Sugrįžę iš Brazilijos Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovai paprašė olimpiečių sudaryti sudaryti „prioritetinį trenerių sąrašą“, kuriame pirmu numeriu buvo įrašyta Jono Kazlausko pavardė. Visgi 61-erių specialistas atsisakė toliau tęsti darbą su rinktine, kartu be darbo palikdamas ir savo asistentus G. Krapiką bei Darių Maskoliūną.

Jei pastarasis nesuko galvos ir sugrįžo į asistento pareigas Kauno „Žalgirio“ klube, tai G. Krapiko šilta kėdė ant atsarginių žaidėjų suolelio nelaukė.

„Klubo ieškojimas nėra toks, kad eini su metalo detektoriumi ir ieškai. Dabar rinkoje yra daug laisvų trenerių – aš esu tame pačiame sąraše. Be abejo, pasitaikius galimybei, norėčiau tęsti savo darbą, tačiau kol kas optimalios galimybės nebuvo, todėl esu be darbo, – pasakojo treneris, pripažinęs, kad nesiruošia griebti pirmo pasitaikiusio varianto. – Šokių tokių pageidavimų agentui esu išsakęs.“

Bet nuo krepšinio „Žalgirio“ žaidimui pusantrų metų (nuo 2014-ųjų balandžio iki 2016-ųjų sausio) dirigavęs treneris neatitrūksta – gyvendamas Laikinojoje sostinėje nepraleidžia progų apsilankyti ir Lietuvos čempionų namų rungtynėse.

Sekė G. Krapikas ir naujojo rinktinės trenerio rinkimus, kuriuose Dainius Adomaitis 10:3 įveikė Rimą Kurtinaitį.

„Tokiems sprendimams ir yra federacijos vadovai su tikrai krepšinio pasaulyje kompetentingu prezidentu Arvydu Saboniu priešakyje – jie turėjo savo motyvų pasiūlyti trenerį, kurį valdyba ir priėmė, todėl galvoju, kad labai smulkintis ir gilintis nereikia.

Reikia tiesiog pasitikėti, ką federacija su Arvydu priekyje išrinko ir neieškoti priekabių, o duoti dirbti ir tik paskui bus galima kažkokias išvadas daryti. Aš galvoju, kad išankstinių negatyvumų nereikia: visada gi bus taip, kad kieno siūlyto kandidato neišrinks – tas bus prieš. Čia yra pasaka be galo. Treneris jau yra paskirtas, todėl reikia visomis išgalėmis, bent jau morališkai, palaikyti ir tikėtis gerų rezultatų“, – svarstė specialistas.

D. Adomaičio kandidatūrą LKF vykdomajame komitete iškėlė A. Sabonis. Tiesa, dabartiniam Klaipėdos „Neptūnui“ vairininkui postą šalies krepšinio vadai pasiūlė tik po to, kai sulaukė neigiamų J. Kazlausko ir Šarūno Jasikevičiaus atsakymų.

Tris balsus gavusį R. Kurtinaitį labiausiai parėmė Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos atstovas Vydas Gedvilas.

Šiuo metu Italijoje dirbantį trenerį palaikę vykdomojo komiteto nariai ir kai kurie krepšinio ekspertai viešai dvejojo, kad D. Adomaitis šiuo metu dar nėra „pasiekęs“ Lietuvos rinktinės lygio, todėl šį postą reikėtų patikėti daugiau titulų per karjerą laimėjusiam ir garsesniems Europos klubams vadovavusiam R. Kurtinaičiui (pagal A. Sabonio paviešintą „prioritetinį sąrašą“ buvo penktas, nusileidęs net Kęstučiui Kemzūrai).

„Aš negalvoju, kad, liaudiškai kalbant, tą sąrašą „iš lempos“ sudarė – buvo ir pokalbių, ir pasitarimų su įvairiomis pusėmis. Kažkur labai gilintis nėra prasmės“, – abejonių nekilo G. Krapikui.

Jam aikštėje prieš D. Adomaitį susidurti teko ne kartą. Be to, G. Krapikas mano, kad naujojo rinktinės vedlio pasiekimai su Utenos „Juventus“ (2015 m. LKL bronza) ir Klaipėdos „Neptūnu“ (2016 m. LKL sidabras) kalba patys už save.

„Rinktinė ir klubas yra du skirtingi dalykai: aš nežinau, kaip jis dirbs rinktinėje. Bet paskutinių dvejų metų darbas tiek Utenoje, tiek Klaipėdoje buvo vainikuotas skambiomis pergalėmis, todėl dėl jo kompetencijos dvejoti nereikia – paprasčiausiai reikia žmogumi pasitikėti“, – kolegą palaikė G. Krapikas.

Jis, nuo 2013-ųjų dirbdamas kartu su J. Kazlausku, dukart tapo Europos čempionu, bet ar ir toliau galės prisidėti prie geriausių šalies krepšininkų pergalių – priklauso nuo D. Adomaičio pasirinkimo. O bent jau iki šiol naujasis rinktinės treneris su iš Kretingos kilusiu specialistu nesusisiekė.

Jonas Kazlauskas ir Gintaras Krapikas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)