Ilgalaikiai kontraktai – vienetams

Praėjusią vasarą Madrido „Real“ sudarė kontraktą su Sergio Llullu šešeriems metams, Kauno „Žalgiris“ su Pauliumi Jankūnu pasirašė sutartį ketveriems. Europoje tai išimtys, kurias galima skaičiuoti ant rankų pirštų. Dažniausiai minėtas garantijas gauna aukščiausios klasės žaidėjai arba perspektyviausi jaunuoliai, iš kurių tikimasi naudos ateityje. Tačiau šimtai krepšininkų panašių pasiūlymų per savo karjeras taip ir nesulaukia.

„Beveik visada, kai rinkdavausi klubą, būdavo tik vienerių metų kontraktai, – tvirtino pusantro dešimtmečio žaidžiantis Simonas Serapinas. – Ilgalaikę sutartį turėjau tik su „Žalgiriu“. Dvejų metų kontraktas buvo su Mariupolio „Azovmaš“ klubu, bet po pusantro sezono išsiskyrėme.“

Per pastaruosius šešerius metus gynėjas pakeitė net aštuonias ekipas, tačiau dar įspūdingesnius skaičius fiksavo Rolandas Alijevas ir Povilas Čukinas. Pastarieji atstovavo jau septyniolikai klubų ir pagal šį rodiklį lenkia visus dar rungtyniaujančius ir jau karjeras baigusius Lietuvos krepšininkus.

Apie tai sužinojęs P. Čukinas nustebo ir prisipažino neskaičiavęs, kokią krūvą komandų yra pakeitęs: „Visko gali būti, jog tų ekipų bus dar daugiau, nes nesiruošiu baigti karjeros.“

Saulėlydis lyg ir nesišviečia šį sezoną daugiausia rezultatyvių perdavimų LKL atlikusiam R. Alijevui. Artėjančią vasarą 31–erių gynėjas bandys ieškotis naujo darbdavio, kadangi gegužės pirmąją dėl lažybų skandalo buvo atleistas iš Utenos „Juventus“ komandos. Kaunietis yra pripažinęs nejaučiantis malonumo dažnai keisti komandas ir jam idealiausias karjeros scenarijus būtų buvęs visada atstovauti vienam klubui.

Daug lemia pinigai

P. Čukinas įsitikinęs, kad yra daug skirtingų priežasčių, lemiančių tokius dažnus pokyčius krepšininkų karjerose: „Ne pagrindinis, bet vienas svarbiausių – asmeniniai žaidėjo rezultatai. Dažnai į klubus ateina nauji treneriai, norintys suburti komandas pagal savo sistemas. Pasitaiko atvejų, kai klubų biudžetai sumažėja ir jie nebegali pasiūlyti patrauklaus kontrakto. Žaidėjams apsisprendžiant vienas svarbiausių faktorių yra pinigai. Taip pat svarbios asmeninės ambicijos dėl karjeros perspektyvų ir net valstybės, kuriai atstovauja komanda, politinė padėtis.“

Lietuvos rinktinei 2005–aisiais Europos čempionate atstovavęs S. Serapinas ne kartą klubus keitė sezonų įkarštyje, kadangi sulaukdavo geresnių sąlygų ar garantijų praleisti daugiau laiko aikštėje. Klaipėdietis įsitikinęs, kad klubams svarbiausia žaidėjo sukuriama nauda aikštėje ir jo kaina. 2008 metais įsismarkavusi pasaulio ekonominė krizė stipriai paveikė krepšinį, todėl per pirmąjį sezoną Mariupolyje S. Serapinas matė kaip klubas dėl finansinių problemų pakeitė net aštuonis žaidėjus. Tai buvo priežastis, kodėl kitą sezoną Mariupolį paliko ir lietuvis.

„Būna situacijų, kai į komanda atvyksta žaidėjas, bet treneris neranda jam vietos. Krepšininkui netinka braižas. Arba žaidėjas nenori gintis, o tik pulti, bėgti ir mesti. Yra ir nevaldomų žaidėjų, sezono metu nesilaikančių sportinio režimo, – pasakojo S. Serapinas. – Į vieną mano komandą buvo atvykęs neblogas krepšininkas po traumos. Pasižymėjo aukštu krepšinio intelektu, tačiau buvo priaugęs svorio ir per lėtas. Nespėdavo apsiginti. Treneriai pasitarė ir nusprendė neturintys laiko laukti, kada jis pasieks formą. Taip atsisveikinama su krepšininkais.“

Profesionalui svarbiausia – tinkama komanda

Dešimtys lietuvių ne vienierius metus daugiausia gyveno ir žaidė įvairiose Europos valstybėse – nuo kaimynių Latvijos ir Lenkijos iki itin mėgstamų Graikijos, Ispanijos ar Italijos. Prieš trejus metus oranžinis kamuolys P. Čukinui suteikė galimybę pamatyti Aziją, kur aukštaūgis padėjo Irano klubui. Tuo tarpu kitas vidurio puolėjas Tautvydas Lydeka praėjusiais metais tapo pirmuoju lietuviu, išbandžiusiu save Argentinos lygoje.

Paklaustas, ar dažnai klubus keičiantis krepšininkas taip ieško sau tinkamos komandos, P. Čukinas sutiko: „Profesionalas visada ieško komandos, kurioje galėtų realizuoti save tinkamomis sąlygomis. Tokios kelionės nėra gyvenimo būdas, norint pamatyti daugiau naujų vietų pasaulyje, bet patirtis skirtingose komandose visada yra vertinga.“

Lojalumas krepšinyje – išskirtinė vertybė, tačiau neturi didžiausio svorio pasirašant sutartis. Jeigu kitose srityse nuolat darbovietes keitusio žmogaus būsimas darbdavys tikrai paklaus, kodėl jo karjera tokia nepastovi, tai klajonės krepšinio pasaulyje, kaip pasakytų Šarūnas Jasikevičius, yra šios profesijos dalis.

Portalas Krepšinis.lt pateikia sąrašą šiuo metu rungtyniaujančių krepšininkų, vilkėjusių daugiausia skirtingų komandų marškinėlių. Visus vienija faktas, jog bent po kartą keitė ekipas klubinių sezonų įkarštyje.

Predragas Samardžiskis, Tomas Delininkaitis

Tomas Delininkaitis – 33 metai, 190 cm, atakuojantis gynėjas

Atstovavęs: 12 klubų
Komandas keitė: 11 kartų
Žaidžia nuo: 2001 m.
Užsienio valstybės, kuriose rungtyniavo: Ukraina, Ispanija, Graikija, Latvija, Turkija
Garsiausi klubai: Kauno „Žalgiris“, Vilniaus „Lietuvos rytas“, Salonikų PAOK, Atėnų AEK, Rygos VEF
Dabar žaidžia: Retimno „Cretan Kings“ (Graikija)
Svarbiausi titulai: LKL čempionas (2006, 2011, 2012 m.), BBL čempionas (2006, 2011, 2012 m.), LKF taurės laimėtojas (2011, 2012 m.), Europos taurės turnyro laimėtojas (2005 m.), Ukrainos čempionas (2008 m.)

Faktai apie karjerą:

• Pusę karjeros rungtyniavo Lietuvoje – du sezonus atstovavo Klaipėdos „Neptūnui“, keturis – „Lietuvos rytui“ ir du – „Žalgiriui“.

• Išskyrus „Azovmaš“, kur rungtyniavo 2007–2008 m., nė vienoje užsienio ekipoje neužsibuvo ilgiau pusantro sezono.

• Triskart keitė komandas sezonų eigoje. 2008 m. gruodį iš „Azovmaš“ persikėlė į Kijevo „Budivelnyk“. 2009 m. T. Delininkaitį atleido Ispanijos lygoje rungtyniaujantis Mursijos klubas, todėl klaipėdietis persikėlė į Salonikų PAOK. 2013 m. buvo atleistas iš VEF ekipos ir pasuko į Turkijos lygoje žaidžiančią Konijos „Torku Selcuk Universites“ komandą.

Vilmantas Dilys

Vilmantas Dilys – 28 metai, 208 cm, lengvasis krašto puolėjas

Atstovavęs: 12 klubų
Komandas keitė: 12 kartų
Žaidžia nuo: 2004 m.
Užsienio valstybės, kuriose rungtyniavo: Ispanija, Austrija, Estija
Garsiausi klubai: „Žalgiris“, „Lietuvos rytas“
Dabar žaidžia: Prienų – Birštono „Vytaute“ (LKL)
Svarbiausi titulai:

Faktai apie karjerą:

• Karjeros pradžioje per du sezonus neįsitvirtino „Žalgiryje“, kai nuolat migravo iš pagrindinės komandos į dublerius ir atvirkščiai.

• Po klajonių Ispanijos trečioje lygoje, Austrijos čempionate ir sezonų Vilniaus „Sakalų“ bei Palangos „Naglio“ komandose sulaukė galimybės atsiskleisti „Lietuvos ryte“. Visgi po dvejų metų teko palikti ir sostinę.

• Per pastaruosius sezonus V. Dilys blaškėsi LKL ekipose ir vidutinėse Ispanijos bei Estijos komandose.

Ernestas Ežerskis

Ernestas Ežerskis – 29 metai, 195 cm, įžaidėjas

Atstovavęs: 12 klubų
Komandas keitė: 15 kartų
Žaidžia nuo: 2004 m.
Užsienio valstybės, kuriose rungtyniavo: Islandija, Latvija, Švedija, Estija
Garsiausi klubai: „Lietuvos rytas“, „Neptūnas“
Dabar žaidžia: „Nevėžyje“ (LKL)
Svarbiausi titulai:

Faktai apie karjerą:

• 2006 m. sudarė ilgalaikį kontraktą su „Lietuvos rytu“, tačiau Vilniuje sužaidė vos vieną mačą Eurolygoje. Susitikime su Bambergo „Brose Baskets“ per dvi minutes spėjo tik kartą prasižengti.

• Per pirmąjį sezoną „Lietuvos rytas“ E. Ežerskį paskolino „Neptūnui“, o per antrąjį gynėjas iš sostinės pasuko į Islandijos lygą, kurioje išbuvo iki lapkričio ir tuomet sustiprino Kauno „Aisčių“ gretas.

• Per 2012–2013 m. sezoną veikiausiai nė nespėjo išsipakuoti lagaminų, nes gruodį iš Liepojos „Triobet“ pasuko į „Nevėžį“. Kėdainiuose sužaidė vienerias rungtynes, po kurių pasirašė sutartį su Ostersundo „Jamtland Basket“, o vasarį jau dirigavo „Prienų“ atakoms.

• Nepastovus buvo ir 2013–2014 m. sezone, kai iš „Juventus“ persikėlė į Panevėžio „Lietkabelį“, o galiausiai atsidūrė Joniškio „Delikatese“.

• Gimtojo Panevėžio klubo garbę su pertraukomis gynė pusšeštų metų.

Žygimantas Jonušas (kklietkabelis.lt nuotr.)

Žygimantas Jonušas – 34 metai, 200 cm, lengvasis krašto puolėjas

Atstovavęs: 13 klubų
Komandas keitė: 12 kartų
Žaidžia nuo: 2000 m.
Užsienio valstybės, kuriose rungtyniavo: Lenkija, Vokietija, Ukraina, Italija, Prancūzija
Garsiausi klubai: „Neptūnas“, Brėmerhafeno „Eisbaren“, Prienų „Rūdupis“
Dabar žaidžia: Avinjono „Grand Avignon–Sorgues“ (Prancūzijos trečioji lyga)
Svarbiausi titulai:

Faktai apie karjerą:

• Per šešiolika metų negrįžo nė į vieną savo buvusią komandą, kurioje rungtyniavo prieš tai.

• Sėkmingiausias sezonas – 2004–2005 m., kai Alytaus „Alitos“ ekipai LKL vidutiniškai pelnydavo po 19,3 taško, atkovodavo po 5,7 kamuolio ir atlikdavo po 2,6 rezultatyvaus perdavimo.

• Ž. Jonušas ilgiausiai rungtyniavo „Eisbaren“, kur praleido trejus metus. Pustrečio sezono jis žaidė kitoje Vokietijos ekipoje – Hageno „Phoenix“ ir dvejus metus gynė „Alitos“ garbę.

Martynas Andriuškevičius

Martynas Andriuškevičius – 30 metų, 221 cm, vidurio puolėjas

Atstovavęs: 13 klubų
Komandas keitė: 12 kartų
Žaidžia nuo: 2002 m.
Užsienio valstybės, kuriose rungtyniavo: JAV, Ispanija, Graikija, Lenkija, Vokietija, Rusija, Slovėnija
Garsiausi klubai: „Žalgiris“, Klivlendo „Cavaliers“, Čikagos „Bulls“, PAOK
Dabar žaidžia: Domžalės „Helios“ (Slovėnija)
Svarbiausi titulai: LKL ir BBL čempionas (2005 m.)

Faktai apie karjerą:

• Arvydo Sabonio arba Žyrdrūno Ilgausko įpėdiniu laikyto kauniečio istorija bene liūdniausia iš visų lietuvių, siekusių svajonės rungtyniauti NBA. Tuo metu perspektyviausiu šalies krepšininku laikytas M. Andriuškevičius NBA naujokų biržoje savo pavardę išgirdo 44–uoju numeriu. Vidurio puolėją pasirinko Orlando „Magic“, tačiau po mainų jis atsidūrė „Cavaliers“ gretose, kur epzidodiškai pasirodė vos šešiuose mačuose ir taškų pelnyti nespėjo.

• Per pirmąjį sezoną buvo dažnai siunčiamas į NBA dukterinę lygą – NBDL, o antraisiais metais iškeistas į Čikagos „Bulls“, kuri taip pat lietuvį vertė stažuotis NBDL žaidžiančioje Dakotos „Wizards“ komandoje. Čia M. Andriuškevičius įsivėlė į kivirčą su komandos draugu. Awvee Storey smūgiavo lietuviui į galvą, o pastarasis krisdamas galva trenkėsi į grindinį ir patyrė smegenų sutrenkimą. Po to, kai įtrūko kaukolė ir kairėje smegenų pusėje atsirado hematoma, aukštaūgio karjera NBA buvo baigta.

• Vėliau M. Andriuškevičius atstovavo vis žemesnio pajėgumo ekipoms. Dvejus metus praleido Ispanijos antroje lygoje, dvejus žaidė šios šalies pagrindiniame čempionate, neįsitvirtino „Neptūne“ ir PAOK, atstovavo Lenkijos ir Vokietijos vidutiniokams, žaidė Rusijos antroje lygoje. Šių metų sausį kaunietis pasirašė dvejų metų kontraktą su Slovėnijos klubu.

Tautvydas Lydeka (kklietkabelis.lt nuotr.)

Tautvydas Lydeka – 32 metai, 208 cm, vidurio puolėjas

Atstovavęs: 13 klubų
Komandas keitė: 12 kartų
Žaidžia nuo: 2003 m.
Užsienio valstybės, kuriose rungtyniavo: Ukraina, Olandija, Graikija, Bosnija ir Hercegovina, Italija, Rusija, Lenkija, Argentina
Garsiausi klubai: „Lietuvos rytas“, Sopoto „Trefl“, Pezaro „Consultinvest“ (buvęs „Scavolini“)
Dabar žaidžia: Pezaro „Consultinvest“
Svarbiausi titulai:

Faktai apie karjerą:

• LKL pirmenybėse debiutavo tik 2013 m., kai sukirto rankomis su „Lietuvos rytu“. Prieš tai aštuonerius metus rungtyniavo svetur.

• Druskininkuose gimęs aukštaūgis praėjusį rudenį pasirašė sutartį su „San Lorenzo de Almagro“ klubo vadovais ir tapo pirmuoju Lietuvos krepšininku, išbandžiusiu savo jėgas Argentinos lygoje. Pietų Amerikoje sudarytos gyvenimo sąlygos netenkino, todėl T. Lydeka gruodį sugrįžo į Pezaro ekipą, kuriai jau buvo atstovavęs 2010–2012 m.

• Panašu, kad jis geriausiai jaučiasi Italijoje, kur kol kas praleido daugiausia laiko – puspenkto sezono. Šioje šalyje vidurio puolėjas taip pat vilkėjo Kantu komandos marškinėlius.

Donatas Zavackas

Donatas Zavackas – 36 metai, 203 cm, lengvasis krašto puolėjas

Atstovavęs: 13 klubų
Komandas keitė: 18 kartų
Žaidžia nuo: 1996 m.
Užsienio valstybės, kuriose rungtyniavo: Lenkija, Prancūzija, Belgija, Italija, Ukraina, Vokietija, Latvija, Rusija
Garsiausi klubai: „Lietuvos rytas“, Maskvos CSKA, Rygos VEF
Dabar žaidžia: „Neptūne“ (LKL)
Svarbiausi titulai: LKL čempionas (2009, 2010 m.), Europos taurės turnyro laimėtojas (2009 m.)

Faktai apie karjerą:

• Iš vienos ekipos į kitą persikėlęs 18 kartų. Tai vienas iš dviejų didžiausių skaičių šiame žaidėjų sąraše.

• 2004–2005 m. sezone rungtyniavo net trijuose klubuose – Avelino „Air“, Prancūzijos „Besancon“ ir Lježo „Basket“.

• Vidutiniškai rinkęs po 19,7 efektyvumo balo, buvo pripažintas naudingiausiu LKL sezono žaidėju 2008 m. ir vasarą „Šiaulių“ aprangą iškeitė į „Lietuvos ryto“.

• Krepšinio pasaulį sudrebino pasirašęs trumpalaikį kontraktą su CSKA 2013 m. rugsėjį, tačiau lapkritį persikėlė į Bonos „Telekom Baskets“, o gruodį jau vilkėjo Kremonos „Vanoli“ aprangą.

Žydrūnas Kelys

Žydrūnas Kelys – 29 metai, 188 cm, įžaidėjas

Atstovavęs: 14 klubų
Komandas keitė: 15 kartų
Žaidžia nuo: 2004 m.
Užsienio valstybės, kuriose rungtyniavo: Rusija
Garsiausi klubai: „Žalgiris“, „Lietuvos rytas“, „Sakalai“
Dabar žaidžia: Raseinių „Rasuose“ (NKL)
Svarbiausi titulai:

Faktai apie karjerą:

• Atleistas iš keturių LKL komandų – „Žalgirio“, Marijampolės „Sūduvos–Arvi“, „Dzūkijos“ ir „Nevėžio“. Pastarieji du klubai įžaidėjui duris parodė 2013–2014 m. sezone.

• Vienintelį kartą legionieriaus duonos ragavo Toljačio mieste, kai gynė „Standart“ ekipos garbę Rusijos čempionate. 2006–2008 m. Ž. Kelys buvo atsidūręs ir šio klubo dublerių gretose bei antrojoje lygoje.

• Su „Lietuvos rytu“ sudarė ilgalaikę sutartį 2010 m., tačiau nepateisino vilčių ir vėliau pasižymėjo neprofesionaliu elgesiu. Buvo diskvalifikuotas dėl kvaišalų ir alkoholio vartojimo, emocijų nevaldymo ir vairavimo neturint tam teisės.

• Per dvylika sezonų trunkančią profesionalo karjerą net septynis sykius ekipas keitė sezonų eigoje.

Simonas Serapinas

Simonas Serapinas – 34 metai, 198 cm, atakuojantis gynėjas

Atstovavęs: 15 klubų
Komandas keitė: 16 kartų
Žaidžia nuo: 2000 m.
Užsienio valstybės, kuriose rungtyniavo: Graikija, Lenkija, Ukraina, Turkija, Italija, Vokietija
Garsiausi klubai: „Žalgiris“, Salonikų „Aris“, Sopoto „Prokom Trefl“
Dabar žaidžia: „Dzūkijoje“ (LKL)
Svarbiausi titulai: LKL čempionas (2004, 2005 m.), BBL čempionas (2005 m.), Lenkijos čempionas (2008 m.), Ukrainos čempionas (2009 m.)

Faktai apie karjerą:

• Lojaliausias buvo „Žalgiriui“, kurio marškinėlius vilkėjo pusketvirto sezono (2002 m. ir 2003–2006 m.).

• Po pusantro sezono atstovavo „Aris“ (2006–2008 m.) ir „Azovmaš“ (2008–2010 m.) ekipoms.

• Per pastaruosius šešerius metus pakeitė aštuonis klubus („Neptūnas“, Edirnės „Olin“, Varezės „Cimberio“, Bonos „Telekom Baskets“, „Azovmaš“, Vaisenfelso „Mitteldeutscher BC“, „Mažeikiai“, „Dzūkija“).

• Gynėjui įsimintiniausi metai „Žalgiryje“, nes gavo progą žaisti su A. Saboniu, iškovojo svarbiausius titulus ir buvo pakviestas į Lietuvos rinktinę.

• Praėjusią vasarą mąstė apie karjeros pabaigą, tačiau jį perkalbėjo Alytaus klubo vadovai.

Povilas Čukinas ir Kasparas Kambala (bkjekabpils.lv nuotr..)

Povilas Čukinas – 33 metai, 210 cm, vidurio puolėjas

Atstovavęs: 17 klubų
Komandas keitė: 16 kartų
Žaidžia nuo: 2000 m.
Užsienio valstybės, kuriose rungtyniavo: Vokietija, Italija, Latvija, Ukraina, Prancūzija, Iranas, Šveicarija
Garsiausi klubai: „Lietuvos rytas“, „Žalgiris“, Rygos „Barons“
Dabar žaidžia: Savojos „Aix–Maurienne Basket“ (Prancūzijos trečioji lyga)
Svarbiausi titulai: LKL čempionas (2006 m.), BBL čempionas (2006 m.), Europos taurės turnyro laimėtojas (2005 m.)

Faktai apie karjerą:

• Ilgiausiai – keturis sezonus – rungtyniavo „Lietuvos ryte“. Vilniuje pasiekė ir savo skambiausias pergales.

• Per pastarąjį dešimtmetį nė viename klube neužsibuvo ilgiau vieno sezono.

• 2009 m. sudarė kontraktą su „Žalgiriu“ pagal formulę 1+1, tačiau gruodį P. Čukinui trūko kelio raiščiai ir plyšo meniskas. 2010 m. vasarą kauniečiai pranešė, jog aukštaūgis toliau žais „Žalgiryje“, tačiau rugsėjį buvo išsiųstas į LKL rungtyniavusį „Kauno“ klubą.

• Prieš ketverius metus P. Čukinas iškeliavo į Aziją, kur pirmąsyk sukirto rankomis su Irano klubu. Šioje šalyje vidurio puolėjas žaidė ir šį sezoną bei per 26 mačus vidutiniškai rinko po 18 taškų.

• Labiausiai patiko žaisti Italijos lygoje – Kantu „Tissetanta“ klube (2007-2008 m.), tačiau nepavyko pratęsti kontrakto.

Rolandas Alijevas

Rolandas Alijevas – 31 metai, 192 cm, įžaidėjas

Atstovavęs: 17 klubų
Komandas keitė: 18 kartų
Žaidžia nuo: 2001 m.
Užsienio valstybės, kuriose rungtyniavo: Prancūzija, Šveicarija, Lenkija, Rusija, Slovėnija, Graikija, Vokietija, Ukraina
Garsiausi klubai: Vilerbalo ASVEL, „Žalgiris“, Novo Mesto KRKA, „Budivelnyk“
Dabar žaidžia:
Svarbiausi titulai: LKAL čempionas (2003 m.), Rusijos taurės laimėtojas (2012 m.), BBL čempionas (2015 m.)

Faktai apie karjerą:

• 2008–2009 m. gynėjas atstovavo net trims komandoms – „Žalgiriui“, KRKA ir Larisos AEL.

• Pastovumu nekvepėjo ir 2009–2010 m. R. Alijevas buvo atleistas iš Larisos klubo, tad persikėlė į „Nevėžį“, o antroje sezono pusėje išvyko į Vokietijos lygoje žaidžiančią „Phoenix“ ekipą.

• Kaunietis du sykius ekipas keitė sezonų eigoje, kai 2011–2012 m. iš „Budivelnyk“ persikėlė į Samaros „Krasnie Krylia“, o kitą sezoną iš Rusijos ekipos patraukė į „Šiaulius“.

• „Nevėžis“ yra kol kas vienintelis klubas, į kurį R. Alijevas buvo sugrįžęs rungtyniauti (2010–2011 m.)

• Per visą karjerą R. Alijevas ilgiausiai (po du sezonus) atstovavo „Žalgirio“ dubleriams (2001–2003 m.) ir Šveicarijos „BC Boncourt“ komandai (2004 – 2006 m.)

Kiti vis dar rungtyniaujantys krepšininkai, pakeitę daugiau nei dešimt klubų: Artūras Valeika, Giedrius Gustas, Mindaugas Lukauskis, Mantas Česnaukis, Arvydas Šikšnius, Gytis Sirutavičius, Rimantas Kaukėnas ir Darius Pakamanis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)