„Viltingai laukiau geriausio varianto, – apie sunkų laikotarpį be komandos pasakojo krepšininkas. – Norėjau žaisti geroje lygoje ir geroje komandoje – manau, kad radau tai, ko ieškojau.“

Nuo šios vasaros Saragosoje įsikūrė ir dar vienas Lietuvos krepšininkas Martynas Gecevičius. Būtent jis ir padėjo Adui apsispręsti svarstant gautą pasiūlymą.

„Klausiau jo apie komandą, trenerius, miestą, o jis apie viską atsiliepė gerais žodžiais – tai padėjo man priimti sprendimą“, – pasakojo A. Juškevičius.

Medicininį patikrinimą įveikęs 27-erių gynėjas su Saragosos „Tenyconta“ klubu sutartį pasirašė iki sezono pabaigos. Tiesa, ispanai pasiliko galimybę ją nutraukti po dviejų mėnesių (2017-ųjų sausio 11-ąją), jei A. Juškevičiaus žaidimo kokybė jų netenkins. Visgi lietuvis pasirengęs nenuvilti komandos.

„Galiu žaisti tiek įžaidėjo, tiek atakuojančio gynėjo pozicijose, – savo pranašumus vardijo jis. – Man patinka žaisti pikenrolą, atakuoti iš toli ir kietai gintis. Komandai galiu būti naudingas abiejose aikštės pusėse. Treneris sakė, kad mane puikiai pažįsta, todėl tikiuosi, kad jis padės man pademonstruoti geriausią savo žaidimo lygį.“

A. Juškevičius debiutuoti komandoje turėtų jau sekmadienį, kuomet Ispanijos ACB krepšinio lygoje namuose priims Fuenlabrados „Montakit“ ekipą. Lietuvos tikisi, kad per kelias dienas spės išmokti derinius ir „įsipaišyti“ į trenerio Andreu Casadevallio žaidimo sistemą.

„Ispanijoje esu žaidęs su Lietuvos 16-mečių rinktine, be to, su „Žalgiriu“ Eurolygoje yra tekę rungtyniauti prieš „Barceloną“, „Baskonią“ ir kitas ispanų ekipas. Žinau, kad tai stipriausios Europos nacionalinės pirmenybės ir nebus lengva, bet įdėsiu visas pastangas, kad kuo greičiau apsiprasčiau“, – žadėjo 194 cm ūgio „combo“ gynėjas.

Praėjusį sezoną A. Juškevičius žaidė Vilniaus „Lietuvos ryte“ ir LKL čempionate vidutiniškai rinko po 8,7 taško, tačiau pasilikti Tomo Pačėso treniruojamoje ekipoje nepanoro.

Vasarą A. Juškevičius vilkėjo Lietuvos rinktinės marškinėlius Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, bet jo vaidmuo Jono Kazlausko schemose buvo tik epizodinis.

Saragosos ekipa (2/5) Ispanijos čempionato turnyro lentelėje šiuo metu užima 12-ą vietą tarp 17-os komandų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)