J. Noah NBA naujokų biržoje buvo pašauktas 2007-aisiais 9-uoju numeriu ir visą laiką vilkėjo „Bulls“ marškinėlius. Visgi pastarasis sezonas prancūzui buvo pats prasčiausias karjeroje. Jis nesutarė su naujuoju „bulių“ treneriu Fredu Hoibergu, žaidė prastai (4,3 taško ir 8,8 kamuolio per rungtynes), o „ant popieriaus“ pajėgi komanda sensacingai liko už atkrintamųjų varžybų borto.

Derricką Rose‘ą ir Jimmy Buttlerį savo gretose turintis klubas ieškos aukštaūgio, kuris naudingu gali būti net ir neturėdamas kamuolio. Toks yra D. Sabonis.
NBA analitikas Rodas Beardas
Pareiškęs, kad į „Bulls“ sugrįžti nė neketina, J. Noah sukėlė nemažą kalbų audrą, o aptarinėjimų sūkuryje atsidūrė ir šiemet NBA naujokų biržoje savo jėgas išbandysiantis D. Sabonis.

Prognozuojama, kad 14-ąjį šaukimą biržoje turinti „Bulls“ ekipa į pamainą išvykstančiam prancūzui gali pasirinkti būtent 20-metį 211 cm ūgio Arvydo Sabonio sūnų.

„J. Noah komandoje nebeliks, greičiausiai „Bulls“ išsiskirs ir su Pau Gasoliu. Komandai žūtbūt teks stiprinti priekinę liniją ir kamšyti spragas. Derricką Rose‘ą ir Jimmy Buttlerį savo gretose turintis klubas ieškos aukštaūgio, kuris naudingu gali būti net ir neturėdamas kamuolio. Toks yra D. Sabonis“, – prognozuoja NBA analitikas Rodas Beardas.

Tai – toli gražu ne vienintelė nuomonė už Atlanto, D. Sabonį poruojanti su su legendine „Bulls“ komanda.

Praėjusią savaitę Slipperstillfits.com žurnalistas Keithas Ybanezas taip pat įvardijo, kodėl „Bulls“ galėtų savo ateitį susieti su D. Saboniu. Priežastys įvardijamos tokios pačios – J. Noah ir galimas P. Gasolio išvykimas bei būtinybė stiprinti priekinę liniją.

„2015-2016 sezone „Bulls“ komanda visiškai subliuško. Atleisdama vyriausiąjį trenerį Tomą Thibodeau ji prarado savo jėgą tiek puolime, tiek gynyboje ir atrodė tarsi senukų šutvė, kuriems langas į viršūnę užsivėrė. P. Gasolis ir J. Noah yra laisvieji agentai, o Tajus Gibsonas sutartį turi tik vienam sezonui. Nors Čikagos ekipa turi jaunus aukštaūgius Nikolą Mirotičių ir Bobby Portisą, tačiau nei vienas iš jų į žaidimą neįneša tokios jėgos ir tokios meistriškos kovos dėl atšokusių kamuolių kaip Sabonis.

Lietuvis negalėtų „Bulls“ suteikti taip reikiamos krepšio apsaugos, ypatingai, jeigu Noah nepratęs sutarties, bet jis atitinka kitus komandos kriterijus. Taip pat reikėtų pažymėti, kad „Bulls“ vadovai mieliau renkasi saugius šaukimus iš garsių ir pergales skinančių organizacijų, o tai Sabonį paverčia idealiu kandidatu“, – rašė K. Ybanezas.

Tereikia prisiminti, ką D. Sabonis NCAA atkrintamosiose sugebėjo padaryti su aukštai naujokų biržoje vertinamu austru Jakobu Poeltlu ir iš karto užsimanysite šį vaikiną turėti savo komandoje
„Bulls“ tinklaraštininkas Ricky O'Donnellas
Panašiai apie galimą D. Sabonio ir „Bulls“ sąjungą atsiliepia ir Čikagos ekipos veiksmus akylai sekantis tinklaraštininkas Ricky O‘Donnellas.

„Kartu su D. Saboniu Čikagos komanda gautų atkovotus kamuolius, jėgą po lenta ir didžiulį 20-mečio potencialą. Tereikia prisiminti, ką D. Sabonis NCAA atkrintamosiose sugebėjo padaryti su aukštai naujokų biržoje vertinamu austru Jakobu Poeltlu ir iš karto užsimanysite šį vaikiną turėti savo komandoje“, – rašo jis.

„Neabejotina, kad D. Sabonis vieną dieną NBA bus didžiulė jėga. Jis buvo 14-as visoje NCAA lygoje pagal gynyboje atkovojamų kamuolių procentą, o „Bulls“ po lenta pastaraisiais metais turėjo daug problemų. D. Sabonis nėra tradicinio tipo aukštaūgis ir tobulai pagal standartus krepšį ginantis žmogus, tačiau jis būtų naudingas jau ir šiandieniniame NBA: visų pirma, reikia atkreipti dėmesį į jo greitį ir sugebėjimą gintis prie trijų taškų zonos. Sunku būtų tikėtis, kad jis bus toks pat geras derinių „du prieš du“ laužytojas gynyboje, koks buvo J. Noah, tačiau jis turi puikias kojas ir visas perspektyvas tobulėti.

Taip pat verta pažymėti, kad D. Sabonis prancūzą tikrai pranoksta savo savybėmis puolime. Sezoną jis baigė neįtikėtinai – 61,5 proc. taiklumu – mesdamas dvitaškius, baudas pataikė 76,8 proc. taiklumu, o iš trijų taškų zonos per metus Gonzagoje atakavo tik 14 sykių ir realizavo 35,7 proc. savo bandymų. Kaip aukštaūgiui tai nėra blogas rezultatas. Taip pat D. Sabonis puikiai mato aikštę ir dalija rezultatyvius perdavimus“, – tęsė R. O‘Donellas.

Visgi išskirdamas D. Sabonio silpnybes jis pažymėjo, kad lietuvio išskėstų rankų ilgis yra pakankamai trumpas, problemų jam gali kilti ir grumiantis su fiziškai gerokai stipresniais aukštaūgiais.

„Faktas, kad D. Sabonio rankos yra tarsi aligatoriaus – jos trumpos, kas gali kyštelėti koją žengus į elitinį lygmenį. Taip, D. Sabonis fiziškai sustiprėjęs, tačiau jis dar nėra elitinis atletas, o susidūrimai su tokiais žaidėjais kaip Hassanas Whiteside‘as, DeAndre Jordanas ar Andre Drummondas jam gali tapti per rimtu iššūkiu“, – pažymėjo jis.

Aš paprasčiausiai norėčiau, kad jis pakliūtų į komandą, kurios treneris jo nori. Tada jis gautų daugiau galimybių žaisti ir tobulėti, nes jam kol kas viską dar reikia įrodinėti.
Arvydas Sabonis
Visgi paties Domanto tėtis Arvydas apie tai, kokia komanda naujokų biržoje gali pasikviesti jo sūnų, kalbėjo pakankamai santūriai.

„Kas pakvies – neaišku. Čia tarsi ruletė. Aš paprasčiausiai norėčiau, kad jis pakliūtų į komandą, kurios treneris jo nori. Tada jis gautų daugiau galimybių žaisti ir tobulėti, nes jam kol kas viską dar reikia įrodinėti. Pirmi du ar trys metai yra labai svarbūs: ar tu sėdėsi ant suolo, ar tu gausi žaisti. O kaip gausis, bus matyti“, – antradienį savo mintimis dalijosi Sabas.

Primename, kad D. Sabonis praleido Čikagoje vykusią tradicinę „NBA Combine“ stovyklą, o tai lygos ekspertams leido daryti prielaidą, kad lietuvis jau gali būti sulaukęs garantijų iš kažkurios NBA lygos komandos.

„Spekuliuojama, kad jis sulaukė kažkurio klubo, turinčio šaukimą pirmame rate, garantijų, jeigu atsisakys dalyvauti stovykloje. Jeigu per artimiausias kelias savaitės neišvysime Sabonio jokiose treniruotėse, ši spekuliacija taps solidžia“, – susidariusią situaciją vertino ESPN analitikas Chadas Fordas, pabrėžęs, lietuvis savo pavardę greičiausiai išgirs antrajame NBA naujokų biržos dešimtuke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)