Praėjusią naktį Toronto „Air Canada Centre“ arenoje užfiksuotas nedažnas įvykis. Vilkėdami skirtingų komandų marškinėlius ant parketo per NBA rungtynes pasirodė J. Valančiūnas ir D. Motiejūnas, o dviejų aukštaūgių žaidimą iš tribūnos stebėjo pasiruošimą Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms planuojantis J. Kazlauskas.

25-erių D-Mo, šį sezoną ne savo noru įsisukęs į skandalingą mainų tarp Hjustono „Rockets“ ir Detroito „Pistons“ istoriją, prieš rungtynes nekantriai laukė susitikimo su savo bičiuliu.

Užbaigęs tradicinę ir ilgą savo pasirengimo rungtynėms rutiną, „Rockets“ aukštaūgis atsisėdo ant „Raptors“ suoliuko palūkėti savo „brolio“ Jono, kaip jį pakrikštijo JAV žiniasklaida.

Nors D. Motiejūnas NBA rungtyniauja jau ketvirtą sezoną, du lygos lietuviai aikštėje akis į akį susitinka labai retai. Dėl šios priežasties kiekvienas susitikimas tampa išskirtiniu.

„Pirmaisiais metais, prieš komandoms susitinkant, aš buvau atsidūręs NBA Plėtojimosi lygoje, o vėlesniais metais – traumuotas. Todėl tarpusavyje žaidėme vos keletą sykių, – sakė D. Motiejūnas. – Visgi mums smagu žaisti, kai esame po viena vėliava rinktinėje, o kai esame varžovai – įdomu būti priešingose barikadų pusėse.“

Nors D. Motiejūnas „Rockets“ gretose vidurio puolėjo pozicijoje žaidžia retai, kadangi ją užima Dwightas Howardas ir Clintas Capela, lietuvis dar prieš mačą žaidėjo išnaudoti kiekvieną progą tiesiogiai susikauti su savo bičiuliu.

„O, aš tikrai pasinaudosiu šia galimybe“, – juokėsi D-Mo, ir tai padarė jau pačioje mačo pradžioje. Abu lietuviai pasirodė starto penkete, o jau netrukus D. Motiejūnas puolime suklaidino J. Valančiūną ir išprovokavo argentiniečio Luiso Scola pražangą.

Kad susitikimo su Donatu labai laukė, neslėpė ir J. Valančiūnas.

„Aš laukiau progos pažaisti su juo, pamatyti jį. Donatas – puikus žaidėjas. Labai gaila, kad patyrė tą nugaros traumą. Labai tikiuosi, kad jis greitai atgaus buvusią sportinę formą ir išvengs kitų sveikatos problemų. Apskritai manau, kad jis jau dabar yra sveikas“, – pažymėjo 23-erių lietuvis.

Netrukus J. Valančiūnas prisiminė ir tai, dėl ko į JAV išskrido treneris J. Kazlauskas.

„Linkiu Donatui kuo nuoširdžiausios sėkmės ir viliuosi susitikti nacionalinėje rinktinėje“, – pažymėjo Jonas.

Ar šiam palinkėjimui bus verta išsipildyti, atsakyti nelengva. D. Motiejūnas kol kas pats nežino, ar galės padėti komandai žaisti Rio de Žaneire – vasarą jis taps laisvuoju agentu ir bandys pasirašyti naują kontraktą. Taip taip pat jis planuoja individualiai padirbėti stiprindamas savo nugarą.

„Viso šio proceso aš nekontroliuoju. Pamatysime, kaip viskas klostysis, nes išgyventi teko labai daug. Iš tikrųjų niekas nežino, kaip viskas bus ateityje“, – pripažino D-Mo.

Tarpusavio rungtynėse „Rockets“ iškovojo gana netikėtą pergalę 113:107. Antrojo kėlinio viduryje svečiai atsiliko 18 taškų (31:49), tačiau sugebėjo likviduoti atsilikimą ir perimti iniciatyvą.

J. Valančiūnas aikštelėje praleido 28 minutes, per kurias pelnė 12 taškų (5/9 dvitaškiai, 2/2 baudos), atkovojo 10 kamuolių, blokavo 3 metimus, kartą suklydo, 3 sykius prasižengė ir gavo du blokus.

Tuo metu D. Motiejūnas per 20 minučių įmetė 4 taškus (1/3 dvitaškis, 0/2 tritaškiai, 2/4 baudos), atkovojo 4 kamuolius

Kovo 26 d. abu lietuviai vėl stos vienas prieš kitą Tąsyk NBA reguliariojo sezono mačas jau vyks Hjustono arenoje.

J. Valančiūno žaidimo epizodai:

D. Motiejūno žaidimo epizodai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)