurių jau faktiškai esame apsisprendę, bet dar nesame priėmę oficialaus sprendimo, turės galimybę žaisti ne tik NKL, bet ir esant reikalui atstovauti mums“, - sako G. Krapikas.

Pirmos LKL rungtynės „Žalgirio“ laukia jau spalio 1-ąją išvykoje su „Šiauliais“.

„Manau, kad lyga sustiprėjusi, visos komandos sustiprėjusios. Taip kad bus dar įdomesnis sezonas ir bus daug sunkiau iškovoti žiedus, nei pernai“, - sako P. Jankūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)