Praėjusiame sezone, atstovaudamas Atėnų AEK komandai, krepšininkas stipriausioje Graikijos lygoje per 22 rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 9,7 taško ir pataikė 43,5 proc. tritaškių metimų, ant parketo praleisdamas kiek daugiau nei 20 minučių.

Nepaisant solidžių statistinių rodiklių, šiandien T. Delininkaitis – vis dar be darbo.

„Aš atviras visiems pasiūlymams. Ar agentas nedirba, ar kažkur kitur yra problema – aš nežinau. Vis jo klausiu, bet konkretaus atsakymo dar neišgirdau“, – pridūrė T. Delininkaitis.

Dabartinis klaipėdiečio agentas – Lietuvos krepšininkams iki skausmo pažįstamas Luciano Capicchioni. Į jo globą T. Delininkaitis grįžo po dviejų metų pertraukos.

„Praėjusiais metais man pasisekė, kai spalio pabaigoje jis (L. Capicchioni – Krepšinis.lt) labai greitai rado klubą. Tuomet galvojau, kad padariau klaidą nuo jo pabėgęs. Bet kad ir vėl be darbo sėdžiu“, – nusivylimo neslėpė žaidėjas.

„Šiuo metu negalime rasti jam darbo, bet tikrai rasime. Ir greitai, – portalui Krepšinis.lt žadėjo L. Capicchioni. – Yra variantų, bet jis turi žaisti gerame, o net bet kokiame klube.“

Luciano Capicchioni

Antrą vasarą iš eilės T. Delininkaitis plušėjo su Klaipėdos „Neptūnu“, bet susitarimo pasiekti nepavyko dėl finansinių detalių. Tiek Kauno „Žalgiryje“, tiek Vilniaus „Lietuvos ryte“ rungtyniavęs veteranas iš savo buvusių komandų pasiūlymų taip pat nesulaukė.

„Be abejo, norėtųsi žaisti namie – tai kiekvieno sportininko svajonė. Kaip sakoma: visur gerai, bet namie geriausia. Labai tikėjausi, kad sugrįšiu bent į „Neptūną“, bet darbo vėl teks ieškoti kažkur užsienyje“, – sakė T. Delininkaitis.

Klaipėdoje lemtingo skambučio laukiantis žaidėjas pluša individualiai: mina dviratį, bėgioja krosus, kilnoja svarmenis, mėto į krepšį. Nepaisant visų sunkumų, buvęs Lietuvos rinktinės narys apie karjeros pabaigą dar negalvoja – parako jis dar turi.

„Jeigu būtumėt paklausę prieš dvejus metus, tai dar būčiau pagalvojęs. Bet praėjusius du sezonus turėjau tik po vienerias rungtynes per savaitę ir po vieną treniruotę per dieną – man tai buvo tarsi aktyvus poilsis. Esu pilnas energijos, noriu žaisti ir esu išsiilgęs krepšinio“, – entuziastingai kalbėjo T. Delininkaitis.

Problemos su klubų paieškomis veteranui prasidėjo 2012 metų vasarą. T. Delininkaitis su „Žalgiriu“ buvo sudaręs sutartį pagal formulę „2+1“, o po dviejų sezonų abi pusės buvo linkusios pratęsti bendradarbiavimą. Tuometinis klubo sporto direktorius Vitoldas Masalskis pasiūlė žaidėjui nutraukti esančią sutartį, kad būtų galima pasirašyti naują, galiosiančią dar du sezonus.

„Laukiau, laukiau, o rugpjūčio pradžioje man pranešė, kad privalėsiu susimažinti atlyginimą. Ir ne 10 ar 20 procentų, o daugiau. Todėl atsisakiau ir likau be klubo“, – prisiminė triskart LKL čempionas.

Palikęs „Žalgirį“ T. Delininkaitis nutraukė sutartį ir su tuo metu jam atstovavusiu L. Capicchioni. Be agento likęs krepšininkas prisiglaudė po kroato Niksos Tarlės sparnu, kuris įsibėgėjus sezonui įdarbino žaidėją ukrainiečių Čerkasų „Monkeys“ klube.

Po sėkmingo sezono Ukrainoje T. Delininkaitis tikėjosi lengviau rasti naują darbovietę, bet situacija vėl pasikartojo. Rugsėjo pabaigoje pasirašęs sutartį su Rygos VEF klubu, krepšininkas jį paliko vos po pusantro mėnesio ir atsidūrė Turkijoje.

Kitą sezoną – vėl tas pats. Neapsikentęs T. Delininkaitis atleido N. Tarlę ir 2014 metų spalį sugrįžo pas L. Capicchioni.

Pastarojo įkurtos „Interperformances“ agentūros paslaugų iki šiol yra atsisakę tokie krepšininkai kaip Jonas Mačiulis ar Mantas Kalnietis. Jų pavyzdžių bandė pasekti ir Paulius Jankūnas, Martynas Pocius, Tadas Klimavičius bei Robertas Javtokas. Tokį žingsnį jie motyvavo L. Capicchioni nedarbingumu.

Tiesa, pastarųjų išsiskyrimas su italu baigėsi teismų suoluose – M. Pocius bylą FIBA arbitražo teisme jau laimėjo, R. Javtokas agentūrai turės sumokėti 325 tūkst. eurų, o kiti du vis dar laukia galutinio verdikto. Ar gali būti, kad bylinėdamasis su buvusiais klientais, L. Capicchioni apleido esamus?

„Velnias žino – gali būti. Bet tikiuosi, kad jeigu priėmė atgal, tai ir ieško. Bet kiek ta paieška veiksminga – negaliu atsakyti“, – pripažino sutrikęs T. Delininkaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)