„Šiuo metu jaučiuosi kaip tokio amžiaus moterys, – kalbėdamas su nypost.com juokėsi Kūzia. – Kai kas nors paklausia mano amžiaus, aš nenoriu sakyti.

Žvelgiant iš krepšinio pusės, visuomet norisi būti jaunesniam ir jaunesniam. Vos prieš kelerius metus aš buvau jaunas ir talentingas vyrukas, o dabar man jau – 27-eri. Nors tai nėra blogai. Mano geriausi metai – dar ateityje, nes iki šiol nesu patyręs rimtų traumų ir jaučiuosi puikiai.“

Tiesa, jeigu M. Kuzminskas pasakytų, kad jam 22-eji ar 23-eji – veikiausiai mažai kas suabejotų. Bet skaičiai, kurie užrašyti pase, atsispindi ir brandžiu žaidimu aikštelėje. NBA naujokas kol kas iš Niujorko „Knicks“ trenerio itin didelio pasitikėjimo nesulaukia, tačiau su kaupu išnaudoja kiekvieną gautą progą.

Niujorkiečiai jau spėjo sužaisti šešerias draugiškas rungtynes, o 205 cm ūgio puolėjas iš Lietuvos ant parketo žengė penkeriose. Per pirmus du mačus jis žaidė tik 18 minučių, nors ir spėjo pelnyti net 14 taškų, o trečiame net nepakilo nuo suolo.

Visgi tuomet sekė M. Kuzminsko pavardę kiek labiau išgarsinusi akistata su „Celtics“, kuomet „Madison Square Garden“ arenoje mūsiškis vos per 19 minučių spėjo atlikti savo pirmąjį dvigubą dublį – 18 taškų ir 10 atkovotų kamuolių.

Mindaugo gimtadienio vakarą „Knicks“ vėl žaidė prieš Bostono komandą, bet lietuvis ir vėl nuo suolo pakilo tik po ilgosios rungtynių pertraukos. Visgi ir vėl jam pavyko sėkmingai išnaudoti gautą žaidimo laiką – per 17 minučių Kūzia surinko 8 taškus (2/4 dvit., 1/3 trit., 1/2 baud. met.), 1 rezultatyvų perdavimą ir 1 perimtą kamuolį. Tiesa, dukart suklydo ir tiek pat sykių prasižengė.

Visgi 91-ajam „Knicks“ numeriui būnant aikštėje svečiai „Celtics“ ekipą pranoko 14 taškų skirtumu, o rungtynes Bostone laimėjo net 121:96.

Daugiau žaidimo minučių lietuvis negavo, nors Jeffas Hornacekas ir leido pailsėti savo lyderiui Carmelo Anthony. Didžiąją dalį laiko susitikime lengvojo krašto puolėjo poziciją okupavo Lance'as Thomasas.

„Aš turiu įrodyti, kodėl čia esu. Ir man nesvarbu: žaisiu aš tris ar aštuonias minutes. Kiekvieną minutę aš tiesiog noriu aikštėje atiduoti viską. Visi nori laimėti, o ypatingai treneris, todėl jis ir renkasi tinkamiausius žaidėjus šiam tikslui pasiekti“, – per daug galvos nesuko M. Kuzminskas.

Vasarą dvejų metų ir 6 mln. JAV dolerių sutartį su „Knicks“ pasirašęs lietuvis pirmą kartą per savo gimtadienį atsidūrė taip toli nuo savo draugų ir artimųjų. Tačiau pastarieji M. Kuzminsko nepamiršo.

„Kai atsikėliau 9 val. ryto, mano šalyje jau buvo 4 val. dienos – buvau sulaukęs gausybės sveikinimo žinučių ir praleistų skambučių. Gerai, kad bent susiprotėjau nakčiai išsijungti telefono garsą“, – šyptelėjo Kūzia.

Su komanda jam sužaisti liko vos vienerias draugiškas rungtynes – jau šiąnakt Brukline išbandys jėgas prieš „Nets“ krepšininkus. NBA reguliarųjį sezoną Niujorko klubas pradės spalio 25-ąją, o pirmuoju varžovu bus čempionas Klivlando „Cavaliers“ klubas su LeBronu Jamesu priešakyje.

Carmelo Anthony ir Mindaugas Kuzminskas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)