Kartais būdavo tiesiog šlykštu. Mes kritome, bandėme keltis, kovojome, tačiau visas sezonas buvo blogas. Pasistengsiu būti geresniu žaidėju ateinančiais metais.
Jamesas Hardenas
Nors J. Hardenas buvo rezultatyviausias mačo žaidėjas, pagrindinės NBA legendos kritikos strėlės skriejo būtent į „Rockets“ lyderį.

Jamesas Hardenas – neįtikėtinai geras žaidėjas puolime, bet... Nesu įsitikinęs, kad norėčiau kartu su juo žaisti. Kai rungtyniauji „Warriors“ gretose, tu jautiesi komandos dalimi ir gali tikėtis sulaukti perdavimo. Lygiai taip pat su „Spurs“ – tai dvi geriausios komandos. Bet žaisti su Hardenu tikrai nebūtų smagu. Garantuoju, kad nenorėčiau vaikščioti į treniruotes kiekvieną dieną ir tik žiūrėti, kaip jis driblinguoja bei atlieka prasiveržimą arba paleidžia tritaškį. O tai kam aš tada ten reikalingas?

Jie gali sakyti, kad nori žaisti žemu penketu ir mesti tritaškius, bet taip tu niekada nepajusi žaidimo ritmo. Trevoras Ariza buvo vienas geriausių tritaškių metikų visoje NBA, o dabar jo statistika – viena blogiausių. Bet jis nekaltas, nes jis paprasčiausiai niekada negali pajusti ritmo, kai gavęs kamuolį pats nustemba.

Jamesas Hardenas turi pasižiūrėti į veidrodį ir paklausti savęs: kaip aš galiu tapti geresniu? Visi žaidėjai visuomet galvoja, kad kalti kiti. Bet kai esi geras žaidėjas, tavo darbas yra silpnesnius žaidėjus paversti geresniais. Juk lengvai galima kiekvieną vakarą žengti ant parketo ir pelnyti 30 taškų, bet geriausio komandos žaidėjo užduotis yra į žaidimą įtraukti ir kitus žaidėjus“, – itin taikliai pastebėjo 53-ejų metų buvęs krepšininkas.

Taip, J. Hardenas pastarosiose rungtynėse pelnė 35 taškus (12/23 metimai iš žaidimo), bet be jo dviženkliu taškų skaičiumi pasižymėjo vienintelis Michaelas Beasley (11 tšk.), pakilęs nuo atsarginių žaidėjų suolelio.

O štai likę keturi starto penketo žaidėjai, tarp kurių buvo ir Donatas Motiejūnas, kartu surinko vos 19 taškų (!).

Sutriuškinimas 33 taškų skirtumu buvo tobulas šio „Rockets“ sezono atspindys. Kodėl? Todėl, kad būtent su „Warriors“ Hjsutono ekipa praėjusį pavasarį grumėsi NBA Vakarų konferencijos finale.

Jeigu lygos čempionai per vasarą žengė dar vieną žingsnį į priekį, tai „raketos“ akivaizdžiai – net kelis atgal.

Galima prisiminti ir J. Hardeno elgesį po lemiamo metimo, kurį jis pataikė vienintelėse laimėtose serijos su „Warriors“ rungtynėse. Kol kiti Hjustono ekipos nariai lediniais veidais stebėjo įvykius aikštėje, pirmasis pasveikinti snaiperio pribėgo Donatas Motiejūnas. Kuo tai baigėsi? Arogancija spinduliuojantis J. Hardenas lietuvį tiesiog atstūmė.

Kaip rašo JAV žiniasklaida, tarpsezoniu Hjustono klubas apskritai turėtų iš esmės pasikeistį. Komandą greičiausiai paliks Dwightas Howardas, visą sezoną konfliktavęs ne tik su J. Hardenu, bet ir su kai kuriais kitais ekipos žaidėjais. Klubo savininkai planuoja įvertinti ir visos „Rockets“ administracijos bei kolektyvo vairą sunkiu metu perėmusio trenerio J. B. Bickerstaffo darbą.

Pats. J. Hardenas pripažįsta, kad pastarasis sezonas nebuvo geras nei jam, nei komandai.

„Buvo sunkūs metai, sunkūs metai. Manau, kiekvienam žaidėjui, kiekvienam geram žaidėjui reikia tai pergyventi. Kartais būdavo tiesiog šlykštu. Mes kritome, bandėme keltis, kovojome, tačiau visas sezonas buvo blogas. Pasistengsiu būti geresniu žaidėju ateinančiais metais“, – aiškino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)