„Jie apgynė savo aikštės pranašumą, o dabar mūsų eilė tą padaryti. Kaip sakoma, serija neprasideda, kol nepralaimi namų rungtynių. Pirmas mačas buvo baisus, šiandienos akistata – taip pat ne ką geresnė, bet mes vis tiek nepasiduodame – rūbinėje nemačiau nei vieno žaidėjo, kuris būtų pasirengęs nuleisti rankas.

Galite mus užkasti, bet mes tikrai nepasiduosime. Niekas net netikėjo, kad mes taip toli nužygiuosime, todėl turime išlikti pozityvūs, tęsti savo darbus – jau ne kartą buvome priremti prie sienos, bet turime tikėti, kad galime atsitiesti. Jeigu netikėsi – tavo vieta ne krepšinyje“, – žurnalistų spaudimui nepasidavė „Raptors“ treneris.

84:115 ir 89:108 – tokie milžiniški skirtumai buvo pirmuose dviejuose mūšiuose „Quicken Loans“ arenoje.

Įdomu tai, kad „Raptors“ komandai tai buvo 16-os rungtynės per 34-ias dienas ir 9-os per pastarąsias 17-a dienų.

Savo ruožtu „Cavaliers“ šių metų atkrintamosiose varžybose dar nė karto nepralaimėjo. Pirmame etape L. Jameso vedami „kavalieriai“ 4-0 nugalėjo Detroito „Pistons“, o antrame – taip pat „sausai“ Atlantos „Hawks“ ekipą ir prieš šią seriją turėjo net 9 poilsio dienas.

„Jie užsidirbo tas laisvas dienas. Mes patys kalti, kad turėjome žaisti dvi sunkias serijas (4-3 palaužė tiek „Pacers“, tiek „Heat“ – Krepšinis.lt). Bet vėlgi tai nėra pasiteisinimas“, – sakė D. Casey.

0-2 atsiliekantys „dinozaurai“ namų „Air Canada Center“ aikštėje dabar žais du mačus iš eilės, bet ar juose jie sulauks Jono Valančiūno pagalbos – dar nėra aišku. 24-erių metų 213 cm ūgio lietuvis dešinės kojos čiurną kryptelėjo beveik prieš dvi savaites, tačiau vis dar nėra 100 proc. pasirengęs sugrįžti ant parketo.

„Jis tikrai nežais trečiose rungtynėse. Iki sugrįžimo jam dar toli. Komanda tikisi jo sulaukti ketvirtame mače, bet tai – tik viltingas noras“, – rungtynių Klivlande metu D. Casey mintis žiūrovams perteikė ESPN atstovas Mike'as Breenas.

Vis tik spaudos konferencijoje „Raptors“ strategas nebuvo toks kategoriškas.

„Aš tikrai nežinau. Grįšime į Torontą, kur jis atlieka reabilitaciją, ir pažiūrėsime, kokia jo savijauta. Šiandien jis jau atliko pratimus ant parketo, todėl pažiūrėsime“, – toną apie JV ateitį pakeitė D. Casey, anksčiau po mačų iškart konstatuodavęs, jog lietuvis neturi galimybių žengti į aikštę.

Atkrintamosiose varžybose iki nelemtos traumos J. Valančiūnas buvo tapęs vienu iš pačių svarbiausių „Raptors“ žaidėjų: vidutiniškai pelnydavo po 15 taškų, atkovodavo po 12,1 kamuolio bei blokuodavo po 1,4 metimo.

Likusių Rytų konferencijos finalo serijos rungtynių tvarkaraštis:

3 rungtynės – Toronte gegužės 22 d. 3.30 val. Lietuvos laiku
4 rungtynės – Toronte gegužės 24 d. 3.30 val. Lietuvos laiku
5 rungtynės* – Klivlande gegužės 26 d. 3.30 val. Lietuvos laiku
6 rungtynės* – Toronte gegužės 28 d. 3.30 val. Lietuvos laiku
7 rungtynės* – Klivlande gegužės 30 d. 3.30 val. Lietuvos laiku

* – jei prireiks

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)