Pakilęs nuo atsarginių žaidėjų suolelio jis aikštėje pakeitė Alytaus arenos lankus drebinusį ir net 16 taškų vos per 15 minučių pelniusį Joną Valančiūną. Visgi veteranas taip pat nesnaudė – ne tik buvo ramstis gynyboje, bet ir sėkmingai žaidė atakų smaigalyje.

Per 18 minučių „Robis“ pataikė visus tris mestus dvitaškius ir realizavo vieną baudos metimą iš dviejų bandymų. Negana to, pirmo kėlinio pabaigoje 211 cm ūgio centras su sirena vos nepataikė tolimo tritaškio.

„Negali būti blogiau, kai yra tiek personalo: dirbame fiziškai, atliekame procedūras, todėl gerėja, – apie savijautą po gruodžio pabaigoje patirto stresinio pėdos lūžo pasakojo R. Javtokas. – Bet, aišku, norėtųsi geresnės formos, nors suprantu, kad metai jau nebe tie.“

„Bet tikiu, kad galiu pasiekti geresnę“, – pridėjo jis.

Į žaidimo ritmą po truputį įsilieja ir Paulius Jankūnas, kuris prie nacionalinės komandos narių prisijungė vienas paskutinių. Kauno „Žalgirio“ senbuvis per 16 minučių pasižymėjo 10 taškų (1/2 dvit., 2/2 trit., 2/2 baud. met.), 2 atkovotais kamuoliais ir 2 rezultatyviais perdavimais.

„Po truputį pagaunu (ritmą), bet forma dar nėra optimali. Aišku, dabar tokia ir neturi būti – treniruojamės ir kiekvieną dieną gerėja“, – komentavo 32-ejų metų puolėjas.

Kur kas sunkiau savo vietą komandoje rasti sekasi 2015 metų Europos vicečempionui Deividui Gailiui. Jam dėl vietos galutiniame dvyliktuke šiemet reikia kovoti ne tik su Jonu Mačiuliu ir Mindaugu Kuzminsku, bet ir su puikiai įsiliejusiais debiutantais Edgaru Ulanovu ar Mariumi Grigoniu.

„Jaučiu, iš tikrųjų sunku, nes visi gerai atrodo, – paklaustas apie konkurenciją, atsakė „Lietuvos ryto“ žaidėjas. – Bet ir džiugina, kad turime jaunimo, kuris tobulėja, o rinksis jau treneris.“

Artimiausiu metu Jonas Kazlauskas „ačiū“ turėtų ištarti dviem žaidėjams – į turnyrus išvykoje važiuos 14 krepšininkų. Kita galimybė kandidatams pasirodyti laukia jau ketvirtadienį, kuomet Kėdainiuose bus žaidžiama prieš Baltarusijos rinktinę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)