K. Brownas šį sezoną pradėjo Olandijoje, Groningeno „Donar“ ekipoje. FIBA Europos taurės turnyre jis rinko vidutiniškai po 14,3 taško, atliko po 5,2 perdavimo ir atkovojo po 3,3 kamuolio.

Geriausios įžaidėjo rungtynės vietos čempionate buvo spalį prieš „BS Weert“ klubą, kai K. Brownas pelnė 18 taškų, atliko 17 perdavimų ir atkovojo 10 kamuolių.

„Man patinka į žaidimą įtraukti aplink mane esančius komandos draugus ir jiems padėti.

Jei reikia pelnyti taškus, galiu tai padaryti, tačiau mano pagrindinis tikslas - gynyba. Tik gerai apsigynę galime netikėtai užpulti - o man patinka taip žaisti“, - po treniruotės „Lietuvos ryto“ arenoje kalbėjo amerikietis.

Profesionalo karjerą K. Brownas pradėjo 2012-aisiais Latvijoje. Įžaidėjas taip pat rungtyniavo Švedijos bei Lenkijos pirmenybėse.

Lietuvos čempionate sostinės komandos naujokas greičiausiai debiutuos jau sekmadienio mače prieš Kauno „Žalgirį“.

„Esu žaidęs stipriose lygose, pavyzdžiui, Lenkijoje ar Europos taurės turnyre, kur kovojau prieš daug pajėgių varžovų. Žinoma, Olandijos ir Lietuvos krepšinio pirmenybių lygis skiriasi, bet manau, kad esu sukaupęs nemažai svarbios patirties“, – sakė K. Brownas.

„Lietuvos ryto“ vyr. treneris Tomas Pačėsas minėjo, kad ekipa stengsis išnaudoti stipriąsias krepšininko puses.

„Tikimės, kad jo greitis, sugebėjimas valdyti kamuolį įneš daug gyvumo ir papildomas galimybes tiek puolime, tiek gynyboje.

Matysime, kaip jis įsilies į komandą. Tikrai nežiūrėjome į jo karjerą, biografiją ar titulus, kurių nėra. Daugiausiai kreipėme dėmesio į amerikiečio individualias savybes - jos mums pasirodė priimtinos“, - sakė T. Pačėsas.