206 cm ūgio puolėjas pergalingame mače su Turino „Fiat“ ekipa (101:68) žaidė daugiau nei 23 minutes ir pelnė 22 taškus (7/8 dvit., 8/11 baudų met.), atkovojo 4 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą ir surinko net 29 naudingumo balus.

Tai geriausios puolėjo rungtynės Europos taurės turnyre. Tačiau R. Kurtinaitis po mačo ne tik gyrė, bet ir priminė Achilo kulnu tapusią Martyno bėdą – prastoką baudų pataikymą.

Jei Europos taurėje tai dar taip nebado akių – kas ketvirtas M. Echodo metimas skrieja pro šalį, tai LKL čempionate kas antras baudos metimas nepasiekia tikslo.

„Aišku, pykstu. Tokius šansus, kaip baudų metimus, turime išnaudoti. Tai rezerviniai lengvi taškai, kuriuos privalome pasiimti, jei norime laimėti svarbius mūšius“, – po pergalės prieš „Fiat“ kalbėjo R. Kurtinaitis.

Tačiau patyręs krepšinio vilkas nujaučia, kodėl kartais rungtynėse sudreba M. Echodo ranka. „Sezono pradžioje sakiau, kad Martynas progresuoja, stengiasi, žino, ko nori iš krepšinio.

Tik jam reikia dar išmokti valdyti jaudulį. Jis labai gerai pataiko baudas treniruotėse, bet mačo metu kažkas nutinka ir prameta. Iš išorės – jau vyras, o viduje – dar vaikiška siela“, – taip auklėtinį apibūdino R. Kurtinaitis.

Strategas prieš trečiadienio mačą vykusioje treniruotėje pripažino, kad dėl nuobaudų už pramestus baudos metimus labiausiai vargsta būtent M. Echodas.

Joje Martynui teko išklausyti ne vieną griežtą stratego žodį.

„Baru auklėtinius ne dėl to, kad neturiu ką veikti. Bet negaliu perlenkti lazdos, esant reikalui reikia ir pagirti“, – po mačo pripažino R. Kurtinaitis, kuris trečiadienį išties negailėjo gerų žodžių sparčiai progresuojančiam puolėjui.

Pastarasis po mačo įžengęs į rūbinę čiupo mobilų telefoną. „Perskaičiau mamos ir draugės sveikinimus, sakė – gerai sužaidžiau“, – šypsojosi M. Echodas.

„Džiaugiuosi puikia komandos pergale. Įvykdėme trenerio uždavinius ir planą, puikiai gynėmės, puolime taip pat nestrigome“, – po rungtynių pridūrė M. Echodas. Anot jo, kelią į pergalę nutiesė ypač sėkminga kova dėl atšokusių kamuolių: „Lietuvos rytas“ ją laimėjo net 58-25, o puolime šeimininkai nugriebė net 23 kamuolius.

„Tai leido turėti daug antrų šansų, po kurių susikrovėme pranašumą“, – pridūrė aukštaūgis, kuris pirmame kėlinyje pelnė 10 taškų ir solidžiai prisidėjo prie svečių nokdauno, po kurio jie taip ir nebeatsigavo.

„Turime laimėti likusias dvejas Europos taurės rungtynes, privalome atiduoti visas jėgas. Sankt Peterburge laukia gera, stipri komanda, bet turime siekti revanšo“, – apie būsimas kitos savaitės „Eurocup“ rungtynes kalbėjo M. Echodas.

Neretai jo žaidimą stebi NBA skautai, trečiadienį „Lietuvos ryto“ mačą pirmoje eilėje stebėjo Bostono „Celtics“ atstovaujantis Benas Matkevičius, tačiau jaunuolio tokie arenos svečiai nevaržo.

„Jaudulio nėra, malonu, jei atvyksta dėl manęs, stebi, gal tik dar labiau motyvacijos prideda“, – šypsojosi M. Echodas, ranką po mačo laikęs ledo maiše.

Martynas greitai nuramino – viskas jai gerai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)