Kalbant su ispanų žurnalistu, buvusiam Lietuvos jaunimo rinktinių nariui teko atsakyti ir į keletą ne su krepšiniu susijusių klausimų. Paklaustas, ar Lietuvai įstojus į Europos sąjungą gyvenimas šalyje pagerėjo, A. Pečiukevičius sudvejojo.

„Net nežinau. Sudėtinga vertinti, kuomet Europos Sąjunga yra krizėje. Tačiau Estija į organizaciją įstojo anksčiau už mus ir gyvena geriau nei Lietuva“, – pažymėjo 24-erių metų krepšininkas.

Pasiteirautas, kaip žiūri į problematiką su Rusija, A. Pečiukevičius buvo griežtas. Jo nuomone, būtent mūsų šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė yra pagrindinis skydas, saugantis Lietuvą nuo rusų galios.

„Turime prezidentę moterį – D. Grybauskaitę – kurį yra labai griežta rusų tema. Ji labai daug dirba tam, kad apgintų mus nuo Rusijos įtakos. Pasižiūrėkite, kas vyko Ukrainoje. Mes tikrai nenorime, kad mūsų šalyje atsitiktų tai, kas atsitiko ukrainiečiams“, – tvirtą poziciją išdėstė A. Pečiukevičius.

193 cm ūgio gynėjas ispanams pareklamavo ir Lietuvos sostinę Vilnių.

„Mieste – įspūdinga ir turtinga senovinė architektūra. Taip pat – puikūs žmonės ir skanus maistas. Tie, kurie kažkiek kalba ispaniškai, čia gali jaustis labai gerai – esame tikrai atvira tauta. Man Vilnius – geriausias miestas pasaulyje“, – pažymėjo jis.

Profesionalo karjerą pradėjęs Lietuvoje, vėliau A. Pečiukevičius trejus metus rungtyniavo Estijoje, Parnu ir Tartu komandose, o į Ispaniją persikėlė 2015-ųjų rudenį. Šiuo metu krepšininkas atstovauja Burgoso „San Pablo Inmobiliaria“ ekipai, rungtyniaujančiai antroje pagal pajėgumą Ispanijos lygoje.

„Krepšinis yra krepšinis, bet kurioje pasaulio šalyje. Yra tam tikrų skirtumų, bet esmė išlieka ta pati. Tik bėgti dabar reikia daugiau, žaisti greičiau, staigiau priimti sprendimus. Pradžioje dėl mano fizinės būklės švilpdavo daug pražangų, tačiau galų gale adaptavausi prie teisėjavimo“, – apie savo pirmąjį sezoną Ispanjoje pasakojo buvęs Lietuvos jaunimo rinktinės narys.

Pokalbiui pasisukus apie gyvenimo realijas Burgose, lietuvis šyptelėjo. „Ispanijoje mane labiausiai nustebino tai, kad sekmadieniais niekas nedirba. Dirbti reikia“, – ironiškai šyptelėjo jis.

Šį sezoną A. Pečiukevičius vidutiniškai per rungtynes pelno po 6,8 taško, atkovoja po 2,9 atšokusio kamuolio, atlieka po 3,5 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 8,8 naudingumo balo.

Kartu su A. Pečiukevičiumi žaidžia ir kitas lietuvis Justas Sinica, kuris per susitikimą vidutiniškai renka po 8,8 taško ir 7,6 naudingumo balo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (206)