Tarp gausios krepšinio gerbėjų publikos buvo galima išvysti ir profesionalų bokso ringe Jungtinėse Amerikos Valstijose kovojantį Egidijų Kavaliauską. Kaunietis maloniai sutiko prieš Eurolygos rungtynes pabendrauti su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #ŽaliaBalta.

„Esu užsigrūdinęs kaunietis, tad Kauno iš širdies niekas man neištrauks. „Žalgirio“ taip pat. Tai mano vaikystės komanda. Kai tari žodį „Kaunas“, kartu būna ir „Žalgiris“, – kalbėjo Kaune užaugęs boksininkas.

Vaikystėje sportininkas ne tik boksavosi, tačiau ir su draugais gainiojo krepšinio kamuolį. Nors kovotojas pasirinko boksą, E.Kavaliauskas, gyvendamas JAV, neužmiršta nei krepšinio, nei Lietuvos. Puikiu to įrodymu tapo boksininko dvikova dėl NABF (Šiaurės Amerikos profesionalų bokso lygos) čempiono titulo, vykusi įsimintiną dieną Lietuvai – Vasario 16-ąją.

Tądien E. Kavaliauskas bokso ringe įveikė buvusį pasaulio čempioną iš Rusijos Davisą Avanesjaną ir tapo NABF lygos čempionu. Ringe E. Kavaliauskas kovojo apsivilkęs Lietuvos vėliavos spalvų šortus.

„Gyvendamas Jungtinėse Amerikos Valstijose labai išsiilgstu Lietuvos. Tikriausiai esu tas patriotas, kuriam Lietuvos žemė yra labai reikalinga. Kiekvieną kartą grįžus į Kauną tiesiog širdis atsigauna, – apie meilę Lietuvai kalbėjo boksininkas. – Sužinojus, kad kovosiu Vasario 16 dieną, Šimtmečio šventės dieną – didelę šventę visiems lietuviams, iškart derinau, kad mano kovos šortai būtų Lietuvos vėliavos spalvų, kad galėčiau skirti pergalę savo šaliai.“

Kaunietis pripažįsta, jog už Atlanto ne vienas jo kolega sportininkas ar kiti aplinkos žmonės žino, jog lietuviai gerai žaidžia krepšinį. Kartais savo žiniomis amerikiečiai nustebina ir patį E. Kavaliauską.

„Jie tikrai žino, kad mes gerai žaidžiame krepšinį. Galbūt jie nesidomi tuo per daug, bet žino, kad Lietuvos rinktinė yra pajėgi pasaulyje. Būna ir tokių žmonių, kuriuos sutinki „fitneso“ salėje, kurie nėra boksininkai ir teigia, jog žino Lietuvą. Man atsakius, kad jie tikriausiai Lietuvos nežino, pradeda vardinti Sabonio ir Ilgausko pavardes“, – šypsojosi E. Kavaliauskas.

Bokso ringe E. Kavaliauskas jau yra užsitarnavęs „Mean Machine“ arba lietuviškai – „Pykčio mašinos“ pravardę. Kaunietis tikina, jog tokią pravardę jis gavo iš gero kovos draugo, kuris pakrikštijo E. Kavaliauską vienos iš treniruočių metu.

„Už ringo ribų, taip, esu tikriausiai paprastas vaikis, bet ringe tenka būti „Mean Machine“, kuomet atsiskleidžiu kitokiame amplua. Pravardė atsirado tada, kai mano draugas, su kuriuo kartu gyvenome ir kartu sportavome, vienos treniruotės metu bandė pokštauti su manimi.

Buvau labai susikaupęs ir susikoncentravęs į treniruotę, kažką piktai atsakiau ir nenorėjau šnekėti. Taip draugas mane ir praminė „Mean Machine“ pravarde“, – smagią istoriją prisiminė E. Kavaliauskas.

Antrą kartą rungtynes „Žalgirio“ arenoje stebėjęs boksininkas dar prieš dvikovą teigė, jog Kauno „Žalgirio“ krepšininkai turėtų palaužti svečius iš Katalonijos.

„Tikiu, kad „Žalgiris“ laimės. Manau, kad taip ir bus. Visada palaikau „Žalgiriu“ ir tikiu į pergalę“, – pokalbio pabaigoje teisingai pergalę nujautė E. Kavaliauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)