Nacionalinės ekipos lyderis buvo vienas rezultatyviausių ir sekmadienio vakarą – Vilniaus „Siemens“ arenoje 213 cm ūgio uteniškis per 18 minučių spėjo pelnyti 14 taškų (4/4 dvit., 0/1 trit., 6/7 baud. met.). Jis dar taip pat atkovojo 4 ir perėmė 1 kamuolį bei išprovokavo 7 varžovų pražangas, tačiau suklydo 4 sykius.

„Dar tik savaitę treniruojuosi, tai per tokį laiką neįmanoma susižaisti. Bet dar turime nemažai laiko. Susižaidimas – procese: treniruotėse šlifuojame naujus derinius, naujas gynybos schemas, naujus dalykus. Dar nesu ten, kur galėčiau būti“, – savo sportinę formą vertino prie komandos liepos 1-ąją prisijungęs centras.

Jam po krepšiu, renkant taškus, geriausiai talkino Antanas Kavaliauskas, savo namų arenoje, kurioje rungtyniauja ir vilkėdamas Vilniaus „Lietuvos ryto“ marškinėlius, surinkęs 10 taškų (3/6 dvit., 4/4 baud. met.). Vis tik pačiam 31-erių aukštaūgiui labiau rūpėjo kova dėl atšokusių kamuolių.

„Laimėjom? Valio!“, – skaičius 32:24 išgirdęs džiaugėsi 208 cm ūgio vilnietis, pats po krepšiais sugriebęs 6 atšokusius kamuolius – daugiausiai komandoje.

Ant parketo šią vasarą pirmą kartą išbėgo ir jaunasis Domantas Sabonis, galingais rankų mostais bandęs skintis kelią link krepšio ir iš viso per 22 minutes įmetęs 4 taškus, bei Paulius Jankūnas, per 12 minučių pasižymėjęs tik 2 taškais, bet net 4 rezultatyviais perdavimais.

Tiek pat kartų komandos draugams „asistavo“ ir Mantas Kalnietis, aikštelėje taip pat pasirodęs pirmą kartą. Gynėjas dar per 16 minučių spėjo tiksliai švystelėti ir du tritaškius.

Bet kaip ir daugumai sirgalių, taip ir patiems krepšininkams didžiausią įspūdį kol kas palieka rinktinės naujokai.

„Jie labai gerai prisijungė ir labai didelį indėlį įnešė. Negalėčiau kažko išskirti, bet kaip komanda atrodome neblogai – niekas per daug neatsilieka ir niekas per daug neišsiskiria, o tai ir yra mūsų jėga“, – mintimis dalijosi J. Valančiūnas.

Žurnalistai taip pat nepraleido progos pasiteirauti ir jo nuomonės apie pagausėjusias NBA lietuvių gretas, prie kurių šeštadienio popietę prisijungė Mindaugas Kuzminskas, oficialiai sukirtęs rankomis su Niujorko „Knicks“ klubu.

„Arčiau manęs – galėsime bendrauti“, – šyptelėjo „Raptors“ centras.

Kol jis ir dar 11 kandidatų liejo prakaitą ant „Siemens“ arenos parketo, ką tik iš Niujorko sugrįžęs M. Kuzminskas kartu su jaunuoju Vaidu Kariniausku, veteranu Robertu Javtoku ir neseniai prie komandos prisijungusiu Jonu Mačiuli rungtynes stebėjo nuo atsarginių žaidėjų suolelio.

Iš 16 kandidatų Jonas Kazlauskas jau po paskutinių rungtynių Lietuvoje, kurios prieš ispanus bus žaidžiamos liepos 18 dieną Kaune, planuoja „atkabinti“ du krepšininkus. Vis tik kas jie bus – kol kas nežino net ir pats 61-erių metų specialistas.

„Gerai, kad čia ne mano darbas“, – šyptelėjo A. Kavaliauskas.

Bet kol kas kažkam iš likusių kandidatų pasakyti „ačiū“ yra iš tiesų sunku – Naujoji Zelandija buvo sutriuškinta 88:58, Tunisas – 81:56, o sekmadienio vakarą nepasigailėta ir Amerikos čempionės Venesuelos – 84:53. Viskas kol kas – tarsi per sviestą?..

„Jums tik atrodo lengvai, – šyptelėjo A. Kavaliauskas. – Lengva tikrai nėra, bet geriau dabar būtų sunku, o vėliau būtų lengva.“

Ar tendencija tęsis – sužinosime ne už ilgo. Kita mūsiškių varžovė kontrolinių rungtynių cikle – Olandijos komanda, su kuria jie susigrums jau antradienį Alytuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)