Bet panašumų tarp šių dviejų Sabonių šeimos atstovų yra ir daugiau, o viena pagrindinių – skirtingi charakteriai aikštėje ir už jos ribų.

„Domantas mėgsta atsipalaiduoti, laidyti juokelius ir kvailioti kaip eilinis paauglys, – apie savo kambario draugą pasakojo Kyle'as Dranginis. – Bet aikštėje jis – visai kitas žvėris.“

Bet tos emocijos – ne dirbtinės, o tiesiog natūrali reakcija į įvykius aikštėje. Dėl šio bruožo jis itin primena savo tėvą, NBA „Šlovės muziejaus“ narį, A. Sabonį.

„Aš myliu krepšinį, todėl emocijos pratrūksta. Tikriausiai tai paveldėjau iš savo tėčio. Jis taip pat būdavo labai emocingas. Žmonės sako, kad aš jiems jį primenu“, – mintimis dalijosi 208 cm ūgio „buldogas“.

O charakteris už aiktelės ribų?

„Iš tikrųjų taip pat iš mano tėčio, – šyptelėjo jauniausiasis Sabonis. – Jis būdavo labai drovus, bet aikštėje tapdavo visai kitu žmogumi. Aš prie nepažįstamų žmonių taip pat esu drovus, bet viskas pasikeičia, kai naujais draugais galiu pasitikėti.“

Kol NBA ekspertai spėlioja, kuriuo šaukimu į stipriausią pasaulio krepšinio lygą jis bus pakviestas, ramusis lietuvis koncentruojasi svarbiausioms šios sezono NCAA kovoms.

Norėdamas su Gonzagos „Bulldogs“ ekipa prasibrauti į „Kovo beprotybę“, antrakursis sporto vadybos studentas su komandos draugais privalo triumfuoti šį savaitgalį vyksiančiame „West Coast“ konferencijos turnyre. Pirmoji komanda kelyje tikslo link – gimtojo Portlando „Pilots“.

Šių metų NBA naujokų biržoje jam prognozuojami įvairūs šaukimai: nuo 13 iki 26. Bet sprendimą, dalyvauti šioje loterijoje ar ne, D. Sabonis žada priimti tik vasarą.

„Apie tai dar negalvojau. Po sezono galbūt mano šeima apie tai man priims, bet šiuo metu galvoju tik apie šią komandą“, – patriotiškas „Bulldogs“ ekipai išliko lietuvis.

Debiutiniame savo sezone D. Sabonis NCAA rungtynėse vidutiniškai žaisdavo 21 minutę ir rinkdavo 9,6 taško bei 6,9 atkovoto kamuolio. Bet šiemet jis sužibo naujomis spalvomis. Tiesa, prie to labiausiai prisidėjo „centro“ iš Lenkijos Przemeko Karnowskio trauma.

Mūsiškis šiemet ant parketo praleidžia po 31 minutę, pelno po 17,2 taško ir po krepšiais sugriebia po 11,9 kamuolio. Pagal pastarąjį rodiklį D. Sabonis visoje NCAA lygoje užima 6-ą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)