„Mano išvykimas yra geras sprendimas visiems. Reikia pripažinti, mano žaidimas netenkino daugelio, o ir pats nesijaučiau gerai. Milano pasiūlymas buvo geras tiek man pačiam, tiek klubui. Klubas gavo išpirką, sutaupė mano pusės metų atlyginimą. Nebuvo lengva priimti sprendimą, tačiau reikėjo žengti šį žingsnį“, – po pergalės prieš graikus kalbėjo M. Kalnietis.

„Iš tikrųjų nebuvo lengva, nes prieš rungtynes žinojau, kad palieku komandą. Šiandien dar buvau „Žalgirio“ žaidėjas, tačiau dabar jau nesu. Apskritai nebuvo lengvas mačas, netrūko visokių pakilimų ir nuopuolių, tačiau labai džiaugiuosi už komandą, už chebrą. Išvažiuoju su gera nuotaika, o ši pergalė turėtų įkvėpti tolimesniam geram darbui. Manau, tų pergalių dar bus“, – kalbėjo krepšininkas.

Anot M. Kalniečio, prieš priimdamas italų kvietimą jis gerokai dvejojo, tačiau galų gale nugalėjo sveikas protas.

„Emocijų buvo daug, tačiau, vadovaujantis sveiku protu, tokį sprendimą priimti privalėjau. Permainos būna kiekvienoje komandoje, kiekvienais metais, visi komandos draugia yra profesionalai ir supranta, kodėl aš taip pasielgiau“, – konstatavo jis.

Paklaustas, ar ateityje sutiktų sugrįžti į „Žalgirį“, M. Kalnietis neatmetė tokios galimybės.

„Kaunas – mano namai. Aš čia gyvensiu bet kuriuo atveju, o ar sugrįšiu – bus matyti. Kad ir kas nutiktų, kad ir kokios permainos būtų komandoje, „Žalgiris“ vis tiek egzistuos. Linkiu kuo didžiausios sėkmės komandai, kuri dabar atsidūrė ant bangos“, – dėstė išvykstantis įžaidėjas.

Paskutinėse savo rungtynėse „Žalgirio“ gretose M. Kalnietis per 25 min. pelnė 2 taškus ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Į Milaną gynėjas išvyksta jau sekmadienį, kur turės praeiti medicininį patikrinimą.

„Jau kalbėjau su Milano komandos treneriu, su vadovais, Skrendu sekmadienį į Milaną atlikti medicininės apžiūros, o vėliau – sugrįšiu atgal į Lietuvą“, – pažymėjo gynėjas, su madų sostinės klubu pasirašęs 1,5 metų trukmės sutartį ir uždirbsiantis gerokai didesnius pinigus, nei Kaune.

Neoficialiais duomenimis, per mėnesį lietuvis turėtų uždirbti apie 65 tūkst. eurų.

Naujoji jo komanda „Emporio Armani“ ateinančią savaitę Klaipėdoje žais Europos taurės turnyro rungtynes su vietos „Neptūnu“.

M. Kalniečio atsisveikinimas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)