Šį kartą rubrikoje apžvelgiama vienos tituluočiausios Lietuvos krepšininkės bei geriausios šalies įžaidėjos titulą pelniusios Rimos Valentienės karjera, kuri trunka beveik du dešimtmečius.

Vos 170 centimetrų ukmergiškę į krepšinį pastūmėjo tėvai – mama krepšinio trenerė Nijolė Vadapalienė bei tėtis, taip pat treneris, Rimas Vadapalas. Pirmoji profesionali krepšinio komanda, kurioje debiutavo R. Valentienė, buvo Vilniaus „Lietuvos telekomas“, kuriame savo karjerą krepšininkė pradėjo 1998 metais.

Nuo 1997 metų R. Valentienė atstovavo Lietuvos moterų krepšinio rinktinei ir buvo viena jos lyderių bei pagrindinė komandos atakų organizatorė.

Su jau minėtu sostinės klubu R. Valentienė pasiekė ir didžiausią savo karjeros laimėjimą – iškovojo Eurolygos bronzos medalį 2005 metais. Viename interviu įžaidėja yra teigusi, kad būtent šis apdovanojimas jai yra pats svarbiausia. Po sėkmingo pasirodymo Eurolygos turnyre R. Valentienė sulaukė ir tuometinio šalies prezidento Valdo Adamkaus dėmesio. Už nuopelnus Lietuvai V. Adamkus krepšininkei įteikė Riterio kryžiaus ordiną.

Šiuo metu šalies pirmenybių čempione su „Utenos“ komanda esanti R. Valentienė tokiu titulu per savo karjerą galėjo džiaugtis jau penkiolika kartų. Krepšininkė trylika sezonų iš eilės nuo 2003 metų yra tapusi LMKL čempione. LMKL auksu R. Valentienė pasipuošė vilkėdama Vilniaus „Lietuvos telekomo“, Vilniaus TEO, Kauno „Viči-Aisčių“, Vilniaus „Kibirkšties“ ir „Utenos“ marškinėlius. 2010 metais R. Valentienė atstovavo ir Cėsių „Cesis“ (Latvija) komandai bei tapo kaimyninės šalies čempione. Būtent Latvijos komanda buvo vienintelė, kurioje tituluota Lietuvos krepšininkė ragavo legionierės duonos.

Per ilgametę karjerą įžaidėja taip pat 13 kartų tapo Baltijos lygos čempione bei daugkartine Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės laimėtoja. Praėjusiais metais LKF taurę R. Valentienė kėlė būdama „Utenos“ komandos kapitone.

Taiklūs tolimi metimai – tai R.Valentienės vizitinė kortelė, o įdomią metimo trajektoriją veikiausiai atskirtų kiekvienas krepšinio sirgalius. Snaiperės vardą R. Valentienė yra pateisinusi ir LMKL tritaškių konkursuose. Taikliausios tritaškininkės konkursą 170 cm krepšininkė yra laimėjusi 2004, 2007 ir 2010 metais. 2009 metais LMKL „Žvaigždžių dienoje“ ukmergiškė laimėjo ir kiek netradicinį konkursą – tapo taikliųjų duetų čempione.

2011 metais R. Valentienė buvo išrinkta ir geriausia Lietuvos krepšininke bei aplenkė tokias konkurentes kaip Aušrą Bimbaitę, Sandrą Linkevičienę bei Gintarę Petronytę. Tiesa, 2011 metai krepšininkei itin sėkmingi nebuvo. Būtent tais metais R. Valentienė prarado šansą su šalies moterų rinktine patekti į olimpines žaidynes, o tuo metu jos atstovaujamos „Viči-Aistės“ sunkiai skynėsi kelią į Eurolygos olimpą.

2011 metais R. Valentienė pasižymėjo įspūdingu tritaškiu metimu Eurolygoje, kurį krepšinio aistruoliai mena ir iki šių dienų. Fantastišką tritaškį paskutinę rungtynių sekundę pataikiusi snaiperė „Viči-Aisčių“ ekipai padovanojo įspūdingą pergalę rezultatu 73:72 prieš vienas iš turnyro favoričių – Valensijos „Ros Casares“ krepšininkes. Tą vakarą R. Valentienė pataikė visus tris mestus savo tolimus metimus ir prie pergalės prisidėjo 9 taškais.

Praėjęs sezonas 37 metų krepšininkei tapo ypatingu. Ilgametę patirtį sukaupusi žaidėja sulaukė „Utenos“ stratego Alfredo Vainausko pasitikėjimo ir tapo jo asistente. Trenerės patirtį kaupianti R. Valentienė esant reikalui pavaduoja ir vyriausiąjį trenerį – veda treniruotes bei vadovauja komandai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)