19, 6, 22 ir 14 – tiek taškų pagal kėlinius į Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms besirengiančios Lietuvos rinktinės krepšį sumetė Nyderlandai. Komanda, kuri toli gražu nėra elitinė Europos krepšinio valstybė.


„Šiuo momentu esu patenkintas rezultatu: turime jauną, nepatyrusią komandą, o žaidėme prieš galingą rinktinę, kuri važiuos į olimpiadą. Prisimenu, kai praėjusią vasarą žaidėme Atėnuose su pilna sudėtimi, bet skirtumas buvo panašus. Tikrai buvo ko išmokti“, – dėl sutriuškinimo nesikrimto varžovų treneris Toonas van Helfterenas.

61 taškas – kol kas didžiausias taškų skaičius, praleistas į savo krepšį. Naujoji Zelandija mūsiškiams įmetė 58, Tunisas – 56, o Amerikos čempionė Venesuela – 53.

„Kai žaidi draugiškas rungtynes, apie taškus negalvoji. Bendrąja prasme rungtynės su Venesuela atnešė daugiau džiaugsmo. Pristigo nusiteikimo, o su tuo reikia kovoti, nes dar per anksti: daug darbo laukia. Be to, ir trenerių štabas per daug eksperimentavo – norėjome pasitikrinti“, – rungtynes vertino 61-erių specialistas iš Lietuvos.

16 kandidatų savo dispozicijoje šiuo metu turintis J. Kazlauskas nusprendė šį kartą išsiversti be vieno rezultatyviausių žaidėjų Ado Juškevičiaus (vid. 13 tšk.), geriausiai dėl kamuolių kovojančio Antano Kavaliausko (vid. 7,7 atk. kam.), sekmadienį čiurną kryptelėjusio Renaldo Seibučio ir tik šeštadienį iš Niujorko sugrįžusio naujai iškepto Niujorko „Knicks“ nario Mindaugo Kuzminsko pagalbos.

Artimiausiu metu vairininkas „ačiū“ turėtų ištarti dviem žaidėjams – į turnyrus išvykoje važiuos 14 krepšininkų. Vis tik po šių eksperimentinių rungtynių J. Kazlauskui kilo daugiau klausimų nei atsakymų.

„Noriu pabandyti jį ir penktoje, ir ketvirtoje pozicijoje, – Domanto Sabonio, prametusio visus 4 tritaškius, bet atkovojusio net 12 kamuolių, rotaciją aiškino specialistas. – Bandėme ir su dviem įžaidėjas rungtyniauti, kad pagreitinti žaidimą – neblogai pavyko. Kai Girdžiūnas žaidžia atakuojančio gynėjo pozicijoje – daug geriau: patiems dabar galvą susuko – reikės į tuos klausimus atsakyti.“

Nemaži debesys ėmė kauptis ir virš Europos vicečempiono Artūro Milaknio galvos. Snaiperis į olandų krepšį pataikė tik 1 tritaškį iš 4, o per tris mačus – vos 2 iš 12.

„Daug dalykų kelia nerimą. O dėl Milaknio, tai jis naujoje komandoje turėjo ne per daug žaidimo laiko, todėl jam labiausiai trūksta ritmo“, – 30-mečio pasirodymą analizavo J. Kazlauskas.

Kitas rungtynes lietuviai žais jau ketvirtadienį Kėdainiuose prieš Baltarusijos krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (226)