„Esu laimingas, kad mano paskutiniais karjeros metais mane treniravo tokie treneriai kaip Xavi Pascualis, Željko Obradovičius.

Buvo labai įdomu stebėti jų darbą, ieškoti atsakymų, kodėl jie priimdavo vieną ar kitą sprendimą“, – Eurolygai kalbėjo Š. Jasikevičius, kuris 2014 metais krepšininko aprangą iškeitė į klasikinį kostiumą bei prisijungė prie „Žalgirio“ trenerių štabo.

Tai yra visai kas kita, kadangi pačiam teko pažinti aikštėje daugelį asmenybių, jų stiprybes ir silpnybes.
Šarūnas Jasikevičius

Anot Šaro, jo darbe privalumas yra tai, kad pats dar visai neseniai prakaitą liejo ant parketo ir dabar ruošia rungtynių planus prieš krepšininkus, su kuriais prieš keletą metų žaidė kartu.

„Tai yra visai kas kita, kadangi pačiam teko pažinti aikštėje daugelį asmenybių, jų stiprybes ir silpnybes“, – teigė „Žalgirio“ vairininkas.

„Esi atsakingas už daugelį dalykų, turiu omeny keliones, bendravimą su žiniasklaida, viešbučiai, maistas, dėmesys sirgaliams. Turi būti pasiruošęs atsakyti į daugelį klausimų vadovaudamas komandai. Spaudos konferencijose turi pagrįsti žaidimo planą, paaiškinti pasirinktus sprendimus.

Trenerio darbas reikalauja kur kas daugiau lyginant su žaidėjų atsakomybėmis“, – apie savo darbo virtuvę kalbėjo Š.Jasikevičius.

„Paprastai rungtynėms esi paruošęs kelis planus. Jeigu pirmas nesuveikė, tada imiesi plano B, jei reikia – ir plano C.

Jeigu ir planas C nepadeda, tikriausiai mes esame nepakankamai geri tą vakarą. Tada turi tik eiti į priekį ir koncentruotis kitai kovai“, – teigė Š. Jasikevičius.

„Visada yra nerimas dėl to, ar visi suplanuoti dalykai pavyks, tačiau viskas pasikeičia prasidėjus rungtynėms. Tai pasimiršta, o tu pasineri į įvykių sūkurį, galvoji apie atakas ir stengiesi žaidėjams suteikti svarbiausią informaciją, ypač atsarginiams, kad jie nedarytų tokių pačių klaidų.“

Anot Š. Jasikevičiaus, sau jis susikuria didžiulį spaudimą, koks tik įmanomas, taip pat išsikelia pačius didžiausius tikslus.

„Bandau įrodyti savo žaidėjams, jog išorinis spaudimas nėra toks svarbus, viskas priklauso nuo to, kiek pats save stumi į priekį, – savo mąstymą atskleidė „Žalgirio“ strategas.

Pasak Šaro, nėra vieno teisingo kelio, kaip tapti geru treneriu, nes tai – niekada nesibaigiantis tobulėjimo procesas.

„Reikia suprasti, kad viskas susideda ne iš tik žinių, bet ir iš to, kaip tu sugebi jas perduoti žaidėjams“, – Eurolygos svetainei kalbėjo Š. Jasikevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)