J. Plaza nežino, kokio sutikimo tikėtis Nemuno saloje, ir dėl to šiek tiek jaudinasi.

„Labai gaila, kad neturėjau progos atsisveikinti su fanais. Rytoj pamatysime, ar jie dar pamena mane. Bet kokiu atveju, grįžus į arenas, kuriose esi dirbęs, pirmos minutės būna emocingos“, – sakė 54-erių treneris iš Ispanijos.

Kaune jis užsitarnavo pagarbą tiek dėl sėkmingo komandos žaidimo, tiek dėl inteligentiško bendravimo, tiek ir dėl įdėtų pastangų neleidžiant ekipai subyrėti sezono pabaigoje, kuomet teisėsaugos akiratyje atsidūręs tuometis „Žalgirio“ savininkas Vladimiras Romanovas dėjo į kojas, palikdamas klubą sumaištyje ir finansinėje nežinomybėje.

Ir pats J. Plaza ilgą laiką buvo vienu „Žalgirio“ kreditorių – specialistas atskleidė, jog Lietuvos čempionai su juo galutinai atsiskaitė tik pernai, praėjus ketveriems metams po karjeros etapo Kaune.

„Aš neprieštaravau, kad mokėjimai būtų atidėti, nes nenorėjau sudaryti sunkumų klubui, – aiškino J. Plaza. – Jaučiau ypatingą ryšį, siejusį mane su „Žalgiriu“ ir Lietuva. Juk ir vėliau, išvykęs dirbti kitur, toliau padėjau lietuviams, kuo galėjau. Prisidėjau prie to, kad Domantas Sabonis ir Mindaugas Kuzminskas iškeliautų į NBA (Lietuvos rinktinės žaidėjai anapus Atlanto persikėlė iš J. Plazos treniruojamo „Unicaja“ klubo – Krepšinis.lt). Taip pat gana artimai bendrauju su Pauliumi Motiejūnu („Žalgirio“ direktoriumi – Krepšinis.lt). Kol jis dar buvo mažiau patyręs, duodavau patarimų, padėdavau surinkti informacijos apie kai kuriuos žaidėjus ir trenerius.“

Vis dėlto ne sentimentai vėl atvedė J. Plazą į Kauną.

2013-aisiais jo treniruojamas „Žalgiris“ vienintelį kartą modernios Eurolygos istorijoje užbaigė sezoną turėdamas teigiamą pergalių ir pralaimėjimų balansą (14/10).

Dabar šį pasiekimą ne tik pakartoti, bet ir pagerinti taikosi Šarūno Jasikevičiaus vedama komanda.

Lapkričio viduryje Andalūzijoje „Žalgiriui“ pergalę prieš „Unicaja“ išplėšė Edgaro Ulanovo dvitaškis pratęsimo pabaigoje (85:83).

J. Plazos auklėtiniai labai sunkiai pradėjo sezoną, bet laimėjo 4 iš 5 paskutinių mačų.

„Susižaidėme, geriau pažįstame vieni kitus, prisitaikėme prie neįprasto ritmo, kuomet kartais tenka žaisti keturis mačus per savaitę. O po traumos sugrįžęs Nemanja Nedovičius mūsų nedidelei sudėčiai pridėjo talento“, – sakė treneris.

Buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ gynėjas iš Serbijos, kuris dar nerungtyniavo pirmojoje akistatoje su „Žalgiriu“, dabar yra ryškus komandos puolimo lyderis, per dvikovą Eurolygoje vidutiniškai renkantis po 15,8 taško.

Kita vertus, Kaune nebus traumuoto puolėjo iš JAV Jeffo Brookso, Malagoje į „Žalgirio“ krepšį įmetusio 16 taškų.

„Žalgiris“ Eurolygos turnyro lentelėje užima šeštą vietą (10/6), „Unicaja“ žengia dešimta (7/9).

Rungtynės „Žalgirio“ arenoje vyks penktadienį, nuo 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)