D. Saboniui, kuris kiek netikėtai nusprendė nedalyvauti prestižinėje „NBA Combine“ stovykloje, prognozuojamas 6-20 šaukimas.

Po antradienio vakarą vykusios loterijos paaiškėjo pirmų 14-os šaukimų savininkai, todėl krepšinio analitikas K. Ybanezas nusprendė pasvarstyti, kurioms iš šių komandų būtų patrauklus talentingasis 211 cm ūgio puolėjas iš Lietuvos.

Naujojo Orleano „Pelicans“ (6 šaukimas)

Sabonis galėtų tapti intriguojančiu „Pelicans“ pastiprinimu. Jo gynybinius, trumpų rankų ir krepšio saugojimo trūkumus pridengtų žaidimas poroje su Anthony Davisu. Atstovaudamas Gonzagos universitetui Sabonis jau įrodė, kad be didesnių sunkumų gali rungtyniauti kartu su kitu aukštaūgiu, o tiek jis, tiek Davisas turi gebėjimų, kurie papildytų vienas kito trūkumus.

Denverio „Nuggets“ (7 šaukimas)

„Nuggets“ jau turi solidžią aukštaūgių grupelę, kurią sudaro Kennethas Fariedas, Danilo Gallinari, Jusufas Nurkičius ir Nikola Jokičius. Tačiau Gallinarį pastaraisiais metais kankino begalė traumų, dėl kurių per tris sezonus jis sužaidė tik 112 iš 246 rungtynių. Jokičius ir Nurkičius yra vis dar labai jauni, bet kartu su nuo suolo kylančių Saboniu galėtų tapti didžiule jėga po krepšiu. Bent jau netolimoje ateityje. Sabonio įsigijimas taip pat suteiktų Denverio komandai lankstumo siekiant iškeisti Fariedą ir už tai gauti patikimą ir pataikyti galintį sunkųjį krašto puolėją. Nors vietos sirgaliai tikrai neapsidžiaugti dėl pastarojo išvykimo.

Toronto „Raptors“ (9 šaukimas)

Žvelgiant į „Raptors“ komandos ilgalaikę ateitį, jai desperatiškai reikalingas sunkusis krašto puolėjas. Sabonis puikiai tiktų šiai ekipai, nes jis jau pasirengęs debiutui NBA, o „Raptors“ tikslas šiuo metu nėra iš naujo lipdyti komandą. Torontas gali teikti pirmenybę žaidimą išplėsti galinčiam aukštaūgiui, kuris sudarytų galingą porą su Jonu Valančiūnu, o aš spėju, kad Sabonis neprieštarautų žaisti kartu su savo komandos draugu nacionalinėje rinktinėje.

Jonas Valančiūnas

Fynikso „Suns“ (13 šaukimas)

„Suns“ priklauso du TOP-14 šaukimai, o šiuo kvietimu jie turėtų užpildyti taip trūkstamą spragą po krepšiu, jeigu nesugalvos išmainyti savo šaukimo. „Suns“ vasarą bandė prisivilioti LaMarcusą Aldridge'ą, taip tik įrodydami, kad nori užpildyti sunkiojo krašto puolėjo poziciją. Alexas Lenas yra vienintelis komandos aukštaūgis, kuriam yra mažiau nei 30 metų, o Sabonis galėtų tapti puikiu papildymu. „Suns“ turi gerų žaidėjų grupelę, bet šiame sezone buvo toli nuo atkrintamųjų. Sabonio įsigijimas galėtų tapti tuo postūmiu link geriausių Vakarų konferencijos komandų aštuntuko, o pačiam lietuviui šis klubas taip pat būtų gera karjeros stotelė.

Čikagos „Bulls“ (14 šaukimas)

2015-2016 sezone „Bulls“ komanda visiškai subliuško. Atleisdama vyriausiąjį trenerį Tomą Thibodeau ji prarado savo jėgą tiek puolime, tiek gynyboje ir atrodė tarsi senukų šutvė, kuriems langas į viršūnę užsivėrė. Pau Gasolis ir Joakimas Noah yra laisvieji agentai, o Tajus Gibsonas sutartį turi tik vienam sezonui. Nors Čikagos ekipa turi jaunus aukštaūgius Nikolą Mirotičių ir Bobby Portisą, tačiau nei vienas iš jų į žaidimą neįneša tokios jėgos ir tokios meistriškos kovos dėl atšokusių kamuolių kaip Sabonis. Lietuvis negalėtų „Bulls“ suteikti taip reikiamos krepšio apsaugos, ypatingai, jeigu Noah nepratęs sutarties, bet jis atitinka kitus komandos kriterijus. Taip pat reikėtų pažymėti, kad „Bulls“ vadovai mieliau renkasi saugius šaukimus iš garsių ir pergales skinančių organizacijų, o tai Sabonį paverčia idealiu kandidatu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)