Pirmo kėlinio viduryje nuo suolelio pakilęs 183 cm ūgio gynėjas iškart į „Žalgirio“ žaidimą įnešė energijos – pats agresyviais reidais rinko ne tik taškus, bet net ir kamuolius po varžovų krepšiu.

Nors vėliau sekė klaida ir keli netikslus metimai iš patogių padėčių, Šarūnas Jasikevičius plojimais ragino Luką nenuleisti galvos. Ir trenerio žinutę gynėjas suprato.

Įsižaidęs jaunasis lietuvis po pertraukos dar labiau ėmė traukti „Žalgirį“, o rungtynes baigė būdamas ir rezultatyviausias, ir naudingiausias žaidėjas.

L. Lekavičius per 26 minutes pelnė 16 taškų, atkovojo 8 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 21 naudingumo balą.

Taip jis pagerino naudingumo ir atkovotų kamuolių rekordus Eurolygoje bei pakartojo rezultatyvumo ir tikslių perdavimų komandos draugams. 3 puolime atkovoti kamuoliai – taip pat naujas, o 5 sugriebti gynyboje – pakartotas asmeninis rekordas.

„Tiesiog buvau laisvas ir mečiau, o kamuoliai patys krito į rankas. Nors ir įmečiau taškų, pridariau klaidų vis tiek...“, – laurų kratėsi jaunasis šilališkis.

Eurolyga. Kauno "Žalgiris" - Tel Avivo "Maccabi"

Tačiau Lukas sėkmingai „atstovėjo“ ne tik puolime, bet ir gynyboje. Pavyzdžiui, kai 107 kg svorio puolėjas Devinas Smithas nurūko į kontrataką, jaunasis gynėjas užsiėmė tinkamą poziciją ir parblokštas ant parketo išprovokavo amerikiečio pražangą puolant.

O kitoje atakoje, kai jau atrodė, kad Izraelio komandos žaidėjas pelnys lengvus taškus iš po krepšio, jis paskutinę akimirką sugebėjo be pražangos išmušti kamuolį iš rankų.

Tokio sėkmingo žaidimo paslaptis – vasara be nacionalinės komandos, nes laisvą laiką Lukas išnaudojo papildomai liedamas prakaitą su komandos treneriais.

„Nenaudoju jokio dopingo. Tiesiog gerai pailsiu, sveikai maitinuosi, – šyptelėjo jis. – Pailsėjau vasarą, o būtent poilsio man trūko – reikėjo ir fiziškai pailsėti, ir protas pailsėjo nuo krepšinio. Dėl to ir dabar jaučiuosi geriau, energingiau.“

„Žalgirio“ arenos lankai šį vakarą šeimininkams buvo užkeikti. Nors pats L. Lekavičius pataikė 3 tritaškius iš 5, tačiau visa komanda – tik 9, nors krepšį atakavo net 33 kartus (27,3 proc.).

„Metėme labai daug tritaškių, nors treneris ragino dažniau veržtis. Puolime pritrūko agresyvumo ir energijos. O kodėl nepataikome – net nežinau. Atrodo, turime daug gerų metikų, bet prametame laisvus metimus“, – sunkiai žodžius rinko įžaidėjas.

Netaiklūs tritaškiai, vos du mesti baudų metimai, 16 klaidų ir net 24 pražangos lėmė, kad žalgiriečiai į savo kraitį įsirašė jau trečią pralaimėjimą šio sezono Eurolygoje. Ir pirmą „Žalgirio“ arenoje.

Joje susirinkę sirgaliai buvo itin nepatenkinti teisėjais, todėl juos ne kartą ir ne du keiksnojo. Visgi kauniečių vedlys kaltės arbitrams versti nenorėjo.

„Ne dėl teisėjų pralaimėjome – patys prisidirbome. Gaila, kad pralaimėjome, nes turėjome gerą šansą – varžovai nėra kažkuo įspūdingi. Žinojome, kad jie yra individualiai stiprūs, bet neatidirbome gynyboje: neuždengėme jų metikų“, – aiškino Lukas.

Tarpusavio akistatų balansas žaidžiant prieš „Maccabi“ (2/2) dar labiau pakrypo žydų naudai: jie laimėjo jau net 10-ąsias rungtynes iš eilės ir 15-as iš 19-os galimų.

Kitą savaitę „Žalgiris“ (1/3) vėl žais namuose – penktadienį priims Stambulo „Darussafaka“ (2/2) krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)