Po dviejų kėlinių 36:29 pirmavę klaipėdiečiai po pertraukos užduso aktyvios varžovų gynybos gniaužtuose ir kapituliavo 50:74. Tokiu pačiu, 24 taškų skirtumu, „Neptūnas“ nusileido ir trečioje dvikovoje Kaune – 54:78.

Penktas ir galbūt jau lemiamas šių metų LKL finalo susitikimas vyks pirmadienį „Žalgirio“ arenoje, kurioje svečiams reikės nustebinti tiek oponentus, tiek specialistus, tiek turbūt ir save.

Buvęs Vilniaus „Sakalų“ ir „Lietuvos ryto“ treneris Šarūnas Sakalauskas portalui Krepsinis.lt teigė, kad „Žalgirio“ pranašumas – gana akivaizdus sudėties, patirties ir išsaugotų jėgų atžvilgiu.

„Pradėjo jaustis klaipėdiečių jėgų trūkumas, nes jie turėjo labai sunkias ir ilgas tiek ketvirtfinalio su Šiaulių „Šiauliais“ (3:1 – Krepsinis.lt), tiek pusfinalio su Vilniaus „Lietuvos rytu“ (3:2 – Krepsinis.lt) serijas. Kažkada tas nuovargis turėjo pasireikšti.

„Žalgiris“, kuri pagal surinktą sudėtį ir savo žaidėjus ir taip objektyviai yra stipresnis, tai puikiai supranta ir vergina varžovų įžaidėjus, spaudžia juos nuo galinės linijos ir leidžia aikštės vidurį persivaryti dažniausiai jau tik likus 17 sekundžių iki atakos pabaigos. Tiesa, reikia pagirti ir Dainių Adomaitį. Jis tai numatė ir bando ieškoti didesnės rotacijos, naudoti daugiau atsarginių“, – pastebėjo Š. Sakalauskas.

Krepšinio specialistas atkreipė dėmesį ir į Klaipėdos miesto verslininkus bei valdžią, kurie, anot jo, galėtų prisidėti prie to, jog Lietuvos krepšinio kovos būtų dar atkaklesnės ir labiau intriguojančios.

„Neptūnas“ kovoja kiek gali: žaidėjų kūno kalba, reakcijos, nusivylimai rodo, kad jie daro viską, tačiau žmogiškieji resursai ir jėgos senka, tad jokios čia naujos taktikos ir deriniai nepadės. Smegenys siunčia signalą į kojas. Manau, kad tai jau antro finalo pamoka Klaipėdos verslininkams – jei miestas nori, kad komanda LKL finale galėtų realiai kovoti su „Žalgiriu“ ar „Lietuvos rytu“, reikia tam skirti daugiau pinigų ir surinkti stipresnius žaidėjus“, – dėstė jis.

Vis dėlto Š. Sakalauskas nemano, kad šių metų finale – jau viskas aišku.

„Kova bus, nes „Neptūnas“ nepasiduoda. Komandoje – puikus trenerio ir žaidėjų ryšys, bendras mikroklimatas, sirgaliai“, – tikino ekspertas.

Paklaustas, ar tai, kad visi iki šiol LKL finalo mačai baigėsi dviženkliais skirtumais, nerodo, jog intrigos trūksta, Š. Sakalauskas nesutiko.

„Kova įdomi. Pirmose rungtynėse nebuvo aiškaus dominavimo. Žalgiriečiai pabėgo į priekį, bet „Neptūnas“ prisivijo. Antros, trečios ir ketvirtos jau buvo aiškios. Taip, 20 taškų skirtumas finale nėra tipinis dalykas. Gal viena komanda stipresnė, bet čia labai svarbu ir psichologija, ir charakteris.

„Neptūnas“ visada surenka pilną salę ir turi begalinį palaikymą. Spauda apie ekipą atsiliepia palankiai. Komanda yra miela savo žaidimo stiliumi, elgesiu, bendravimu, mėgstama krepšinio gerbėjų“, – gyrė Klaipėdos ekipos organizaciją jis.

Uostamiesčio atstovai dėl LKL aukso žiedų kovoja antrą kartą klubo istorijoje. 2014-aisis bandant užkopti į Lietuvos krepšinio viršūnę jai kelią pastojo būtent „Žalgiris“ – 2:4.

Žalgiriečiai LKL finale svečiuojasi jau 23-ią kartą iš tiek pat galimų. Kauniečių tikslas – šeštas iš eilės ir net 18-tas klubo istorijoje čempiono titulas. Ir nuo jo juos skiria vos viena pergalė, kurią reikia iškovoti per penktas, šeštas (jei prireiks) ar septintas (jei prireiks) rungtynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)