43-ejų vilnietis pripažino, kad suplanuoti net ir tokią tolimą kelionę nėra sunku, nes važiuoti palaikyti krepšininkus – vienas malonumas. Viename iš didžiausių Brazilijos miestų tokių krepšiniui pasišventusių aistruolių iš Lietuvos bus mažiausiai 60.

„Tiek bus mūsų grupėje, o kad važiuos ir daugiau – net neabejoju. Tiesa, dar ir pačių krepšininkų giminės ir draugai turėtų vykti, nes ir Lietuvos krepšinio federacija užsisakė dar mažiausiai 20 bilietų“, – pasakojo Sėkla.

Sirgaliams lėktuvo bilietus teko pirktis atskirai, nes skrendant grupėmis – kainos kaip reikiant didesnės. O kad kiek sutaupytų ir olimpinių žaidynių metu, jie nusprendė gyventi ne pačioje žaidynių sostinėje, o už 65 kilometrų esančiame Petropolyje.

„Šiame mieste gyvenimo kainos tikrai nėra gąsdinančios. Aišku, viskas priklausys nuo euro ir realo (Brazilijos valiuta – Krepšinis.lt) kurso, bet kiek matome dabar, tai viskas – žymiai pigiau nei mes tikėjomės“, – džiaugėsi T. Balaišis.

Lėktuvo bilietai – jau kišenėje, gyvenamoji vieta – užsakyta. Sirgaliams beliko sulaukti bilietų į pačias krepšinio rungtynes.

„Per Lietuvos tautinį olimpinį komitetą (LTOK) užsisakėme bilietus. Jų atstovas patvirtino, kad mūsų bilietai – jau rezervuoti“, – apie paskutinius darbus pasakojo aistruolių vadas.

„Kainos – proto ribose. Didesnis iššūkis – juos gauti“, – šyptelėjo Sėkla.

Oficialioje olimpinių žaidynių interneto svetainėje rašoma, kad pigiausi bilietai į grupių etapo rungtynes siekia 24,62, ketvirtfinalio – 44,32, pusfinalio – 59,09, o finalo – 86,18 eurų. Jeigu Jono Kazlausko auklėtiniai nužygiuotų iki finalo, visas 8 rungtynes norintys pažiūrėti aistruoliai turėtų „suploti“ bent 312,69 eurų.

Bilietų kainos (eurais) į vyrų krepšinio rungtynes:

Etapas/KainaA kategorijaB kategorijaC kategorija
Grupių86,1854,1724,62
Ketvirtfinaliai103,4168,9444,32
Pusfinaliai147,7398,4959,09
Finalas295,46172,3586,18

Kartu su šia sirgalių grupė į Rio de Žaneirą vykti yra pasirengę ir broliai Maciai, kurie iki šiol niekaip neatsikrato „chuliganų“ etiketės.

2013 metais, vos praėjus mėnesiui po Lietuvos pilietybės įgijimo, Maciai „pasižymėjo“ po Kaune vykusių Eurolygos rungtynių: Nauris į veidą trenkė Madrido „Real“ žvaigždei Rudy Fernandezui.

„Oi, tikrai nesibaiminu, – paklaustas, ar nebijo jokio panašaus scenarijaus, ramiai atsakė T. Balaišis. – Jie yra normalūs žmonės, kuriuos seniai pažįstu. Taip, jie vieną kartą padarė netinkamą sprendimą, bet tai dar nieko nereiškia. Aišku, nepateisinu jų poelgio, bet pats Rudy išprovokavo konfliktą.

Esu kalbėjęs su jais ir žinau, kaip ten buvo – tikrai nematau priežasties, dėl kurios jie turėtų man meluoti. Jis tikrai leptelėjo labai negražiai ir juos išprovokavo“, – garsiai po visą Europą pasklidusį incidentą prisiminė Sėkla.

Normundas ir Nauris turi ir daugiau idėjų – broliai dvyniai planuoja susitikti ir su Pan Paulo lietuvių bendruomene.

„Jie turi įvairiausių planų, bet kaip jie išsirutuliuos – kitas klausimas. San Paulas yra už 400 kilometrų – tikrai ne per toliausiai. Yra greitkelis, kuriuo galima nuvažiuoti. Tik nežinau, ar mes važiuosime, ar visa lietuvių bendruomenė atvažiuos į Rio. Dar turime susitarti. Bet palaikau šią jų idėją sutelkti visus lietuvius kartu“, – apie Macių planus teigiamai atsiliepė T. Balaišis.

Rio de Žaneiro vasaros olimpinės žaidynės bus surengtos 2016 metų rugpjūčio 5-21 dienomis.

Vyrų krepšinio rungtynes vyks Olimpiniame treniruočių centre esančioje pirmoje „Carioca“ arenoje, talpinančioje 16 tūkstančių žiūrovų.

Jau aišku, kad ant šios arenos parketo be lietuvių tikrai išbėgs Ispanijos, Venesuelos, Argentinos, Nigerijos, Kinijos, Australijos, JAV ir Brazilijos krepšininkai. Dar trys šalys-dalyvės paaiškės papildomų atrankos turnyrų metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)