„Jaučiuosi tikrai neblogai. Žinoma, šiek tiek mažų skausmų yra, bet jau galiu dirbti visa jėga. Vasarą šiek tiek skyriau laiko treniruotėms su kamuoliu“, – pasakojo sporto ir reabilitacijos centre Vilniuje sėkmingai reabilitaciją baigęs 29-erių metų krepšininkas.

Dėl traumų šią vasarą jis nutarė praleisti be Lietuvos rinktinės, bet atidžiai sekė, kaip sekasi nacionalinei komandai rengtis Europos čempionatui.

– Martynai, kaip sekėsi atlikti reabilitaciją?

– Jai skyriau daug laiko – treniravau ir masažavau raumenis, stiprinau kūną. Kelis pastaruosius metus buvo mažai poilsio, tad šią vasarą paskyriau tam, kad kūnas grįžtų į normalią būseną. Ji man buvo labai naudinga.

– Po traumų esi gydęsis ir Amerikoje, kodėl šįsyk pasirinkai Lietuvą?

– Tiesiog nebuvo prasmės niekur važiuoti, kai visos sąlygos sveikti, treniruotis ir tobulėti yra čia. Daug paprasčiau viską atlikti namie.

– Šiemet pirmą kartą po penkerių metų stebi rinktinės žaidimą iš šalies. Ar dar planuoji į ją grįžti?

– Žinoma, niekada nesakau „ne“. Šią vasarą sveikata neleido žaisti, o viskas nuo jos ir priklauso – jei tik kūnas leis, tikrai atstovausiu savo šaliai, jeigu tik būsiu kviečiamas.

– Kaip vertini Lietuvos rinktinės žaidimą kontrolinėse rungtynėse?

– Keista stebėti rinktinę iš šalies, kai esu pratęs būti su ja. Komanda atrodo tikrai neblogai. Tikėkimės, kad bendra žaidėjų sportinė forma pasieks aukščiausią lygį čempionato metu. Gerą įspūdį palieka jaunieji krepšininkai – jie žaidžia drąsiai. Patirtis, kurią įgis šią vasarą, jiems bus labai naudinga.

– Kaip vertini savo praėjusį sezoną Turkijoje?

– Jis buvo sudėtingas visomis prasmėmis – patyriau traumą sezono pradžioje, teko atlikti nugaros operaciją. Vėliau žaidžiau, buvo gerų akimirkų, bet optimalios sportinės formos taip ir neįgijau.
Trečią kartą grįžti į „Žalgirį“ – kokios mintys sukasi apie tai?
Visuomet smagu grįžti namo, ten, kur viską pažįsti, kur savi sirgaliai, savi žaidėjai. Labai laukiu šio sezono ir viliuosi, jog jis man bus sėkmingas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)