M. Kuzminskas Malagoje įspūdingai buvo pasitiktas jau prieš susitikimą. Arenos pranešėju ištarus mūsiškio pavardę, ispanai griausmingomis ovacijomis sutiko lietuvį, o žengęs ant parketo jis pradėjo vieną po kito siųsti taiklius metimus į varžovų krepšį.

Lietuviai atsitiesė po sudėtingo starto (6:22) ir šventė įspūdingą pergalę, o pats Mindaugas po mačo buvo kupinas pozityvių emocijų.

„Labai geras jausmas būti taip pasitiktam. Nesitikėjau, kad būsiu sutiktas taip gražiai: visi žmonės plojo ir prieš rungtynes ir per jas. Malonu, kad žmonės mane vertina. Trejus metus buvome kartu ir puikiai sutarėme tiek su komandos draugais, tiek su fanais, tiek su treneriais, tiek ir su valdžia. Kaip visada ir sakiau, Malaga yra ir visada bus mano namai“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Kuzminskas.

Anot Mindaugo, šiose rungtynėse nei lietuviai, nei ispanai neatskleidė visų savo kortų – juk abi komandos žais vienoje Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių grupėje.

„Tiek mes, tiek ir ispanai neatskleidėme vieni kitiems visų kortų. Visi nori laimėti, bet nei jie, nei mes nežaidžiame ties savo galimybių riba. Sunku suprasti, kodėl rungtynių startas vėl buvo toks prastas. Lyginant su rungtynėmis Kaune, startinis penketas buvo visiškai kitoks, tačiau vis tiek pradėjome prastai. Ateityje mėginsime tai ištaisyti“, – sakė M. Kuzminskas.
Nesitikėjau, kad būsiu sutiktas taip gražiai: visi žmonės plojo ir prieš rungtynes ir per jas.
Mindaugas Kuzminskas
„M. Kuzminskas pademonstravo, kad žaidė namuose – jis buvo sunkiai sulaikomas“, – po rungtynių konstatavo Marca.com portalas, o „La Opinion de Malaga“ pažymėjo, kad aikštėje varžovų gretose šį kartą buvo du malagiečiai“.

„Šį kartą varžovų gretose buvo du „malagiečiai“ – M. Kuzminskas ir Domantas Sabonis, kurie abu Jono Kazlausko surikiuotame penketuke jautėsi puikiai padėjo lietuviams atsitiesti po sudėtingo starto. Būtent M. Kuzminsko tritaškis pirmojo mačo kėlinio pabaigoje sumažino atsilikimą iki 8 taškų (15:23), o vėliau šeimininkų situacija tik blogėjo“, – rašo ispanai.

„M. Kuzminskas tiesiog spindėjo aikštėje“, – konstatuoja „Opinion de Malaga“.

„Nepavyko nei čia, nepavyko nei Kaune. Aikštėje žibėjo M. Kuzminskas, Renaldas Seibutis, Jonas Valančiūnas“, o Ispanija vėl pralaimėjo“, – konstatuoja portalas AS.

Tuo metu Malagoje taip pat kaip namuose besijaučiantis D. Sabonis džiaugėsi galimybe akis į akį susitikti su ryškiausia Ispanijos krepšinio žvaigžde Pau Gasoliu ir įveikti jį.

„Pirmą kartą teko žaisti prieš Gasolį. Būti su tokiu žaidėju aikštelėje yra didelis džiaugsmas. Tai yra vienas iš geriausių centrų pasaulyje“, – po pergalės sakė 20-metis Lietuvos krepšinio legendos sūnus.

„Sunku pasakyti, kodėl rungtynes pradedame taip prastai. Bandysime tai pataisyti. Jei stipriau pradėtume, turėtume daug lengvesnes rungtynes. Šios dvi draugiškos akistatos su ispanais daug nepasako. Kai prasidės rimtos kovos olimpinėse žaidynėse, gali nutikti bet kas. Žinoma, mes stengsimės ir bandysime laimėti“, – teigė puolėjas, šiose rungtynėse surinkęs 6 taškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)