Eurolygos 9-ame ture Kauno „Žalgiris“ savo arenoje priims buksuojantį Stambulo klubą (2 pergalės/ 6 pralaimėjimai), o čia kaip namuose jausis australas B. Motumas.

Prieš artėjantį mačą australas, kuris šiame sezone Eurolygoje vidutiniškai rungtyniauja po 18 minučių, pelno po 8,9 taško ir atkovoja po 3,3 kamuolio, pasidalino mintimis su eurohoops.net apie metus, praleistus antrame pagal dydį Lietuvos mieste.

„Ypač malonu sugrįžti į Kauną! Išlikę puikūs prisiminimai apie žaidimą šiame klube ir fanus. Turiu daug draugų „Žalgiryje“ bei nekantrauju su jais susitikti. Bus įdomu, kaip mane priims sirgaliai.

Per tuos du sezonus „Žalgiriui“ atidaviau viską. Mes laimėjome LKL ir Karaliaus Mindaugo taurę“, – pasakojo „Anadolu Efes“ aukštaūgis.

Australas prisiminė ir darbą su „Žalgirio“ vyriausiuoju treneriu Šarūnu Jasikevičiumi, greta kurio krepšininkas dar labiau patobulėjo.

„Šaras yra nuostabus treneris. Jis buvo puikus krepšininkas, žaidęs vadovaujant daugybės puikių strategų. Esu tikras, kad jis daug ko išmoko iš jų. Savo charizma išsiskiriantis specialistas puikiai supranta krepšinį. Be to, jis žino, kaip tinkamai paruošti komandą rungtynėms ir jai gerai vadovauti.

Tik gerais žodžiais galiu atsiliepti apie jį iš savosios patirties. Jasikevičius iš manęs išspaudė maksimumą ir žino, kaip tai padaryti su kitais žaidėjais. Laikui bėgant jis taps dar geresnis strategas“, – gerų žodžių apie Kauno „Žalgirio“ strategą negailėjo B. Motumas.

Australas prisipažino, kad jam atvykus į Lietuvą ginti „Žalgirio“ garbę liko sužavėtas lietuvių aistra šiai sporto šakai.

„Mano gimtinėje krepšinis yra svarbi sporto šaka, bet ne viena iš svarbiausių sporto šakų. Lietuvoje krepšinis lietuviams įaugęs į kraują! Kaip sakoma, tai antroji jų religija. Neįtikėtina, kaip jie palaiko komandas ir krepšininkus. Jūs turite tą pamatyti Kaune ir visoje Lietuvoje. Lietuviai žino, kaip reikia sirgti už savo komandą“, – eurohoops.net svetainei pasakojo australas.

„Žalgiris“ su „Anadolu Efes“ žais ketvirtadienį, mačo pradžia – 20 val.

Primename, kad australas Lietuvoje ne tik iškovojo LKL žiedus ir Karaliaus Mindaugo taurę, bet ir rado meilę: rugpjūtį B. Motumas pasipiršo savo mylimąjai Martynai Marmaitei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)