„Aišku, kad sirgome už Lietuvą – mes juk lietuviai. Pritrūko sėkmės šį kartą, bet namuose merginos laimės 12 taškų skirtumu“, – Rimvydo Samulėno auklėtinių pralaimėjimą (62:65) komentavo ir atsakomosios dvikovos rezultatą spėjo Nauris.

„Reikėjo latvėms dovaną įteikti. Dabar visi prieina ir bent rankas paspaudžia, o kai Rygoje vyko Europos vyrų čempionatas, visa federacija pikta buvo“, – šmaikštaudamas Lietuvos rinktinės pergalę prieš latvius (68:49) prisiminė Normundas.

Nors Lietuvos sirgaliams galimybių įsigyti bilietus nebuvo, pakvietimus į areną broliams parūpino LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Jau po paros Maciai Vilniaus „Siemens“ arenoje stebėjo LKL grandų mūšį, o sausio viduryje jie planuoja išvyką į Londoną, kuriame NBA rungtynes turėtų žaisti Jonas Valančiūnas.

Rugsėjį Latvijos sostinėje broliai Maciai įrengė fanų zoną Lietuvos sirgaliams, o artėjančią vasarą Rio de Žaneire taip pat ketina suvienyti visus Lietuvos krepšinio mylėtojus.

„Su Sėkla (sirgalių vadas Tomas Balaišis – Krepšinis.lt) susiskambinome ir susitarėme, kad norime vykti kartu. Bet žadame pirmiau į San Paulą nuskristi ir susitikti su ten gyvenančia lietuvių bendruomene. Jau susirašėme su San Paulo konsulu ir rengiame projektą, kad visi fanai galėtų ten nuvykti. Mūsų turėtų būti apie 300. Gal net daugiau“, – planais apie išvyką į olimpines žaidynes dalijosi Nauris.

Tiesa, tai vienintelės aukščiausio lygio krepšinio varžybose, kuriose broliams leidžiama lankytis. 2013 metais, vos praėjus mėnesiui po Lietuvos pilietybės įgijimo, Maciai „pasižymėjo“ po Kaune vykusių Eurolygos rungtynių: Nauris į veidą trenkė Madrido „Real“ žvaigždei Rudy Fernandezui.

Abu mušeikos tąkart buvo gerokai įkaušę, o „Žalgiris“, iš Eurolygos gavęs 25 tūkst. eurų baudą, uždraudė Maciams lankytis arenoje. Pati lyga – į visus ULEB organizuojamus renginius.

„Mūsų išvis į areną neįleidžia – nei į krepšinį, nei į koncertus – uždarė mums su broliu į ją visas duris. Bet Paulius Motiejūnas („Žalgirio“ direktorius – Krepšinis.lt) sakė, kad kai atiduosime skolą, draudimas bus atšauktas“, – pasakojo Normundas.

Savo kūnus Lietuvos krepšinį šlovinančiomis tatuiruotėmis išmarginę dvyniai šią sumą surinkti siekia jau dvejus metus. Bet panašu, kad projektas galiausiai pajudėjo iš vietos. Bent jau taip sako jie patys. Nuo gruodžio mėnesio viso pasaulio krepšinio sirgaliai į paramos fondą „Braliukai“ galės aukoti pinigus.

„Iki Kalėdų esame pasirengę surinkti tuos 25 tūkst. eurų. Parengėme projektą ir visi fanai sakė, kad mus palaikys: net ir JAV ar Anglijoje“, – žadėjo Normundas.

Pinigus Maciai bandė surinkti patys, bet jų sukurta sūrio ir alaus linija „Braliukai“ didelio pelno kol kas dar neatnešė, todėl jie tikisi sirgalių paramos ir „Žalgirio“ vadovų atleidimo.

„Po to įvykio su Fernandezu sulaukėme „Žalgirio“ fanų palaikymo, todėl žiūrėsime, kaip mums seksis. Viskas Dievo rankose, bet galvoju, kad tikrai galime surinkti“, – lietuvių meile krepšiniu neabejojo Normundas.

„Viskas bus gerai“, – broliui antrino Nauris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)