Tai, kad meras moka žaisti krepšinį, įsitikinau pakvietęs jį pamėtyti kamuolį vienoje Vilniaus krepšinio aikštelių. R. Šimašius pasižymi solidžiu driblingu, neblogai pataiko iš įvairių distancijų.

Kalbėjomės ketvirtadienį. Sostinės vadovas nematė pirmųjų „Betsafe-LKL“ čempionato finalo rungtynių tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“. Jis neliūdi dėl vilniečių nesėkmės. Žalgiriečių pergalė jo nenustebino.

„Taip, Kaunas jau daug metų dominuoja Lietuvos krepšinyje. Šiame mieste „Žalgiriui“ skiriamas milžiniškas dėmesys. Visas Kaunas labai smarkiai koncentruojasi į krepšinį. Vilniuje taip nėra. Esu patenkintas, kad „Rytas“ šį sezoną, kai pasikeitė treneriai, labai pagerino žaidimą“, – dėstė pašnekovas, kurio vadovaujama Vilniaus miesto savivaldybė dabar yra didžiausia „Ryto“ klubo dalininkė.

Garsus verslininkas Gediminas Žiemelis yra pareiškęs, kad sostinėje kurs naują krepšinio klubą.

 „Gerai, jei Vilniuje atsiras nauja krepšinio komanda. Konkurencija visada naudinga. Tiesa, labai svarbu, kad naujasis klubas nežaistų VTB Vieningoje lygoje“, – samprotavo R. Šimašius, manantis, jog ši lyga yra politinis Kremliaus projektas.

Išsamus pokalbis su R. Šimašiumi – autorinėje V. Čeponio laidoje „Čepas veža“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)