Vos vieną taškelį pirmame serijos mače pelnęs Paulius Jankūnas ant „Cido“ arenos parketo žengė norėdamas išpirkti kaltę. „Žalgirio“ kapitonas pelnė pirmuosius 7 komandos taškus, be klaidų abukart atakavęs iš dviejų ir sykį iš trijų taškų zonos.

Per daug Šaro nevargintas P. Jankūnas po pirmo kėlinio savo kraityje turėjo 11, o po dviejų – net 20 taškų. Tačiau net ir čempionų senbuvio šou neleido Kauno ekipai lengviau atsikvėpti – į kiekvieną menką spurtą sureagavęs „Lietkabelis“ alsavo į nugaras – 38:41.

Nors po pertraukos žalgiriečiai greitai spurtavo 6:0 ir įgijo devynių taškų persvarą, šeimininkai sukandę dantis mažino atsilikimą, o po Darjušo Lavrinovičiaus šūvio iš toli rezultatas tapo lygus (49:49).

Prie šeimininkų spurto „prisidėjo“ ir Šaras – už per daug emocingai teisėjams reiškiamas mintis buvo nubaustas technine pražaga.

„Žalgirio“ vežimą ir toliau traukė tas pats Edgaro Ulanovo ir P. Jankūno tandemas, karts nuo karto apie save primindavo ir kiti žalgiriečiai, tačiau kur kas daugiau ginklų rado Kazys Maksvytis. „Lietkabelio“ komandoje taškus rinko ir Mindaugas Lukauskis, ir Benas Madgenas, ir Žygimantas Janavičius.

Lemiamais momentais prabilo ir broliai bei Lorenzo Williamsas. Ketvirtam kėliniui artėjant link pabaigos po Darjušo dvitaškio šeimininkai dar kartą atstatė svarstykles (69:69). O pajutęs žalio kraujo skonį du mirtinus dūrius iš toli paleido ir pirmą kartą mače rezultatą savo komandos naudai persvėrė „Lietkabelio“ kairiarankis amerikietis – 79:76.

Per likusių 39 sek. dramą Panevėžio ekipos žaidėjas vienas po kito sėdosi ant suolo dėl išnaudoto pražangų limito, tačiau aikštėje likę krepšininkai prieš čempionus atsilaikė baudų metimų loterijoje ir išlygino LKL finalo serijos rezultatą 1-1.

„Labai daug pramesta iš po krepšio, labai daug pramesta baudų – antrose rungtynėse virš 10. Pirmame mače skirtumas buvo 6 taškai, dabar – 3, todėl tiek pramestų baudų metimų yra labai daug. Pramesti metimai iš po krepšio. Pirmose rungtynėse iš po krepšio prametėme 8 kartus – tada nurašėme ritmo praradimui. Bet reikia galvoti apie mentalitetą – mes neiname dėti iš viršaus, mes einame įmesti. Vis dėl to reikia suaugti kai kuriais momentais, nes žaidžia tik pora žaidėjų.

Aš jau sakiau, kad po Eurolygos mūsų lygis labai krito ir aš paprasčiausiai nesugebėjau sumotyvuoti žaidėjų. LKL galbūt kai kuriems nėra svarbus, mūsų žiūrovams jis nėra svarbus. Žaidžiame prieš rimtą komandą, kuri jau eilę mėnesių žaidžia gerą krepšinį – paprastą, efektyvų. Prieš juos yra sunku žaisti. Bet ne tame esmė: sudėkite pramestus metimus iš po krepšio, 10 netaiklių baudų ir 17 klaidų – mūsų įžaidėjai visai nevaldo komandos jau antras rungtynes. Nenoriu nieko konkrečiai išskirti, bet reikia komandą valdyti. Tai visą sezoną buvo mūsų jėga, o dabar to neturime.

Eilę metų laimėti LKL yra sunku. Galbūt jiems jau nusibodo?“, – retoriškai klausė Šarūnas Jasikevičius.

„Mes turime labai daug žaidėjų, kurie neturi LKL žiedo, o žaidžia tie, kurie turi“, – pabrėžė treneris, kalbėdamas apie 10 kartų čempionu jau tapusį P. Jankūną ir du titulus turintį E. Ulanovą. Jie kartu sudėjus pelnė net daugiau nei pusę komandos taškų – 45.

Jiems geriausiai talkino 13 taškų įmetęs Kevinas Pangosas, tačiau daugiau nė vienas kitas krepšininkas nesurinko dviženklio skaičiaus. Ir nors iš žaidimo bendras žalgiriečių pataikymas buvo 51 proc., tačiau daugelį metimų jie prametė iš itin patogių padėčių.

Galbūt žaidėjus blaško nuolatinės kalbos apie galimą Šaro persikėlimą į „Barcą“ ar mintys apie tolimesnius karjeros vingius?

„Gandus komentuoti yra absurdiškas dalykas: jų buvo ir bus. Finalai, finalai – visų pirma iš manęs turi būti koncentracija finalams, paruošimas komandos, ko aš nesugebu. Aš nesugebu jų motyvuoti“, – į kalbas nesileido žalgiriečių vairininkas.

„Žalgiris“ Panevėžyje suklupo jau net trečią kartą šiame sezone. Atsitiesti po šios nesėkmės ir LKL finalo serijos rezultatą savo naudai čempionas galės šeštadienį namų aikštėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)