Žurnalo redakcija šių metų pavasario numerį nusprendė dedikuoti Lietuvos krepšiniui, o pagrindiniu spalvingai ir originaliai pateiktos lietuviškos temos akcentu tapo išsamus interviu su vienu iš garsiausių mūsų šalies krepšininkų Šarūnu Marčiulioniu.

Lietuviškai vykusį pokalbį su Š. Marčiulioniu inicijavo ispanų žurnalistas ir knygų apie krepšinį autorius Javieras Balmaseda, buvusį krepšininką kalbino ir tekstą į ispanų kalbą vertė šių eilučių autorius. Interviu kartu su kitomis istorijomis apie Lietuvos krepšinį buvo publikuotas naujausiame „Skyhook“ žurnalo numeryje.

Pokalbyje su 56-erių Š. Marčiulioniu aptarti įvairūs jo sportinės karjeros etapai – teniso raketę į šalį padėjusio ir krepšinį pasirinkusio kauniečio jaunuolio atvykimas į Vilniaus „Statybą“, trumputis kontaktas su Kauno „Žalgiriu“, sunkūs, tačiau įsimintinomis rungtynėmis ir pergalėmis paženklinti metai sovietinėje rinktinėje, neįprastos patirtys NBA lygoje ir, be abejo, nepamirštami pasiekimai su naujai suburta Lietuvos rinktine.

Tarp pikantiškų interviu epizodų – vakarėlis su Atlantos „Hawks“ žvaigždėmis Maskvoje, provokuojantis „Golden State Warriors“ trenerio Dono Nelsono elgesys, bandymas papirkinėti krepšininkus Graikijoje ir iki šiol gluminantys įvykiai 1995-ųjų Europos krepšinio čempionato finale.

Kodėl Š. Marčiulionis karjerą baigė būdamas vos 33-ejų, kokią asmeninę patirtį kaip pavyzdį jis vis primena savo sūnui Augustui ir ką galvoja apie Arvydo Sabonio sūnaus Domanto karjerą – originalioje „ispaniško-lietuviško“ interviu versijoje Delfi Plius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)