„Norėjau pasveikinti varžovus su pergale ir atsiprašyti susirinkusių žiūrovų bei padėkoti savo žaidėjams už kovą iki galo, – po nesėkmės sakė „Lietuvos ryto“ treneris A. Jasilionis. – Roma nepasistato per naktį“, – pridėjo jis.

Paskutinę pergalę „Siemens“ arenoje vilniečiai iškovojo 2014 metų birželio 11 dieną, kuomet kovoje dėl LKL bronzos be vargo pranoko „Prienų“ komandą.

Praėjusiame sezone ši arena krepšinio kovų nematė, o šiemet čia suklupta visus keturis sykius – Europos taurės prieš Stambulo „Bešiktaš“, Saratovo „Avtodor“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“ vyrus, o sekmadienį ir LKL mačą Kauno „Žalgiriui“.

Nors visi tikėjosi, kad pragariškas sezono startas namuose galiausiai baigsis, vilniečiams teko nuryti dar vieną karčią piliulę. Vengrijos čempionai ne tik neatrodė taip beviltiškai kaip pirmame mače (89:65), bet ir startavo itin galingai – vos per 1:48 min. jie surengė spurtą 10:0 ir privertė A. Jasilionį prašyti minutės pertraukėlės.

„Visi tikrai buvo pasiruošę ir ėjo kovoti, bet esame tokios formos, kokios esame“, – dėl nenusiteikimo saviškių kaltinti nedrįso jaunasis strategas.

„Davai, gynyba, ė“, – saviškius ragino A. Jasilionis. Bet ir tai nepadėjo – varžovai per pirmąsias 20 minučių tritaškius metė kosminiu taiklumu (10/13 – 76%) ir turėjo 9 taškų pranašumą – 45:54.

„Nesvarbu, ar laimime, petis į petį einame“ – kai trečio kėlinio pabaigoje skirtumas siekė net 15 taškų (59:74), skandavo žiūrovai. Atrodė, kad jie vėl išvys beviltišką pralaimėjimą. Bet Marius Runkauskas pataikė du tolimus metimus, vieną pridėjo Nicolas Laprovittola ir visa intriga persikėlė į lemiamas minutes – 70:76.

Artūro Gudaičio galingas dėjimas parodė, kad ant parketo šeimininkai žengė su dar didesne energija. Nors „Olaj“ ir toliau žudė skausmingais metimais iš toli, bendromis jėgomis LKL vicečempionai laikėsi nagais įsikibę į varžovus (85:87 ir 94:96).

Likus žaisti 8 sekundes komandas skyrė 3 taškai (96:99), Nicolas Laprovittola pataikė iš toli, o A. Gudaitis išrašė varžovui bloką ir vilniečiai džiūgavo. Pratęsimas?

Deja, ne. Gynėjas iš Argentinos akivaizdžiai mynė liniją, todėl teisėjas įskaitė dvitaškį. Tačiau to žaidėjai nepastebėjo ir nesusipratimas vėl virto pralaimėjimu.

„Pastebėjome, bet nespėjome atlikti pražangos“, – atkirto 33-ejų strategas.

Komanda, kuri iki šiol per mačą rinkdavo vos po 72,83 taško, Vilniuje jų įmetė net 99 (!).

„Sunku pasakyti. Reikia analizuoti žaidimą. Bandėme dvi gynybos sistemas, bet nei viena neveikė“, – paaiškinimo dėl skylėtos gynybos nerado A. Jasilionis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)